hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Modernista lámpabúrák

Annyira műalkotások, mint amennyire fényforrások. Évente mindössze ezer darabot gyártanak Serge Mouille lámpáiból, és ennek az egész világ örül.

Tanult ezüstművességet, ötvösmesterséget és szobrászatot Párizsban, elismerték látványtervezőként. Mouille később oktatott is, egész életét a világítástervezésnek szentelte. Fémmegmunkáló stúdiójában érezte igazán otthon magát. 

lampadaire-3-bras-pivotants-noir-h210cm-serge-mouille-original.jpg
Kollekciójának első darabja, az MFL háromkarú állólámpa Jacques Adnet felkérésére született. A felkapott lakberendező egy gazdag dél-afrikai megrendelőjének szeretett volna olyan fényforrást készíteni, ami tökéletesen bevilágítja a nagy tereket.
Mouille szembement az olaszok diktálta trendekkel, és feketére festett fémet, valamint egyszerű formát alkalmazva készítette el az ikonikus darabot. 1953-ban, egy Adnet által támogatott kiállításon debütált az MFL, ami azonnali hírnevet és sikert hozott. Ezután mennyezeti és asztali változat, valamint falikar is készült, így állt össze a Noir sorozat.
A designer feleségének, Gin Mouille-nak köszönhetően 1999-ben újra gyártásba kerültek a modellek. Minden munkafázis az eredeti technológiával valósul meg, maradtak az arányok és az anyagfelhasználás is, a legmélyebb tisztelettel adózva a tervezőnek.

A modernista lámpabúrák és a mozgás illúzióját keltő kecses karok – a kinetikus megjelenítés – Mouille szobrász énjéből fakadnak.

agrafee-simple_serge-mouille_editionssergemouille_ags-noir_luminaire_lighting_design_signed-20835-product.jpg

Ma az Éditions Serge Mouille műhelyének joga a reprodukció. Eredetiségüket bizonyítandó minden darabra pecsét és sorszám kerül.

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: nedgis.comhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Szék, ami nem fog kimenni a divatból
Természetes és nemes anyagok, egyszerű mégis szoborszerű forma. A WW chair olyanoknak készült, akik vonzódnak a klasszikusan elegáns stílushoz , de ...

Inspiráló helyiségek
Temperamentum felsőfokon
Vendéglátónk, a sikeres üzletember szerint, építkezéskor, felújításkor sem érdemes spórolni a menedzsmenten. Vagyis ez esetben a belsőépítészeti és ...

Dekor
Fa és bőr - megújult az Up-Chair
Természetes, finom tapintású és barátságos anyagokhoz fordult a tervező, hogy a sikeres Up-Chair jellegzetes hurokformáját új színben tüntethesse ...

Dekor
Kinyitható asztalok
Akárhányan is éljenek egy otthonban, egyedül vagy nagycsaládban, szinte biztos, hogy időnként – ki gyakrabban, ki ritkábban – megvendégelik ...

Világítás
Divatosak a geometrikus lámpák
Még Mexikót is meghódította a szögletes formák divatja, ezt bizonyítja az új lámpakollekció, amivel a modern lakásokat célozták meg.

Dekor
Tűzrakó eszközök mindenkinek
Megfelelő eszközökkel gyerekjáték lesz a tűzrakás, olyannyira, hogy még a kezedet sem kell bepiszkolni ahhoz, hogy hatékonyan beüzemelhesd rögtönzött ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek