hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Acapulco szék

Az 1950-es években Elvis Presley és a Kennedy házaspár is Acapulcóban lazult. Meg az a titokzatos turista, akit megihletett egy függőágy.

Hollywood legnagyobb sztárjai koktéloztak egykor Mexikó legfelkapottabb üdülőhelyén, az acapulcói fülledt éjszakában, ám a designkedvelők mégis egy francia turistát emlegetnek az 1950-es évekből. A legenda szerint ennek az ismeretlen tervezőnek köszönhetjük az Acapulco széket, aki úgy érezte, hogy a perzselő forróságban szinte beleolvad a székébe. Ekkor pillantott meg egy függőágyat, és megszületett az ötlet.

1_officinakreativa_aca_all_cc7a507a69ed74f9049096b1ffb90119.jpg

A maya függőágy nem véletlenül népszerű azóta is ezen a vidéken, hiszen szellős szövésével tökéletesen alkalmazkodik a meleg, tengerparti időjáráshoz. Ennek inspirációjára PVC szigetelésű fémhuzalokat feszítettek egy tojás, vagy mások szerint avokádó formájú, háromlábú keretre, és létrejött az Acapulco szék.

Acapulco-chair-stainless-with-black.jpeg
A trópusi színekben pompázó ülőalkalmatosság az egész világon népszerűvé vált, és számtalan variációban látott napvilágot. Az eredeti darabok azonban ma is hagyományos kézműves technikával, Mexikóban készülnek és egyszerre képviselik a népi designt, a modernizmust és a hollywoodi csillogást.

IMG_9274__29618__62516.1471025244.jpg

Ez a szék a mexikóiaknak egyet jelent az egzotikus, gyönyörű Acapulcóval.

Az eredeti Acapulco szék névadója a legendás Pacific Resort hotel lehetett, akkor még csak nem is sejtve, hogy ezzel a város végképp bekerül a designtörténelembe.

Wholesale-factory-plastic-rattan-egg-chair-bistro.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: OK Design

CÍMKÉK: acapulco szék


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Könnyed fém bútorok
Vannak olyan tervezők, akik a fém szerelmesei, ezért bútoraikat is fémből készítik. Íme egy modern kollekció néhány mutatós darabja.

Inspiráló helyiségek
Babaház felnőtteknek
Házigazdánk, Ági elmeséli a közel 180 négyzetméteres házuk felépítését, otthonának megteremtését. Olyan színesen és egyszerűen mesélt, mint egy ...

Stílusos otthonok
Csodás tetőterasz kivetítővel a város tetején
Ez a Hong Kongban található tetőterasz a gondos tervezésnek köszönheti modern, természetes és letisztult megjelenését a Liquid Interiors tervezőinek ...

Praktikus ötletek
Újítsuk fel!
„Egyszer jó lesz még valamire, nem dobom ki!” – hajtogatjuk folyton, miközben észre sem vesszük, mennyi kacatot halmozunk fel így a lakásban. Most ...

Dekor
Design karosszék fogantyúval
A Milánói bútorvásáron a svájci Vitra többek között a barátságos megjelenésű East River Chair nevű karosszékével mutatkozott be.

Dekor
Új alapanyag a láthatáron
Újrahasznosítás, környezettudatos szemléletmód és kísérletezőkedvű fiatalok együtt - mindez új alapanyag felfedezéséhez vezetett.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek