hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

A kézműves Rózsavölgyi Csokoládé

Nincs a világon még egy olyan márka, amelyik az Iparművészeti Múzeumban és az oklahomai állatkertben egyaránt képviselteti magát.

Mindkét történet szép, de kezdjük a kiállítással, amihez az adta az apropót, hogy ti kaptátok meg a Design Management Díjat. Hogy fogadtátok a hírt?
Nagyon örültem, ugyanakkor meglepődtem, mert rögtön arra gondoltam: nálunk nincs is menedzsment. Csak tesszük a dolgunkat Zsolttal, a férjemmel. Míg a méltatás innovációról, brandingről és designtudatos szemléletről szólt, addig mindezt mi úgy fogalmazzuk meg, hogy imádjuk a kísérletezést a csokoládéval, fáradhatatlanul keressük ehhez a legjobb kakaóbabokat és kézműves technológiákat, valamint szeretjük, ha a csomagolás összhangban van a bonbonokkal, a táblákkal és a drazsékkal. 

Rozsavolgyi-Cardamom-web.jpg

A csokoládék és a csomagolás is magasfokú designérzékenységről árulkodik. Miért tartjátok ezt fontosnak? 
Egyszerűen azért, mert úgy gondoljuk, hogy ezzel több síkon is élményt szerezhetünk. Az eredeti szakmám szerint rajzfilmrendező és grafikus vagyok, így én tervezem a csomagolásainkat. Az építészetből, az árny- és az orosz bábművészetből, de a groteszk formai elemeiből egyaránt merítek ehhez ötletet. Vagy említhetném az origamit is, aminek szerepe lehet abban, hogy még a kezdeti pénzszűkét is az előnyünkre fordítottuk: meg kellett oldani ugyanis, hogy a 25x25 cm-es papírokba mindent bele tudjunk csomagolni. Ekkor találtuk ki a papírtölcsért, amit a mai napig használunk. A 95%-os Trincheras csokink csomagolása díjat is hozott: harmadik lett az Academy of Chocolate versenyen. Egy igazi Las Trincheras-i kutya árnyképe is szerepel rajta arról a venezuelai ültetvényről, ahonnan a kakaóbabot vesszük. 

Rozsavolgyi Csokolade Kft (1)_ok.jpg

És mi a helyzet a csokikkal? 
A táblás csokoládék öntőformáit Hlavács Viktor üvegművész tervezte, az egyikről eszünkbe juthat a magyar motívumkincs, a másikat egy reneszánsz kályhacsempe ihlette. Mindemellett azonban egy pillanatra sem feledkezünk meg arról, hogy jó csoki csakis jó kakaóbabból készíthető, így Venezuela, Tanzánia és Madagaszkár legkitűnőbb családi ültetvényeiről vásárolunk. A kakaóbabot mi dolgozzuk 
fel, mi ízesítjük, és bármivel is kísérletezünk – olívabogyóval, erős paprikával vagy kardamommal –, 
a lényeg, hogy kiállják a négylépcsős ízlelési fázist, és végül mindig a csoki íze maradjon domináns.

Rozsavolgyi Csokolade Kft (5)_ok.jpg

Csiszár Katalinnak francia, olasz és amerikai mestere is volt. Az elsőtől a ganache, a másodiktól a praliné készítését tanulta meg, míg a tengerentúlról a nemzetközi stílust hozta magával.

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás, Rózsavölgyi Csokoládé

CÍMKÉK: csokoládé


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Hirdesd vállalkozásodat térítésmentesen(x)
Belsőépítészettel-, lakberendezéssel foglalkozócégek számára is ideális karácsony előtti promóció a Copy Generalnál.

Világítás
Színes fények villanykörtesapkával
Minden bizonnyal hamar divatot fognak teremteni az üveggyöngyökből készült villanykörtesapkák.

Dekor
Óraszíj alakú szék
Nincs az a használati tárgy, ami ne ihlette volna meg a designereket, hogy másképp új funkcióval is megjelenhessenek. Ezúttal az óraszíj került a ...

Dekor
Art Deco és Bauhaus kortárs módra
Elegáns hajlított fémváz rezes tónusban, amelyből különböző bútorok rajzolódnak ki. Az Art Deco és a Bauhaus korszerű eleganciája sosem megy ki a ...

Karácsony
Karácsonyi csomagolás
Készíts stílusos csomagolást az ajándékoknak!

Stílusos otthonok
A békesség szigete
Ha egy házaspár a kétlaki élet mellett dönt, az nem jelenti azt, hogy egyik vagy másik városban le kell mondaniuk a kényelemről. Ezt tükrözi Renáta ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek