Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Buza Krisztina, a Cellunett lámpák tervezője

Télen imádjuk a különböző hangulatos fényforrásokat. A légies Cellunett lámpa varázslatos fényjátékot fest a szoba falára. 

IMG_3555_ok.jpg

Lámpáiddal bebizonyítod, hogy egy funkcionális tárgy is közvetíthet érzelmeket, előhívhat asszociációkat és természeti képeket. Te is így tekintesz a Cellunett termékekre?
Számomra az a természetes, ha az érzelmeinket is kifejezhetik a tárgyak, tehát nem csak funkcionálisak és esztétikusak. Erről szólnak a Cellunett lámpák is. Ami pedig a formákat és a struktúrákat illeti, szívesen inspirálódom a természetből, mi több: nagy tanítómesternek tartom. Emellett ezeknek a kissé rusztikus, áttört felületű lámpáknak az érintése is élmény, a fényt pedig szinte hipnotikus szépséggel szórják. De újszerű a könnyedségük és a formálhatóságuk is, például összetekerhetjük és egyszerűen magunkkal vihetjük egy házibuliba. Mindezzel interaktív játékká válik a térformálás.

07d02404c3dc3c2c75f4d87201858e05.jpg

Szokatlan anyagtársítást választottál a lámpákhoz. Honnan jött a facellulóz és a fém, pontosabban a fémháló ötvözésének a gondolata?
Negyedéves egyetemistaként egy papírművészeti fakultáción kezdtem el kísérletezni az anyaggal. Nagyon tetszett a légiessége és az érzékenysége, meg az is, hogy minden lenyomatot tud hagyni a felszínén. Mivel a papír sík alapú, leginkább az foglalkoztatott, hogyan tudnám térbe emelni ezt a könnyed, vékony anyagot, hogyan tudnék vázat adni a papírnak anélkül, hogy változtatnék a természetes megjelenésén. Több dologgal is próbálkoztam, de a fémháló, amivel ma is dolgozom, ott volt az elsők között. Megunhatatlan számomra, amikor a facellulóz rostos anyagát a fémhálóra merítem. Aprólékos, nagy koncentrációt igénylő folyamat ez, és ha belekezdek, végig kell csinálni, hogy a száradás és a színkeverés egységes legyen.

P1140648_ok.jpg

Jól érzem, hogy a kísérletezés, az egyediség és a művészetek összekapcsolása egyaránt fontos szerepet kapnak nálad?
Valóban így van, ezért is örülök minden kihívásnak. Volt, hogy egy spirálisan tekeredő hatalmas hálószobai csillárt készítettem, amit többször át kellett alakítanom ahhoz, hogy megfelelően elrejtsem a fényforrásokat. Máskor maguk a lámpák formai, illetve fényadottságai inspirálnak. Ez ösztönzött arra a közelmúltban, hogy a főbb motívumokat, fényvetületeket párnákon is megjelenítsem. Kezd körvonalazódni egy tágabb értelemben vett Cellunett stílus, ami játékos és művészi egyszerre, ugyanakkor inspiratív is.

IMG_3846_ok.jpg

Még több képet találsz az alkotótól ITT.

szöveg: FÜZESI ZSUZSA fotó: BUZA KRISZTINA  
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Fedezd fel a PVC-t!
Gondoltad volna, hogy a PVC a technika fejlődésének köszönhetően igazán modern, nagy ellenálló képességű, és nem utolsósorban dizájn burkolattá vált? ...

Dekor
Fából faragott modern komód
Természetes anyag mesterséges mértani formákkal párosítva. A végeredmény mégis az ellentétek tökéletes találkozása: szép és modern ...

Stílusos otthonok
Elegáns és modern lakás, amibe azonnal beleszeretsz
A francia főváros nagyvilági, pezsgő hangulatát idézi Xavier és Nadin budapesti otthona, akik egy évet szántak arra, hogy a régi, polgári lakásban ...

Dekor
A jövő lemezjátszója egy okostelefon
Újra reneszánszukat élik a bakelit lemezek, azonban a klasszikus lemezjátszó átalakult, kvázi okostelefonná változott.

Dekor
A széknek is lehet arca
Elég hozzá egy kilukasztott felület és máris olyan, mintha mosolygós, szerethető társaink lennének ezek a modern bútorok. 

Megoldjuk
Könnyen cserélhető ágyvégek
Ismét a skandináv stílusé az érdem, aminek köszönhetően feltalálták a falimatricaként működő ágyvégeket, amik nem csak olcsók, de könnyen cserélhetők ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek