hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Bocca kanapé

Ma is provokatív és meghökkentő, nem véletlenül a kortárs művészet emblematikus darabja. A hatalmas vörös ajkat a Studio 65 tervezte, épp ötven éve gyártja a Gufram, amit ötven aranyszínű kanapéval ünnepelnek.

Manapság a hatvanas-hetvenes évek popkultúráját azonosítják ezzel a kanapéval, míg tervezőit, a Franco Audrito alapította olasz építésziroda munkatársait az időszak merész, sőt radikális művészeti mozgalmainak motorjaként aposztrofálják. Kétségtelen, hogy a Bocca az egyik legnagyobb hatású formatervük.

Divano-bocca-Studio-65-.jpg
A bútor ötlete eredetileg Salvador Dalíé, akit a harmincas évek szexszimbóluma, Mae West ajkai ihlettek meg. A Studio 65 a szürrealista festő tehetsége előtt hódolva frissítette fel a kanapét. Céljuk egy kihívó, érzéki és elegáns design bútor létrehozása volt, amihez Marilyn Monroe vörös ajkai nagyon illettek.

dali-mae-west.jpg

A Bocca kanapékat az első perctől fogva a Gufram gyártja. A hetvenes évektől 2008-ig kizárólag vörös elasztikus textíliával vonták be a poliuretán ajkakat, aztán megjelent a piercinget viselő, lázadó Dark Lady és a fuksziaszínű Pink Lady.

86d65bbc8387919a3c41ef3b2ef52a51.jpg

A klasszikus vörös, az elbűvölő pink és a rebellis fekete – ez a Bocca evolúciója 1971 és 2008 között.
2016-ban limitált széria látott napvilágot: az ötvendarabos Gold Edition. Az aranyszínű kanapékkal az ötvenéves gyártás előtt tiszteleg a Gufram, ami a design világ számára is fontos mérföldkő.

gufram_bocca_doro.jpg

Az eredeti Bocca mára a gyűjtők és a legnagyobb modern művészeti múzeumok kincse. Miniatűr másolatából azonban nekünk is lehet egy a Vitra Design Museum jóvoltából.

A szigorú funkcionalitás szabályai alól felszabadított Bocca extravagáns és játékos, maga a provokatív pop-art.

CÍMKÉK: bocca kanapé


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Igazi luxus: kanapét a kertbe
A hedonizmus csúcsát képviselik a kényelmes kültéri kanapék, amik több színben készülnek és nem véletlenül kapták a Dandy nevet. Luxus és kényelem a ...

Dekor
Szárnyas kanapé művészi ihletettséggel
Az építészként végzett hazai tervező, aki ma már Londonban tanul és alkot egy látványos, plasztikus kanapéval hívta fel magára a nemzetközi szakma ...

Dekor
Utazás kanapéval
A fotóprint műfaja egyre nagyobb divat, textileken, bútorszöveteken is megjelenik, sőt, újabban egész bútorokat is beborít.

Dekor
Hinta-kanapé kartonból
A gyorsuló élet, és a gyakori költözködés hívta életre ezt az olcsó és mobil bútort, ami maximálisan alkalmazkodik a modern kor ...

Dekor
Hintázó kanapé a kisgyerekes szülők álma
Gyerekek és felnőttek kedvence lehet ez a piskóta formájú barátságos kanapé, ami egyúttal hintaágyként is funkcionál.

Dekor
Mostantól a színátmenetes bútor a divat
A minden évben megrendezett milánói design kiállításon az egyik legnagyobb érdeklődés mindig a Moroso standját övezi. Neves designerek, trendi ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek