hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Acapulco szék

Az 1950-es években Elvis Presley és a Kennedy házaspár is Acapulcóban lazult. Meg az a titokzatos turista, akit megihletett egy függőágy.

Hollywood legnagyobb sztárjai koktéloztak egykor Mexikó legfelkapottabb üdülőhelyén, az acapulcói fülledt éjszakában, ám a designkedvelők mégis egy francia turistát emlegetnek az 1950-es évekből. A legenda szerint ennek az ismeretlen tervezőnek köszönhetjük az Acapulco széket, aki úgy érezte, hogy a perzselő forróságban szinte beleolvad a székébe. Ekkor pillantott meg egy függőágyat, és megszületett az ötlet.

1_officinakreativa_aca_all_cc7a507a69ed74f9049096b1ffb90119.jpg

A maya függőágy nem véletlenül népszerű azóta is ezen a vidéken, hiszen szellős szövésével tökéletesen alkalmazkodik a meleg, tengerparti időjáráshoz. Ennek inspirációjára PVC szigetelésű fémhuzalokat feszítettek egy tojás, vagy mások szerint avokádó formájú, háromlábú keretre, és létrejött az Acapulco szék.

Acapulco-chair-stainless-with-black.jpeg
A trópusi színekben pompázó ülőalkalmatosság az egész világon népszerűvé vált, és számtalan variációban látott napvilágot. Az eredeti darabok azonban ma is hagyományos kézműves technikával, Mexikóban készülnek és egyszerre képviselik a népi designt, a modernizmust és a hollywoodi csillogást.

IMG_9274__29618__62516.1471025244.jpg

Ez a szék a mexikóiaknak egyet jelent az egzotikus, gyönyörű Acapulcóval.

Az eredeti Acapulco szék névadója a legendás Pacific Resort hotel lehetett, akkor még csak nem is sejtve, hogy ezzel a város végképp bekerül a designtörténelembe.

Wholesale-factory-plastic-rattan-egg-chair-bistro.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: OK Design

CÍMKÉK: acapulco szék


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Hidak ihlette bútorok
Férfias vonalak, geometrikus bútorok, amelyeket saját szerkezetük tesz dekoratívvá. Íme a hidak inspirálta bútorcsalád.

Dekor
Variációk fára
A cseh TON cég 2010-ben mutatta be a számos design díjat nyert Merano Chair-t, amit a felhasználói igények változásának hatására idén újragondoltak. ...

Dekor
Székhez a szőnyeget
Roots, azaz gyökerek néven tervezett szőnyeget Florian Pucher a Vitra ikonikus design székéhez, a Vegetal chairhez.

Dekor
Nadrágtartóból szék
Sose megy ki a divatból a klasszikus nadrágtartó, ami ezúttal egy szék tervezőit ihlette meg.  A végeredmény, egy kecses és modern ülőalkalmatosság ...

Dekor
Örök divat a tonett
A tonett időről időre megihleti a designereket, csodás fonott részei és hajlított fakereteinek lágy ívei sosem fognak kimenni a divatból. Íme egy ...

Inspiráló helyiségek
Ragyogó egri csillagok
Egy egri tetőtéri lakásban alakította ki és rendezte be első közös otthonát Réka és Péter. A fiatal pár maga találta ki a jól működő, praktikus ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek