hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Kubus gyertyatartó

Mogens még karácsony napján sem tette le a ceruzát: folyton tervezett. Ennek a megszállottságnak köszönhető a dán design büszkesége, a Kubus gyertyatartó is.

Míg a szomszéd fiúk játék autókat tologattak, addig Mogens Lassen és a testvére, Flemming vázlatrajzokat készítettek különféle házakról. Művész családba születtek, de mindig érezték, hogy egy napon építészek lesznek. 

bylassen_kubus_OK.jpg
Bár a cél kristálytiszta volt, az oda vezető út korántsem akadálymentes. Szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy Mogens diszlexiásként beindítsa az építészmérnöki karrierjét, de tehetsége túllendítette a nehézségeken. Az arányok és a geometria iránti csalhatatlan érzékének talán legszebb bizonyítéka a Kubus gyertyatartó.

byLassen_OK.jpg
Az ikonikus tárgy tulajdonképpen egy matematikai sorozat, gyertyatartókkal a tetején. A Kubus 8 első darabjait 1962-ben hozták létre dán kézművesek, és egy ma is híres szűcs dinasztia tulajdonába is került belőlük. Ők egy vendégség alkalmával a vacsoraasztal közepére állították. Mindenki műalkotásként csodálta. 
Gyártásba azonban még ekkor sem került: a család, a barátok és a Lassenhez közeli építész kollégák birtokolhatták csupán, mígnem a leszármazottak 2008-ban megalapították a By Lassen céget. Mára Sorgen Lassen, a tervező unokája gondozza a dán funkcionalizmus úttörőjének hagyatékát, és ezért az egész világ hálás.

byLassen_Kubus_collection_72_-_Rettet.jpg

Ahogy a kezdetek kezdetén, ma is Dániában, kézműves munkával állítják elő a Kubus gyertyartók változatait, hűen Mogens Lassen eredeti víziójához.

szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: By Lassenhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Designer Second Hand üzlet nyílt Buda szívében
A LEAF fashion studio női és férfi designer ruhákat vesz be és kínál megvételre a hagyományos second hand üzletekhez hasonlóan. Persze itt egészen ...

Bútorok
Sorozatgyártásba került a frissdiplomás tervező széke
Horváth Máté még csak egy éve végezett ipari termék- és formatervező mérnökként, máris sorozatgyártásban van a Sally széke, amit a május közepéig ...

Dekor
Könnyed fém bútorok
Vannak olyan tervezők, akik a fém szerelmesei, ezért bútoraikat is fémből készítik. Íme egy modern kollekció néhány mutatós darabja.

Dekor
A legszebb kerti bútorok
Minden szezonnak meg van a maga slágere. A nyár közeledtével szinte minden évben születik egy olyan design, ami abszolút viszi a pálmát. Íme az idei ...

Dekor
3D nyomtatóval készülnek az új csapok
A jövő a 3D nyomtatásé. Ezúttal a csaptelepeket vette célba egy amerikai cég és az eredmény valóban lélegzetelállító. A csapok új korszaka ...

Dekor
Féloldalas szék az új divat
Az egy karfájú székek nem a féloldalas ülést segítik elő sőt, állítólag előállhat olyan helyzet, amikor kényelmesebbek, mint szokványos ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek