hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Stromajer Attila, a StrooDesign alapítója és formatervezője

Fenntarthatóság, időtállóság és funkcionalitás jellemzi a StrooDesign bútorait.

2017-ben az arany-, illetve a bronzérmet is te hozhattad el az olasz A’Design Award& Competition versenyről. Asztalaiddal formatervezőként arattál sikert, miközben klinikai pszichológusként dolgozol. Hogy találkozhat ez a kettő?

Édesapám építész, de engem sokáig inkább a humán tárgyak vonzottak. Viszont a modellezés, a makettezés, a barkácsolás mindig érdekelt. Két éve foglalkozom forma- és bútortervezéssel, és olyannyira hobbinak indult az egész tevékenység, hogy otthon, a sufniban kezdtem el készíteni a tárgyakat. Aztán persze rájöttem, a nagyobb álmok megvalósításához kivitelezőt kell keresnem.

FW_D604391_1920x1202.png

Úgy tűnik, most valóra vált az álmod, hiszen a Wave asztallal a Bútor, dekoráció és lakásfelszerelés-dizájn kategória nyertese lettél, de a Fireplace is dobogós helyre került. Mi inspirált a tervezése során?

A Wave hosszas kísérletezés eredménye, és ahogy fejlesztettem, a piramisok és a hullámok ismétlődő és egyben dinamikus természete formálódott bútorrá. A kőrisfa asztal szerkezeti különlegessége, hogy nem tartalmaz merevítőket és szerelvényeket, mégis tökéletesen öntartó. A geometrikus elemekből építkező Fireplace asztalt a kertünkbe épített tűzrakó és a körülötte töltött esték hangulata inspirálta. Saját kezűleg kikísérletezett felületkezelése van, ami kissé égett, rusztikus hatást kelt. Főként környezetbarát anyagokkal dolgozom: fával és üveggel, emellett a fémet, a bőrt, valamint a szénszálas és kompozit anyagokat is kedvelem.

stroodesign_wave_table_13-1.jpg

Hogyan jellemeznéd a tervezői stílusod?

Modern minimalista tárgyakat alkotok, helyenként futurisztikus elemekkel. Egyszerű geometrikus formákkal dolgozom, de bonyolultabb, nehezen kivitelezhető és formabontó eredményre törekszem. Sokszor elkezdek tervezni valamit, és a forma visz, a funkció csak később válik egyértelművé. Volt például, hogy asztalt szerettem volna készíteni, de kiderült, a forma sokkal inkább alkalmas egyfajta térinstallációnak. Engedem, hogy egyszerűen megtörténjenek a dolgok. Hiszem, hogy az önkifejezés, az önmegvalósítás a pszichológiának és az ember életének egyik legfontosabb területe. És minden jel arra mutat, hogy én ezeket egyre inkább a bútortervezésben találom meg. Így ami eddig hobbi volt, az valódi hivatás lehet.

stroodesign-lamp-faith__MMM9528-v.jpg

A tervező további munkáit ITT találod. 

 

CÍMKÉK: asztal design


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
3 különböző habrétegből készül a tökéletes matrac
A tökéletes matrac kényelmes, mutatós és könnyen szállítható. Éppen olyan, mint az Eve Design újdonsága.

Dekor
Babzsák skandináv stílusban
A milánói Zanotta központjában 1968-ban debütált az első babzsák óriási sikerrel - a műfaj népszerűsége azóta is tart. Most, közel ötven év ...

Praktikus ötletek
Megnyílt Budapest legújabb designüzlete, a pointOne
Új színfolttal bővült a budapesti belsőépítészeti bemutatótermek palettája: megnyílt a pointOne. A showroom a szakmai tanácsadáson és kereskedelmi ...

Dekor
Csúcsdesign a nappaliban
A londoni designer Benjamin Hubert és az olasz Moroso összefogásának eredményeképp született meg a könnyed, természetes megjelenésű Prop kollekció, ...

Dekor
Szokatlanul tarka design Dél-Afrikából
Ezek a mobil bútorok ránézésre könnyedek, színesek és mintásak, valójában nemes anyagokból készültek dél-afrikai ízlés szerint. 

Megoldjuk
Kültéri tapéták unalmas homlokzatokra
Új értelmet ad a homlokzatnak a tűzfalaknak vagy egyszerűen csak a sima és unalmas falfelületeknek a kültéri tapéta. Íme néhány átváltozás, amivel ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek