Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Alvási forradalmat indít az IKEA új, 2020-as katalógusával

Pirossal, kékkel, markáns textúrákkal és természetes anyagokkal érkezik az ősz. Svéd gyökerek és tradíciók inspirálták az idei őszi lakberendezési trendeket az IKEA-nál.

A hangulatot és a formavilágot az egyszerűség, merészség, játékosság, szabadszelleműség és a funkcionalizmus jellemzi. Emellett dominálnak a piros és a kék szín árnyalatai, valamint a svéd népi motívumok ihlette kézzel szőtt, kötött és hímzett minták, amelyek melegséget varázsolnak az otthonokba. Az IKEA 2020-as katalógusában azonban nem csak a legújabb trendek ismerhetők meg, alvási forradalmat is indít a svéd lakberendezési vállalat. A katalógus felhívja a figyelmet a pihentető éjszakai alvás fontosságára, és arra, milyen hatással van az emberek mindennapjaira.

Hagyományok és természetesség a főszerepben

Ahogy egyre hűvösödnek és rövidülnek a nappalok, jól esik otthon kényelembe húzódni, több időt ott eltölteni. Ebben az időszakban sokan törekednek olyan meghitt atmoszférát kialakítani, amely kellemes pihenést és feltöltődést nyújthat. Ennek megteremtéséhez idén az IKEA visszanyúlt a svéd gyökerekhez és olyan kollekciókat alkotott, amelyek melegséget és kiegyensúlyozottságot varázsolnak otthonunkba.

o7F02rUBfVdx.jpg

Fromann – Finta Valéria, az IKEA lakberendezője szerint rohanó és digitalizált világban fontos a természet-közeliség hangsúlyozása, ezért jelennek meg a lakberendezésben a természetből merített motívumok, mint például levelek, virágok vagy madarak. Az anyaghasználatot tekintve is a természetes és újrahasznosított anyagokra irányul a figyelem. Dominálnak a kézzel megmunkált, durván textúrált fafelületek, valamint fókuszba kerülnek a világos fa anyagok mint például a nyír, a kőris, a juhar és a fenyő.

The+Nordroom+-+IKEA+Catalog+2020.jpg

Hangulatteremtő színpaletta

A nyugtató, kikapcsoló környezet létrehozásához elengedhetetlen a színek megfelelő kombinációja. Ehhez az IKEA idén a  piros és a kék mint két fő domináns szín összes árnyalatát hívja segítségül. A hideg színek közül a zöld valamennyi tónusa a halvány mentától a fűzöldön át a smaragd és méregzöldig a nyugalmat sugározzák. Hasonlóan a kék színhez, amely akár a kreativitásunkra is pozitív hatással lehet. Az IKEA lakberendezője szerint a meleg színek közül a piros, a pink, a narancs, akár együtt is hódítani fog. Ezek a színek energetizálnak, feldobnak, vidámságot sugároznak, és közös bennük, hogy bármelyik otthon hangulatához remekül passzolnak a minimalistától, a bohém és fiatalos színkavalkádon át, a tradicionálisabb skandinávig.

ikea_2020___le_nouveau_catalogue_se_d__voile_avec_des_photos_in__dites_2990-e1565163859295-928x465.jpeg

Az alvás forradalma

Már a 2020-as IKEA katalógus borítója is újdonságot tartogat az olvasók számára: a megszokott, berendezett szoba helyett egy alvó embert ábrázol kényelmes, fehér ágyneműk között. A jövő évi nem csak forradalmi az IKEA katalógusok történetében, de forradalmat is hirdet, méghozzá az alvás forradalmát.

A megfelelő pihenés fizikailag és érzelmileg is hozzájárul a mindennapokhoz, növeli a jó közérzetet, a teljesítményt, és a hétköznapi helyzetekben való helytállást. Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus szerint azonban a magyarok több mint egyharmada alvásproblémákkal küzd. A jobb alváshoz sokkal egyszerűbb lépésekkel közelíthetünk, mint ahogyan azt gondolnánk. Már a hálószoba megfelelő berendezése is sokat változtathat a pihentetőbb alvás kialakításában. Segítséget nyújthatnak a függönyök és sötétítők, valamint a megfelelő matracok, puha takarók és párnák, sőt még a stílusos szőnyegek és a természetet közelebb hozó szobanövények is.

Ikea-image-1--1024x643.jpg

Otthonok személyre szabva

A kényelmes és jó minőségű otthon kialakítása a legtöbb ember számára vágyott cél, azonban, hogy ez kinek mit jelent, függ a különböző életszakaszoktól, életkortól, és attól, hogy hol és kivel él együtt. A 2020-as IKEA katalógus hat otthonon keresztül, különböző helyzeteket és megoldásokat mutat be. Illusztrálja az eltérő érzelmi szükségleteket, miközben könnyen követhető ötletekkel szolgál, amelyek a jó alvást segítik elő.

A három jó barát otthona a valahová tartozást mutatja be, miközben szobáik egyedi személyiségüket tükrözik. A friss nyugdíjas új életszakaszába lépve, saját magának tetsző életet szeretne élni tudatosan, a jelenre figyelve. Egy fiatal család a maximális teret kihasználva egy biztonságos szigetet hoz létre maguk számára. A kényelem megvalósulhat az ellentétek vonzásában, úgy ahogy egy fiatal pár otthonában összeköltözés után. A katalógusban megjelenített egyik otthonba beköltözik a nagymama, és egy kisbabával is bővül a család, egy kis kreativitással így is juthat mindenkinek elég hely a pihenéshez. A héttagú család pedig egy nem túl tágas otthonban él, ahol okos megoldásokkal kell elérniük az egyensúlyt a boldog együttlét és a szükséges egyedüllét között.

Az IKEA fenntarthatósági irányelvei mentén idén már nem postázza katalógusait, így a példányszámot majd 80%-kal csökkentette a Magyarország – Csehország – Szlovákia régióban. A nyomtatott lakberendezési magazint az IKEA három magyarországi áruházának vevőszolgálatán vehetik kézbe a vásárlók, az online kiadvány ezen a linken érhető el.

CÍMKÉK: ikea


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
A konyha, ami a fejlődés záloga
A tervező ez esetben kommunikációs szakember, aki tanulmányaiban a párbeszéd fontosságáról értekezik és most megtalálta ehhez az ideális helyszínt ...

Átalakítás
Több idő a családra, több idő a szerelemre
Gondolkodtál már azon, vajon elég időt töltesz-e a szeretteiddel? Eszedbe jutott, hogy ha okosan szervezed az otthoni teendőket, mennyivel több ...

Stílusos otthonok
Fiatalos, bohém otthon
Egy cseppnyi hamisítatlan romantika, ugyanakkor Budapest friss és fiatalos életstílusa is beköltözött a fiatal pár otthonába, amit merész színekkel ...

Hírek
Legrand – Okosotthon francia eleganciával
A Legrand Zrt. a hagyományos kapcsolók gyártásától elindulva ma már komplett rendszerek, IoT eszközök és okos otthonok kivitelezésén keresztül jó ...

Gyerekszoba
Az én váram az Ő vára?
Mire van szüksége a kisbabánknak, illetve nekünk? Valóban kell-e neki a sok lakberendezési cicoma? Egyáltalán akar-e külön szobában aludni, távol az ...

Praktikus ötletek
Fedezd fel a PVC-t!
Gondoltad volna, hogy a PVC a technika fejlődésének köszönhetően igazán modern, nagy ellenálló képességű, és nem utolsósorban dizájn burkolattá vált? ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek