hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

A fa virtuóza: Papp Bálint György

Papp György munkái nemcsak attól különlegesek, hogy minden egyes darabot a történelem valamely fontos eseménye, alakja ihletett, hanem attól is, hogy titkos rekeszekkel teli alkotásai minden esetben szögek és egyéb idegen anyagok felhasználása nélkül készülnek.

– Ha következő életében fa lehetne, milyen fajta lenne szívesen?
– A választásom egyértelműen a tiszafára esne. Ez az egyik legnemesebb fajta, amely őshonos a Kárpát-medencében. Erdélyben például van egy hatalmas tiszafaerdő, ahová minden évben elzarándokolok. Itt mindig megnyugszom, ezeknek a fáknak már pusztán a látványa is feltölt.
– A fák mely tulajdonsága áll önhöz a legközelebb?
– Szeretem tekintélyt és tiszteletet parancsoló jelenlétüket, és persze, hogy ősidők óta a természet elemi részei.
– Mit gondol azokról, akik hirdetik: öleljük át a fát?
– Lehet benne valami, hiszen a fa maga az élet, tehát bizonyára jótékony hatással van az ember fizikai testére, szellemére. A feleségem többször is próbálta már, de jómagam inkább csak csodálójuk vagyok.
– Melyik fával szeret leginkább dolgozni?
– A nehezen megmunkálható, kemény faanyagok igazi kihívást jelentenek számomra. Szívesen dolgozom például tiszafával, dióval, tölggyel, juharral, és az utóbbi időben nagy kedvenceim az egzotikus anyagok is, például a paduk, a mélyfekete ében vagy a wenge.
– Ha egy mondatban kellene megfogalmaznia, hogy mi az ön által készített bútorok filozófiája, mit mondana?
– Minden esetben olyan tárgyakat készítek, amelyek mellett jó leülni, és egy finom bor társaságában megbékélni a világgal.
– Ha nemük lenne az egyes bútordaraboknak, férfiak, vagy inkább nők lennének?
– Azok a bútorok, amelyeknek elkészítését a történelem ihlette, inkább férfias attitűddel bírnak. Ilyen például az a darab, amelyet Wass Albert író, költő emlékére készítettem (a nyitóképen - a szerk.). Azok a bútorok, amelyeket a keleti kultúra inspirált, íves formáikkal talán inkább a női princípiumot hordozzák magukban.
– Ha életre kelnének ezek a bútorok, kiknek az alakját öltenék fel?
– Mindenképpen olyanokét, akikre majdan büszkén emlékezhetünk, és a példaképeinkké válhatnak.
– Melyik korban látná legszívesebben a bútorait?
– A középkor sajátos hangulatát kifejezetten kedvelem, de az általam készített bútorok véleményem szerint a ma oly divatos modern, letisztult közegben mutatnak a legjobban.
Hiszen ezek az alkotások olyanok, mint egy-egy szobor, amelyek már önmagunkban is gyönyörködtetnek.
– Ha otthon, akkor modern design, vagy inkább hagyományos, rusztikus berendezés?
– Szeretem a hagyományos tárgyakat, bútorokat, és szeretem olyan dolgokkal körbevenni magam, amelyeknek történetük van, amelyek mesélni tudnak.

Vadas Judit cikkéből
Fotó: Glázer Attila
 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Barkácsoló mûvésznő
Ki ne szeretne komolyabb összegeket megtakarítani azzal, hogy a falfúrástól a gyertyatartó esztergálásig mindenhez ért? Vendéglátónk, Szilvi ...

Inspiráló helyiségek
Jól áll nekik a lila
Kellemes távolságra a főútvonaltól, buja növényzettel benőtt kertben áll az 1920-ban épült budai villa. Bár az épület ma már társasház, de így is ...

Inspiráló helyiségek
Álmodni csak nagyot érdemes!
Egyszer lefotóztattam magam egy mediterrán villa előtt. Ilyen házam lesz – gondoltam és a képet azóta is őrzőm. Hasonló dolog esett meg Krisztinával ...

Praktikus ötletek
Kárpit, a bútor ruhája
A kárpit anyagának kiválasztásánál legtöbben a külső megjelenést és a megfelelő karbantartást tartják szem előtt. Pedig sok múlik az anyag minőségén, ...

Inspiráló helyiségek
A lányregények titkos kertje
Madárfütty és levendulaillat, nyáron hűvös falak, télen melengető kályhák. Kriszta és férje, István a Balaton mellett, egy eldugott kis faluban ...

Régi: Inspiráció
Hazaköltöző barátaink
Amikor elrepülnek, tudjuk, vége a jó időnek, napsütésnek, melegnek. Elmarad a reggeli madárcsicsergésre ébredés, helyette a négy fal közé húzódva ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek