hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Milyen a jó kanapé?

Úgy is nevezzük, hogy sezlon. Ismerős ugye? Sokan talán így is hallották már: chaise longe, mely annyit tesz: hosszú szék. Amin hosszan, kényelmesen lehet elnyúlni, ejtőzni, megpihenni és ami külsőre is tetszetős.

Persze a kanapénak van még sokféle neve: dívány, pamlag, rekamié, heverő. A bútor a perzsa, arab világból származik, ahol az előregörbített fejvéggel rendelkező ágyat, rojtos-bojtos párnákkal és takarókkal borították. Igazán népszerűvé a XVIII. században vált. A rokokóban a kényelem és az elegancia egyik megtestesítője volt, később hagyományos polgári bútorrá vált. Napjainkban újra fénykorát éli. A minimál funkcionalizmusát ma a lágyabb formák, színesebb, érdekesebb darabok követik.

Tervezd meg!
+ A kanapét elhelyezheted önálló bútordarabként a szoba egyik sarkában, ahol állólámpával és asztalkával kiegészítve hangulatos színfoltja lesz a helyiségnek, de lehet az ülőgarnitúra egyik darabja is a társalgóban.
+ Ha többdarabos összeállítás egyik elemeként használod, ügyelj arra, hogy az egyes elemek stílusban, formában harmonizáljanak egymással. Amennyiben a chaise longe egyedi nagyon különleges, akkor a körülötte lévő ülőalkamatosságok legyenek visszafogottak.
+ A választott darab hossza minimum akkora legyen, hogy a lábaidat ülő helyzetben fel tudd rá rakni.
+ Ahhoz, hogy kényelmesen használhasd, az ülőrész körülbelül 40 cm magasságban legyen.
+ Illeszd a környezetbe: a legtöbb üzletben egyes kanapék jobb és bal oldalas karfával is rendelhetők.

Fonott eleganciaFémvázra erősített vesszőfonat adja a pamlag könnyedségét és természetességét.

Ahogy tetszikA meghosszabbított kanapé egyik végét fejtámlának, a másik végét lábtartónak vagy lerakóasztalnak használhatod. Elegáns, szép vonalú bútor, különféle textillel és bőrrel bevonva is jól mutat.

RelaxációhozA Pupilla nevű pihenőszék igen dekoratív, és hihetetlenül kényelmes is.

MozgékonyA „hurkákból” összeállított pihenőfotel támlája a vízszintestől a függőlegesig fokozatmentesen állítható. A bútor feketében és pirosban jelent meg.

ÖlelőOvális formájú, kényelmes, különleges pamlag – fejrészét bőrszalagokból font támla öleli körbe.

Szemtől szembenA két heverőt egymással szembe fordíthatod, szinte összeépítheted, ha meghitt beszélgetésre vágysz. Különálló bútorként is remek kiegészítője lehet a nappalinak.

Japán teknősHugo de Ruiter holland tervező alkotása a Kikko kerevet – a név japánul teknőst jelent. A háttámla mozgatható, így a Kikko hol kényelmes kanapévá, hol a hátat és egyben a karokat is tartó pihenőfotellé változtatható.

Kényelem több szintenPamlag, vendégágy, vagy éppen kávézásra is használatos pihenőfotel ez az élénkpiros fekvőbútor.

KényeztetőValódi békés kikapcsolódást ígér a steppelt, bőrhuzatos, klasszikusabb vonalvezetésű, kényelmes dívány.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Otthonteremtés angol módra
Catherine az itt töltött évek során rátalált a megfelelő kivitelezőkre, évente ellátogat Párizsba textilbemutatókra és Angliai hazaruccanásairól is ...

Átalakítás
Padlóburkolatok a konyhában
Az anyagok és a felületek átgondolt kiválasztásán nagyon sok múlik, ha a konyhánkról van szó. Ekkor dől el ugyanis, hogy kaotikus vagy harmonikus ...

Inspiráló helyiségek
Több mint díszlet
Buda egyik belső kerületi utcájában bukkantunk rá erre a háromszintes, eklektikusan berendezett műteremlakásra, ahol a tulajdonos ízlésesen és ...

Receptek
Vendégváró finomságok
Itt az idő, hogy újból átadd magad a mikulásvárás örömének: rendezz a télapó tiszteletére partit, és hívj meg mindenkit, aki kedves a szívednek. ...

Inspiráló helyiségek
Otthon japán szellemben
A távol-keleti hagyományoknak megfelelően emeltette ezt a budai házat korábbi tulajdonosa. Amikor vendéglátóink – a kétgyermekes házaspár – ...

Praktikus ötletek
A konyha az otthon szíve
Manapság egy konyha bebútorozása, kényelmes felszerelése kisebb vagyonba kerül. Pedig otthonunknak ez a része a feng shui szerint a bőséget és a ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek