Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Nem fakul, nem szürkül, nem töredezik: ilyen a tökéletes fuga

Ugye Ön is olyan fugát szeretne az otthonába, amit kismilliószor le lehet törölni, takarítani, és az rezzenéstelenül állja a legerősebb súrolást is?

Nem pattogzik ki, nem fakul ki a színe foltokban és nem is szürkül el az évek során. Létezik ilyen csodaanyag? Megmutatjuk a választ!

Burkolataink tartósságában és kinézetében meghatározó jelentősége van a választott fugázóanyag milyenségének. Ha hosszú éveken át tartós burkolatot szeretnénk, akkor a fugázóhabarcs megválasztásánál és a fugázás során sem köthetünk kompromisszumokat a minőség kárára.

A kivitelezés során fontos, hogy a fugahézagok maradéktalanul ki legyenek töltve a fugázóanyaggal, repedések és apró lyukak nélkül. Nagy hangsúlyt kell fektetni a bedolgozás minőségére, így például a lemosás mélységére, a felületi struktúra kialakítására, a burkolólapok lemosására.

Mindezt azonban megelőzi a fugázóanyag megfelelő megválasztása. Ennek során nemcsak a fugahézagok szélességét vagy a termék kötésidejét kell figyelembe venni. Sokszor nagyon fontossá válik az is, hogy milyen a fugahabarcs anyaga. A burkolatok nagy részének hézagaiba nagyon gyakran cementkötésű anyagok kerülnek, azonban létezik egy még nagyobb biztonságot és tetszetősebb vizuális élményt nyújtó fugázó: a KERAPOXY CQ, ami 2 és 30 mm közötti fugaszélesség esetén alkalmazható.

iStock_000003781692Large.jpg

Ahogy arra a termék neve is következtetni enged, ez egy epoxigyanta bázisú termék. Ez az epoxigyanta tartalom garanciát jelent a fugázóanyag nagymértékű vízzáróságára. A KERAPOXY CQ kitűnően használható teraszokon, épített zuhanyzókban, medencékben, de nyugodt szívvel ajánlható akár nagy forgalmú padlóburkolatok élénk, világos színnel való fugázására is anélkül, hogy a felmosások miatt a színek fakulásától vagy kiszürkülésétől kellene tartanunk.

A KERAPOXY CQ másik nagy előnye a savállósága. Ez alkalmassá teszi arra, hogy vegyi terhelésnek kitett felületeken tartósan helyt álljon. A KERAPOXY CQ így hosszú ideig megbízható megoldást eredményez minden olyan helyen, ahol a felületek takarítása erősebb szerekkel történik.

A KERAPOXY CQ „atombiztos”, vagyis könnyen bedolgozható fugázóanyag, szeretnek vele a mesteremberek dolgozni, mert gyorsan tudnak haladni a fugázással.

G2PH0659.JPG

Hogyan kell felhasználni a KERAPOXY CQ-t? Bedolgozása jóval egyszerűbb más epoxi bázisú termékekéhez képest. Mindkét komponense zselészerű, ami egyszerű, gyors és tökéletes elkeverhetőséget biztosít. A fugák kitöltésének módja alig különbözik a cementkötésű fugázókétól.

A KERAPOXY CQ kemény fugázógumival könnyedén bedolgozható anélkül, hogy a lap felületén túl sok anyag maradna, amivel elkerülhető a túlzott anyagfogyás. Az első tisztításhoz szükség van egy fehér színű MAPEI tisztítófilcre. Ezzel kell eltávolítani a felesleges anyagot a lapok felületéről, és kialakítani a fugaképet. A további lemosást elegendő fugázószivaccsal elvégezni.

Ha szeretne még több segítséget a felújításával, építkezésével kapcsolatban, keresse fel szaktanácsadói honlapunkat, ahol szakemberek várják kérdéseit!

Ha fugázóanyagokról szeretne több információt megtudni, mit hova ajánl a Mapei, akkor látogassa meg a www.fugazonanyag.hu oldalt.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Otthon kőből, fából
Vendéglátóink semmit sem akartak magukkal hozni előző otthonukból. Az új berendezés összeválogatása, a beosztás megtervezése azonban olyan feladatnak ...

Átalakítás
Egyedi mozaikburkolattal szép a fürdő
Ami a burkolatokat illeti, nincsenek lehetetlenek. Manapság az egyedi tervezésű méretre készített mozaikburkolatok jelentik a design ...

Inspiráló helyiségek
Formába öntve
A fiatal házaspár, mire második gyermekük megérkezett, a főváros határában, kertvárosi környezetben építette meg új családi házát. A berendezéséről ...

Praktikus ötletek
Divatos cseppfalak
Nem nagy merészség kijelenteni a hidegburkolat egyeduralmának megszűnését, ha a konyhai hátfalról van szó. Mit választhatsz helyette? ...

Inspiráció
4 időtálló lakberendezési stílus
A trendek változnak, de akad néhány stílus, jelenség vagy színkombináció, ami túléli a múló divathullámokat, és hosszabb ideig velünk ...

Átalakítás
Csodás 3D betonburkolatok a falakra
A hazai tulajdonú Kaza Concrete újabb betonburkolatokat tervezett, amelyekkel trendi és modern külsőt kaphatnak a falak.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek