hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Praktikus tároló gyerekeknek

Kurdi Szilvia a Hexabox tároló tervezője beszél egy kicsit a bútor születéséről. 

Hogyan született meg a tárolóbútor koncepciója?

Mivel nem sokat tudtam a korosztályról és az igényeikről, így kutatással kezdtem a munkát, amiből kiderült, hogy egészen más igényei vannak a 6-8 éves gyerekeknek és a 9-12 éveseknek. A kicsik még nem igazán tudják, mi az a rend, és nem elvárható tőlük, hogy azt értsék alatta, mint a felnőttek. Ekkor még sokkal fontosabb, hogy legyen egy hely, ahová gyorsan be lehet dobálni a holmikat – leginkább anyuka és apuka megnyugtatására. Ezzel szemben a nagyobb, 9-12 éves gyerekeknél már megjelenik az igény arra, hogy a kincseiket megmutassák, a könyveiket szépen tárolják.

downloaddesign_kid_01-1-768x588.jpg

Ezeket a sajátosságokat figyelembe véve mi volt a célod a Hexabox tárolókkal?

Bár ez a két csoport nagyon más, és nehéz az igényeiket egyszerre kielégíteni, én olyan bútorban gondolkodtam, ami multifunkciós és együtt nő a gyerekkel. A kisebbeknek egymásra rakható tárolóként vagy zsámolyként funkcionál, később pedig egy vagy több elem a falra erősíthető, és polccal lehet osztani.

17634346_412057925817604_4826598142919175646_n.jpg

Hogyan zajlott a tervezési folyamat, mi okozott közben nehézséget?

Miután a fő funkciókat meghatároztam, több alap geometriai formával is próbálkoztam. A háromszög nagyon jól nézett ki a falon, de balesetveszélyes lett volna a földön, a négyszög meg nem tűnt elég izgalmasnak. A hatszög azért kiváló, mert ez áll a legközelebb a körhöz, tehát nagyon stabil, ráadásul variálható: több darabot egymás mellé rakva méhsejt formába lehet rendezni a falon. A méretek szinte kínálták magukat: ülőfelületnek negyven centiméter az ideális, így ez adta a fedlap átmérőjét, a magasság pedig a gyerekeknek komfortos ülésmagasságból jött. Pici maketteken kísérleteztem ki a tökéletes arányokat, de a gyártás előtt sok apróság várt még tisztázásra. A sorolhatóság miatt át kellett gondolni az alaplap és az oldallapok kialakítását, illetve a bele kerülő polc mélységét. Megoldandó feladat volt az is, hogy a tetőt kényelmes legyen levenni, és az optimális anyagvastagságot is fontosnak tartottam: vastagabb faanyagnál nagyobb a ragasztási felület, tehát stabilabb lesz a szerkezet, viszont a falon szebben mutat a vékonyabb, és a súlykülönbség sem elhanyagolható. A Hexabox tehát, bár egyszerűnek tűnik, precíz, átgondolt tervezés eredménye.

17796536_412057902484273_618221701129615679_n.jpg

szöveg: MÁTYÁS LARA fotó: FÖVENYI SÁNDOR

CÍMKÉK: hexabox tárolóhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Porcelán és fém együtt szép
Letűnt korok tárgyai elevenednek fel mai köntösben korszerű designnal párosítva. Nem szokványos tárgyak következnek.

Dekor
Mindent elnyel a rendes dohányzóasztal
A jó dohányzóasztal nem csak szép, de praktikus is, és jó ideig nem megy ki a divatból. Íme egy stílusos darab, ami mindent elnyel, így könnyen ...

Dekor
Ágyneműből tároló
Esetleges formák kajla csücskökkel. A hálószoba hangulatához és intimitásához illő darabokat ágyneműk ihlették.

Dekor
Kis lakások hatékony térnövelője
Számtalan kísérlet után íme egy stílusos, és praktikus megoldás a helyhiány és a tértagolás megoldására: a csodálatos fakocka.

Dekor
Térhatároló könyvespolc
Mutatós térelválasztó polc forgatható elemekkel. Kortárs terekbe tervezett minőségi bútor.

Dekor
Variálható mágneses tárolók
Praktikus könnyen variálható és nyom nélkül eltüntethető tárolórendszer, ami mindemellett stílusos kiegészítője lehet a lakásnak vagy az ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek