hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Dekorálj szívvel!

Lehet-e giccs és szentimentalizmus nélkül szívecskéket rajzolni, sőt beemelni azokat a designszférába? Ha Alexandre Girard kezében a ceruza, akkor igen.  

New York-i születésű építész-tervező, kozmopolita. Fiatalon Firenze és London, felnőttként szülőhazája az otthona. A második világháború utáni New York legszebb éttermeit tervezi, számos kiállítás, épület, tárgy fűződik a nevéhez, életművének középpontjába mégis a textilterveit szokás helyezni.
George Nelson és az Eames házaspár nemcsak Girard kortársai, de jó barátai és alkotótársai is: bútoraikhoz Girard készíti a szövetmintákat. Ekkoriban egyébként a Herman Miller textilosztályának vezetője.
De van más is, amit tudnunk kell róla: rajong a népművészetért, nem különben a tipográfiáért és bizonyos szimbólumokért. Például a szívért, amit az élet lényegével azonosít. Egyszerre személyes és univerzális üzenetként tekint rá. A népi kultúra szimbólumai és a mesteri pontosság egyszerre hatja át Girard rajzait.


Galériához klikk a képre!


Az 1961-ben rajzolt Love Heart tiszta, modern és kifejező, Girard stilizálásra törekvő építészeti megközelítését sugallja. Öt évvel később megszületik az International Love Heart. Girard fekete-fehérre vált, és kalligrafikus betűk kel, különféle nyelveken – köztük magyarul is – szív alakba rendezi a szerelem szavakat. A Vitra most limitált kollekcióval gondoskodik róla, hogy mi is beleszerethessünk a mintába. 

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA, FOTÓ: VITRA

CÍMKÉK: design szív


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Szivárvánnyal a hétköznapok ellen
A szivárvány hat színével próbálja feldobni a szürke hétköznapokat az a tervező, aki szokatlan módon ceruzába rejtette a vidámság ...

Dekor
Praktikus és stílusos popcorn-tál
Akár egyedül, akár kettesben készülsz az otthoni mozizáshoz, jól jöhet egy arra alkalmas popcorn-tál. Mutatjuk miért.

Praktikus ötletek
Mindentudó ablakok
Kemény idők járnak azokra, akik a télnek rosszul záródó, régi ablakokkal vágtak neki. Számukra nem csak a zord időjárás, a hideg szél, a hófúvás okoz ...

Dekor
Porcelán teríték hófehérben
Egyszerű, letisztul modern és elegáns egyszerre. Porcelán teríték olasz design módra.

Dekor
Formás barbecue az asztalra
Nem csak mutatós design, de még annál is látványosabb, amikor a Volcano beindul és lángnyelvek táncával szórakoztatja az ...

Inspiráló helyiségek
Tetőtéri eklektika a Duna-parton
A váci Duna-parton lakni kiváltság, azonban Péter nem elégedett meg ennyivel, amikor rátalált új lakására. Tervező segítségével rendezte be és ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek