hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Dekorálj szívvel!

Lehet-e giccs és szentimentalizmus nélkül szívecskéket rajzolni, sőt beemelni azokat a designszférába? Ha Alexandre Girard kezében a ceruza, akkor igen.  

New York-i születésű építész-tervező, kozmopolita. Fiatalon Firenze és London, felnőttként szülőhazája az otthona. A második világháború utáni New York legszebb éttermeit tervezi, számos kiállítás, épület, tárgy fűződik a nevéhez, életművének középpontjába mégis a textilterveit szokás helyezni.
George Nelson és az Eames házaspár nemcsak Girard kortársai, de jó barátai és alkotótársai is: bútoraikhoz Girard készíti a szövetmintákat. Ekkoriban egyébként a Herman Miller textilosztályának vezetője.
De van más is, amit tudnunk kell róla: rajong a népművészetért, nem különben a tipográfiáért és bizonyos szimbólumokért. Például a szívért, amit az élet lényegével azonosít. Egyszerre személyes és univerzális üzenetként tekint rá. A népi kultúra szimbólumai és a mesteri pontosság egyszerre hatja át Girard rajzait.


Galériához klikk a képre!


Az 1961-ben rajzolt Love Heart tiszta, modern és kifejező, Girard stilizálásra törekvő építészeti megközelítését sugallja. Öt évvel később megszületik az International Love Heart. Girard fekete-fehérre vált, és kalligrafikus betűk kel, különféle nyelveken – köztük magyarul is – szív alakba rendezi a szerelem szavakat. A Vitra most limitált kollekcióval gondoskodik róla, hogy mi is beleszerethessünk a mintába. 

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA, FOTÓ: VITRA

CÍMKÉK: design szív


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Csíkos fa a divat
A fa sokoldalúságát bizonyítják azok a csíkos bútorok, amelyek különböző fatípusokból készültek festés nélkül. Modern formák, csíkos minták ...

Dekor
A félfekvő helyzet a legpihentetőbb
Kényelmes, ergonomikus és színes ülőbútorok készültek, amelyekben akár fekvő- vagy félfekvő helyzetben is lehet lazítani. Csúcsdesign a ...

Dekor
A tablet, aminek arca van
A nyugalom szobrai megkövült arccal, de kitartó figyelemmel fürkészik a távolt. Adj arcot a tabletednek!

Dekor
Új őrület Amerikából: a kőkanapé
Alkotója esküszik rá, hogy a szokványosnak nem mondható szófát a Fifth Avenue, azaz Manhattan belvárosának leghíresebb utcája ihlette.

Dekor
Digitális ikon betonba öntve
A betöltés mozgó ikonja ihlette a szuper modern, ugyanakkor végtelenségig letisztult betonórát. Trükkös design következik.

Dekor
A grillsütő is lehet szép és multifunkciós
Minőségi és mutató grillsütők, amik szövetminták ihlette rácsozatukkal más funkciókat is képesek ellátni, sőt, bevetésen kívül a lakásban is jól ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek