hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Ezért jó, ha korall színnel dekorálsz!

A tenger mélyén lakó virágállatokról elnevezett korall szín a lakberendezési trendek érzelmekkel teli, vibráló vonalát erősíti. Friss és energikus hatású, bárhol is tűnjön fel.

Kicsit pirosas, máskor pinkes árnyalat keveredik a narancshoz, és ebből az izgalmas fúzióból jön létre a korall szín. Élénk, vidám és barátságos tónusként vonult fel a trendpalettára, ami könnyen teremt kapcsolatot a környezetével.

black-and-white-chevron-and-polka-dot-bedding-wallpaper-Baby-Victorian-Medium-Carpet-Landscape-Architects-Electrical-ContractorsAkárcsak a névadója, hiszen a tengeri korallok nagy kolóniákban, együtt élnek a víz mélyén. Ezt a gondolatmenetet viszi tovább a színtan tudománya, és azt mondja, hogy a korall az empatikus és nyitott emberhez áll közel, aki otthona bármely helyiségében megjelenítheti ezt az erőteljes, mégis barátságos árnyalatot.

casamance-DANDY2_1_OK.jpgLeghatásosabb akkor lesz, ha nagy felületeken, falfestésként szerepeltetjük, nem árt azonban 
a finom egyensúlyozás feladatát a fehér bútorokra bízni. A korall vibrálása és életöröme akkor is kifejező, ha apróbb kiegészítőkön, illetve textíliákon visszük be az otthonunkba. orange-wall-with-white-bed-and-white-floor-also-glass-windows-ideas-five-colours-room-painting-design-for-ladies_OK.jpg

A perzsák például előszeretettel szőtték ezt a színt a szőnyegeikbe, mert úgy hitték, hogy szerencsét és boldogságot hoz.

Jóleső visszafogottság a barna árnyalataival 

A korall pezsgését és intenzitását a barna tónusai tompítják a leghatásosabban, úgy, hogy közben a páros harmonikus marad.

harlequinaccessories_1_2_Ok.jpgFőként a világos árnyalatok, vagyis a drapp, a bézs és a homokszín természetessége billenti át a mérleg nyelvét a nyugodtabb és visszafogottabb látvány javára. Mint általában, amikor a színek párosításáról van szó, ebben az esetben is az arányokon áll vagy bukik a siker. Bár több jó megoldás is létezhet, a legszebb eredményre akkor jutunk, ha a barna egy vagy akár több tónusát tesszük az enteriőr főszereplőjévé, és mellette a korall csak kisebb színfoltokban tűnik fel. Ezzel a választással az otthonunk a barna józanságát és biztonságát sugározza egy kis divatos élénkséggel.

wallpaperdirect_1477795690991910_OK.jpg

Friss fuvallat és kontraszt a kékkel  

Szinte tálcán kínálja magát a színkombináció, így nem meglepő, hogy a designerek is szívesen játszanak el azzal a gondolattal, hogy a kéket a korallal párosítva megidézzék a tengerek világát, egy olyan természetes közeget, ami egyszerre nyugtató és inspiráló. A color blocking trendjét követve nagy felületeken alkalmazva építhetünk a két szín frissítő kontrasztjára, ám ez a társítás ennél kisebb léptékben is hatásos. Erről szólnak  a klasszikus ornamentikus motívumokkal díszített, illetve a geometrikus ritmust követő textíliák és az akvarellszerű megjelenítések is, amelyek ugyan különböző stílusban mozognak, de a korallnak és a kéknek köszönhetően kivétel nélkül olyan pezsdítőek és frissek, akár a tengeri fuvallat. 

chambre-ado-bleue_OK.jpg

szöveg: Füzesi Zsuzsa  Fotó: Sherwin-Williams, Closeout! Whim by Martha Stewart Collection, Benjamin Moore, Colonel, Note Design Studio, Casamance, Marburg, Harlequinhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Prémium lakáskiegészítők online is!
A design szerelmeseinek nem kell bemutatni a Solinfot. 30 évvel ezelőtt indult vállalkozás mára ’A designközpont’ Budapesten.

Stílusos otthonok
A nyugalom szigete
A világos terek, fehér felületek és élénk színű kiegészítők láttán ma már alig hihető, hogy itt valaha egy kétállásos garázs ...

Inspiráció
Trendi terrazzo
Legújabban a terrazzo a designerek kedvenc inspirációs forrása, akárcsak a 14. századi velencei kőfaragóknak, akik az apró márványdarabkákat ...

Inspiráció
Trendi motívumok
Megmutatjuk mik a legnépszerűbb mintázatok, amikkel te is új karaktert adhatsz otthonodnak!

Dekor
Stílus és hagyomány
Az Aita Studio sheffield asztali tárgyainak kollekciójával azokat célozza meg, akik imádják a barátságos és meleg otthont, tele tárgyakkal és ...

Stílusos otthonok
Izgalmas otthon a belváros szívében
Jó érzékkel adagolt minimál és a hozzá cseppenként kevert bársonyos elegancia egy belvárosi otthonban.   Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek