hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Energiaszint növelők otthonra

Természetes, hogy otthonunk a mindennapi pihenés, a feltöltődés legfontosabb helye. Vagy annak kellene lennie, ám előfordulhat, hogy éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk. Lehet, hogy rosszul választottuk a színeket, a növényeket? A feng shui erre is választ ad.

A szenvedély színe
A színek palettáján a piros fontos szerepet tölt be önmagában és kevert árnyalataiban egyaránt. A feng shui lakberendezésben a piros a tűz elem színe, ezért kellő körültekintéssel a megfelelő helyeken és mennyiségben szabad használni. Erre a színre igaz: a kevesebb több! Nagyobb felületeken, például falakon használva igen intenzív, vibráló hatást érhetünk el. Nem véletlen, hogy a színházak drapériái vagy a fogadó szőnyegek egy exkluzív üzletben pirosban vagy annak árnyalatiban pompáznak. Már az első benyomás drámai, ugyanakkor felemelő.
 - Az otthonunkban egy kisebb piros felület, mondjuk egy kanapé, üde színfoltja lehet a nappalinak, egyáltalán nem kelt zavaró hatást, sőt, vidám hangulatot teremt.
- Ha olyan helyeken alkalmazzuk ahol eddig „pangott” a levegő, megdöbbentően gyorsan pozitívvá változik a helyiség energia szintje.
- A szín magában hordozza a tenni akarást, a mozgalmasságot és a luxust.
- A nappaliban a pirosat zölddel kombinálva meleg családias légkört teremthetünk. Elengedhetetlen kellékei ennek az enteriőrnek a kockás, csíkos vagy virágos kiegészítők. Drapérián, ágytakarón, párnákon is megjelenhet a piros, tovább növelve ily módon az otthonos, meleg, családi fészek érzetét.
 - A piros emeli a helyiség hőfokát.
- A kelesztett tészta vagy a kenyér hamarabb megkel, ha piros konyharuhát terítünk rá.
 Kristályok a csilláron
Évszázadokon keresztül a kristálycsillár a gazdagságot szimbolizálta. A fényűző kastélyokban, a gazdag polgárok otthonában mindig a látvány középpontjában kapott helyet.Ma már a klasszikus kristály csillárokon kívül, számos variációban kapható és sok enteriőrbe jól beilleszthető. Mivel az üzletekben többfélét is találunk, figyeljünk arra, hogy nem minden kristály, ami annak tűnik. Mielőtt választunk, nézzünk jól körül, hogy valóban azt kapjuk, amit szeretnénk.
 - A feng shui a kristályokat különösen előnyben részesíti, hatásuk növeli a chít. Annyira hangulatjavító és energia generátor, hogy még az északi fekvésű helyiségekben is, ahol egyébként nagyon kevés a fény, képes indukálni a pozitív energiákat.
- A kristályokon áthaladó napfény játéka a falakra vetítve olyan, mint egy szivárvány, egy természetes dekoráció.
- A kristálycsillár már önmagában is gyógyító hatású testnek és léleknek egyaránt.
- Bármelyik helyiségbe ajánlott, de legfontosabb a nappaliban, hiszen itt minden családtag részesülhet áldásos hatásából.
- A kristálycsillár kulcs az egészséghez.

Szobanövények
Otthonunkban a növények a növekedést szimbolizálják. Megtisztítják a levegőt a káros anyagoktól, és oxigént termelnek. A feng shui szerint minden életterületnek megvan a saját növénye.
A szobanövény az otthon energiaszintjének barométere. Ha a növény egészséges és szépen fejlődik, akkor ott az energiaszint rendben van. Viszont, ha megbetegszik, akkor a dolog magáért beszél, vagy nem gondoztuk megfelelően. Azonban a sokadik ilyen esetnél el kell gondolkodnunk azon, min kellene változtatni. A negatív energia ugyanis ránk sincs jó hatással, hosszútávon pedig egészségügyi problémáink lehetnek.
 - A feng shui általában a kerek levelű növényeket részesíti előnyben, mert jó chít generálnak.
- A hegyes levelűek, mint a yucca, kedvenc ülőhelyünk mellé nem ajánlott, de a lakás olyan részében, ahol pang az energia, oda igen. Ki nem használt „poros” sarokba, vagy tetőtérbe ugyancsak jó hasznát vehetjük.
- Aki kedveli a kaktuszokat, tegye az ablakba vagy a bejárathoz, ott nem okozhatnak gondot, a betörőket viszont elriasztják.
 - Akár egy szál virág is képes egy helyiséget energiával megtölteni. Gondoljunk csak egy szépen terített asztalra, melyen vázában friss virág van.
- A virág általában a női energiákat erősíti, ezért is a nők kapják a férfiaktól és nem fordítva.

Zene
Nagyon sok ember érzékeny a hangokra. Egy szép dallam hallatán dúdolgatunk, fütyürészünk, míg a fúrógép zajára, vagy a nyikorgásra idegessé válunk. Otthon a megfelelően elhelyezett hangszórók, ugyancsak fontosak az emberi fül érzékenysége miatt.
 - Gyógyír a lakás energiájának és nekünk is a szép zene. Kutatók évtizedekkel ezelőtt megállapították, hogy a zenétől még a szobanövényeink is jobban fejlődnek. Érdemes hát kihasználni az akusztikát és kellemes dallamokkal megajándékozni magunkat és családunkat.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Mi a közös a hőszigetelésben és 2020-ban?
Manapság, aki hőszigetelni szeretne, annak általában elsődleges célja a rezsicsökkentés, de a hőszigetelés befektetésnek sem utolsó. 2020 után ...

Inspiráló helyiségek
Konstruktivizmus ihlette terek
A minimalista letisztultság és jól átgondolt funkcionalitás egészen egyedi, friss és modern hangulatot teremtett az egykori polgári otthonban. A ...

Praktikus ötletek
A passzív- és a minimális energiát használó házaké a jövő
Manapság nyilvánvaló, hogy aki klímabarát módon építkezik, kétszeresen is jól jár. Egyrészt javít az életminőségén, másrészt hosszú távon ...

Inspiráló helyiségek
Bravúros minigarzon a Várban
Remek lokációval, némi kreativitással egy aprócska földszinti lakás is nagy lehetőségeket rejt. Ez a budai Várban berendezett otthon jól mutatja, ...

Praktikus ötletek
Energiatakarékos ház három hónap alatt
Ez év elejétől kötelező minden új építésű ház energiatanúsítása, egyre fontosabb a hatékony energiafelhasználás, amely a fenntartási költségeket is ...

Átalakítás
Kazán a konyhaszekrényben
Sokakat érint a probléma, hogy a kis lakásban nem tudnak megfelelő kazánt elhelyezni, mert túl nagy helyet foglal el. Van megoldás.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek