hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Lenyűgöző skandináv fűtetős házak

Aki járt már a skandináv országokban, meghökkenve láthatta, hogy néhány háznak fű borítja a tetejét. Hogy mi ennek az oka? És mire jó ez a megoldás? Eláruljuk.

Remekül szigetel

Jellemzően Izlandon, a Feröer-szigeteken és Norvégiában láthatunk ma fűtetős házakat. Van közöttük olyan, amelyik néhány száz éves, de akadnak modern, újépítésűek is. A zöldtetők legnagyobb előnye, hogy remekül szigetelnek: télen bent tartják a házban a meleget. Márpedig a skandináv és az északi országban, ahol jellemzően nagyon kemény a tél, ez nem utolsó szempont.

Arról nem is beszélve, hogy arrafelé kifejezette szeles az idő, és így a súlyos tetőnek hála nem áll fenn a veszélye annak, hogy a házat elvigye a szél. További érdekessége még a fűtetőnek, hogy remekül hangszigetel, ha esik az eső, nem hallatszik a cseppek kopogása, mint más tetőfedő anyag esetében.

house-on-green-landscape-against-sky-314937.jpg

Így készül

Míg korábban fával burkolták a tetőt, majd földréteget tettek rá és beszórták fűmaggal, ma már modernebb szigetelőrendszerekkel védik meg a házat a beázástól. Persze a fű előbb-utóbb megnő, de a tető túl nagy gondozást nem igényel, évente legfeljebb egyszer kell lenyírni.

Néhol nemcsak a lakóházak, hanem a templomok tetejét is fűvel borították be, a Feröer-szigetek fővárosában, Tórshavnban pedig a kormánynegyed épületei is így épültek.

tutet.jpg
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Hullámos felületek a fürdőben
Stílusosan a hullámzó vízfelületeket adják vissza a legújabb fürdőszobai bútorok - a kortárs trendeknek megfelelően hófehérben.

Dekor
Mindentudó minikonyha
Helytakarékos, ugyanakkor praktikusan használható a jövő konyhája, amire a tervező szerint egyre nagyobb szükség van.

Praktikus ötletek
Miért válasszuk a laminált padlót?
Éppen padlóburkolat-választás előtt állsz? Megtetszett  a laminált padló, de nem tudod pontosan, milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik? Most ...

Fürdő
Szabadon álló kád: igazi Spa élmény otthonra
Új reneszánszukat élik a szabadon álló kádak, egyre többen jönnek rá, hogy a kád nem egy elrejtendő, beépítendő eleme a fürdőszobának, hanem  dísze ...

Dekor
Fából készült a legszebb függőágy
Egy ausztrál tervezőnek köszönhető ez a fából készült légies darab, ami nem csak esztétikailag vívott ki dobogós helyet magának a függőágyak ...

Dekor
Természetes térelválasztás szabadon
Az olasz Zilio A&C bútortervező márka a közelmúltban kezdett együtt dolgozni a Livia Rossi-Gianluca Giabardo dizájner duóval, munkájuk gyümölcse ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek