hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Minőség és tradíció: a Hästens ágy

A gép olcsóbbá teszi, de az ember jobban csinálja. Így gondolkodott termékeiről a kezdetben lónyergeket készítő Janson família. Mára álomgyárat működtetnek.

Az 1800-as években járunk. Svédországban óriási a szegénység, aki csak teheti, a jobb élet reményében emigrál. De nem a Janson család. A fiatal Pehr Adolf Janson a túlélés zálogát a nyeregkészítés mesterségének kitanulásában látja, 1852-ben veszi át bizonyítványát. A későbbi generációk ezt a dátumot tekintik a családi vállalkozás megszületésének.

58dbb25bb61a6_OK.jpg

Akkortájt a nyeregkészítők kezei közül kerülnek ki az ágymatracok is, mígnem a harmadik generációt képviselő David Janson úgy dönt,hogy kizárólag az ágyakra koncentrál.

boxspring agyak.jpg
1917 szilveszterére elkészül a Hästens márkajelzés, amelyben a ló egyrészt utal a tradíciókra, valamint az ágyak lószőr töltetére. Egészen Egyiptomig elmentek a kiváló alapanyagért, és Köpingbe szállították. Ott a tiszta folyóban megmosták, majd nagy műgonddal feldolgozták.

embrace-chaos.jpg

Az ikonikus kék-fehér kockás szövet egy újabb generáció érdeme. 1978-ban egy kiállításon debütál a Blue Check, és rögtön a svéd sajtó kritikájába ütközik – akkoriban ugyanis a zöld és a narancssárga dívott.

beds_hastens_auroria_new_auroria_0078-b_OK.jpg

A Hästenst mára álomgyárként emlegetik. Saját szabadalmaztatott táskarugós rendszert dolgoztak ki, és több mint ötven éve birtokolják a svéd királyi udvar beszállítói címet.

Csak természetes anyag: pamut, len, gyapjú és lószőr felhasználásával, kézművesek varrják a matracokat. Elkészítésük százhatvan órát vesz igénybe, és így van ez már legalább százhatvan éve.

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: HÄSTENShirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Magyar találmány - térkép és stresszlabda egyben
Már nemzetközi designoldalakon is szerepel a hazai formatervező rendhagyó várostérképe, amit a koncepció szerint gyakorlatilag egy stresszlabdára ...

Inspiráló helyiségek
Kertgondozás késő ősszel
Egy vérbeli kertész nem zárta még el a szerszámokat, sőt! Ilyenkor utógondoz és előre tervez, begyűjti a maradék termést, gyümölcsfát ültet és ...

Átalakítás
Gőzsütők, nem csak profiknak
Végre saját otthonunkban is olyan ízletes és gusztusos fogásokat készíthetünk, mint a profi séfek. Nem kell hozzá más, mint egy remek multifunkciós ...

Stílusos otthonok
A természet ihlette stílus
Lehet-e a természetesség önálló stílus vagy inkább egy stílus kiegészítője? Hiszen otthonunk akár modern, akár klasszikus, a természetesség mindig ...

Dekor
Már a bölcső is okos
Az intelligens otthonokhoz és a különböző az okos eszközökhöz úgy látszik, a legkisebbeknek szánt bölcsők is csatlakoznak.

Dekor
Ággyá alakítható pad
Pihentető, megnyugtató még a látványa is annak a kifinomult padnak, amihez védőernyők is tartoznak, és ami egy matrac segítségével ággyá alakul ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek