hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Ghost szék

Pusztán Philippe Starck neve hatással van a tőzsdére. A francia tervezőzsenihez mára éppúgy hozzánőtt a csíkos ujjú kabátja, mint egyik legsikeresebb alkotása, a Ghost szék.

Innovatív mérnök és szárnyaló tervező egyszerre, folyton gondolkodó, feltalálói énjét repülőgép-konstruktőr édesapjától eredezteti. Starck hatással van az egész világra, ha kapcsolatba lép egy céggel, annak megugrik a tőzsdei árfolyama.

louis-ghost-chair-2-pack-philippe-starck-kartell-3.jpg

Fiatalkorából meghatározó élménye a magányosság, talán ezért is lett tervezői filozófiája végtelenül emberközpontú. Függetlenül attól, hogy fogkefét, yachtot vagy széket tervez, mindig arra gondol, mit nyer azzal a felhasználó.

5bf1beba47ed276d3e3acb59.jpg

És hogy mit nyertünk a Ghost székkel? Idő­utazást, stílust Starck módra, akinek műanyaghoz fűződő viszonyát a Kartellel való találkozása változtatta meg. Különös tekintettel egy akkoriban új anyagra: a víztiszta polikarbonátra. A Ghost szék anyaga tehát az innovációról szól, míg formavilága a XV. Lajos korabeli klasszicista széket idézi. De ez még nem minden. A bútorban ugyanis nincsenek csavarok, sem különálló lábak és karfák. Egyetlen öntőformával állítják elő, ami 2002-ben ugyancsak jelentős technológiai fejlesztést igényelt.

maxresdefault.jpg

Starck rebellis szellemisége átsüt a Ghost széken. Csak így sikerülhetett a barokk bútorból ultramodern kultusztárgyat létrehozni, miközben kísérteties a hasonlóság közöttük. Vizuális könnyedsége és alkalmazkodóképessége, ugyanakkor robusztus felépítése legendássá tette a székeket. A Ghost kollekció mára átlátszó cukorkaszínekben is létezik, sőt Lou Lou Ghost néven a gyerekek is megtapasztalhatják a design nagyszerűségét.

CÍMKÉK: design ghost szék


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Y-ból készült bútorok
Elegáns és egyszerű vonalvezetés, amelynek alapja az Y. Ezek a bútorok a modern retró stílust képviselik.

Dekor
Így játszik Jean Nouvel
A világhírű építész ezúttal bútorokat tervezett, de az egész kollekció leginkább egy logikai játékra hasonlít, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a ...

Átalakítás
Design díjas betonburkolat
Nemzetközi design díjat nyert a betonburkolatok sztárja, a KAZA Concrete mutatós, minőségi és sokoldalú geometrikus burkolataival.

Dekor
A legpraktikusabb design vállfa
Érdekes formájú vagy különleges anyagú, esetleg feltűnő színű vállfából van már elég, azonban olyat, ami megkímél az ingek ki- és begombolgatásától ...

Dekor
Egy hintaszék, ami minden oldalról szép
A fiatal designerek olykor új nézőpontjuknak köszönhetően tudnak mást, újat mutatni. Ezúttal egy hintaszék került a figyelem ...

Dekor
Praktikus és stílusos popcorn-tál
Akár egyedül, akár kettesben készülsz az otthoni mozizáshoz, jól jöhet egy arra alkalmas popcorn-tál. Mutatjuk miért.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek