hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Minőség és tradíció: a Hästens ágy

A gép olcsóbbá teszi, de az ember jobban csinálja. Így gondolkodott termékeiről a kezdetben lónyergeket készítő Janson família. Mára álomgyárat működtetnek.

Az 1800-as években járunk. Svédországban óriási a szegénység, aki csak teheti, a jobb élet reményében emigrál. De nem a Janson család. A fiatal Pehr Adolf Janson a túlélés zálogát a nyeregkészítés mesterségének kitanulásában látja, 1852-ben veszi át bizonyítványát. A későbbi generációk ezt a dátumot tekintik a családi vállalkozás megszületésének.

58dbb25bb61a6_OK.jpg

Akkortájt a nyeregkészítők kezei közül kerülnek ki az ágymatracok is, mígnem a harmadik generációt képviselő David Janson úgy dönt,hogy kizárólag az ágyakra koncentrál.

boxspring agyak.jpg
1917 szilveszterére elkészül a Hästens márkajelzés, amelyben a ló egyrészt utal a tradíciókra, valamint az ágyak lószőr töltetére. Egészen Egyiptomig elmentek a kiváló alapanyagért, és Köpingbe szállították. Ott a tiszta folyóban megmosták, majd nagy műgonddal feldolgozták.

embrace-chaos.jpg

Az ikonikus kék-fehér kockás szövet egy újabb generáció érdeme. 1978-ban egy kiállításon debütál a Blue Check, és rögtön a svéd sajtó kritikájába ütközik – akkoriban ugyanis a zöld és a narancssárga dívott.

beds_hastens_auroria_new_auroria_0078-b_OK.jpg

A Hästenst mára álomgyárként emlegetik. Saját szabadalmaztatott táskarugós rendszert dolgoztak ki, és több mint ötven éve birtokolják a svéd királyi udvar beszállítói címet.

Csak természetes anyag: pamut, len, gyapjú és lószőr felhasználásával, kézművesek varrják a matracokat. Elkészítésük százhatvan órát vesz igénybe, és így van ez már legalább százhatvan éve.

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: HÄSTENS
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Sátor, bunker és gyerekágy egyben
Védett kuckó, remek búvóhely és ágy is egyben. Egy stílusos sátor szerű ágy, ami a legkisebbek kedvence lehet.

Praktikus ötletek
Mi van a galériaágy alatt?
Tény, hogy elsősorban a gyerekek szeretnek a magasban aludni. De mit lehet kezdeni a galériaágy alatt felszabaduló hellyel? Mutatunk néhány könnyen ...

Praktikus ötletek
Mi illik a narancshoz?
Nem csupán a narancs narancsszínű, ebben a színben pompázik a természet sok más csodája – a sütőtöktől és sárgabaracktól kezdve az aranyhalon át a ...

Gyerekszoba
A tökéletes gyerekszoba kellékei
Alakítsd kényelmessé, vidámmá és praktikussá a gyerekszobát, hogy a tanuláshoz és a játékhoz is tökéletes terepet nyújtson. 

Inspiráló helyiségek
A kert, ami értünk van
A Feng Shui kert útja szépen, lágyan kanyarog a bejárati ajtó felé. A növények egészséget és életerőt sugároznak. Az ajtó mintha hívogatna: kerülj ...

Világítás
A magyar lámpák dicsősége
A Tent London őszi kiállításán figyeltek fel a magyar produkcióra a Mocoloco nemzetközi site szerkesztői, akik a lámpák ötletességét és a kézműves ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek