hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Másként takarítunk a koronavírus miatt

Egy felmérés szerint jelentősen több gőztisztító készüléket vásároltunk az elmúlt negyedévben, mint korábban. Valószínűleg ez egyrészt annak köszönhető, hogy itt a tavaszi nagytakarítás ideje, másrészt a koronavírus miatt nagyobb figyelmet fordítunk otthonunk fertőtlenítésére is.

Gőzerővel takarítunk

Csak idén márciusban, kb. 30%-kal több gőzölős takarítógépet vásároltak a MediaMarkt-nál a tavalyi év azonos hónapjához képest. A kiugró érdeklődés vélhetően több tényezőnek is köszönhető: egyrészt ezen készülékek egyik csúcsidőszaka többek között március-áprilisra, azaz a tavaszi nagytakarítás idejére tehető, másrészt a koronavírus miatti helyzetben még fontosabb szempont lett a felületek fertőtlenítése az otthonokban.

A gőztisztítók csúcsidőszaka a tavaszi nagytakarítás idejére, tehát március-áprilisra, valamint az év utolsó negyedévére tehető, ami a karácsonyi készülődéshez is kapcsolható. Ezen időszakokban többszörös forgalomnövekedést tapasztalunk az előző év azonos időszakához képest. Ehhez vélhetően hozzájárult a jelenlegi koronavírus helyzet is, ami negyedéves összehasonlításban váratlan, 50%-os emelkedést hozott ebben a termékkategóriában. Bár a készülékek bizonyítottan hatékonyak a baktériumok eltávolításában, fontos szem előtt tartanunk, hogy a vírusok elleni hatékonyságát több gyártó még vizsgálja” – mondta el Szilágyi Ágnes termékmenedzser.

1977N_Vac&Steam_Lifestyle_PIU_10.jpg

A gőztisztítók előnye

A gőztisztítók a túlhevített gőz erejével bontják le a felületi szennyeződéseket, a beivódott koszt és baktériumokat vegyszer alkalmazása nélkül. Használatuk gyors és egyszerű, hiszen elegendő csak feltölteni vízzel őket, hogy látványos eredményt kapjunk. A gőztisztítók egyik legfontosabb előnye mégis a fertőtlenítő hatásuk, hiszen elpusztítják a csírák és baktériumok 99,9%-át, és foltmentes felületet hagynak maguk után. Ezekre a mopok nem feltétlenül alkalmasak. További előny, hogy használatukkal rövidül a száradási idő is, ami nemcsak a takarítást gyorsítja meg, de jobban kíméli az érzékenyebb, pl. fa felületeket is. A vegyszermentes alkalmazás, valamint a mosható antibakteriális felmosó párnák pedig kevésbé terhelik a környezetet. 

A felhasználási területet illetően a gőztisztító készülékek közül az álló berendezések alkalmasak a padlótisztításra, gyakorlatilag minden keménypadlón jó szolgálatot tesznek, legyen az járólap, parketta, fapadló, márvány. Amennyiben más felületek tisztításához választunk készüléket, a kézi takarítógépek hatékonyan használhatók konyhai, fürdőszobai felületeken, de akár a sütő belső tisztítására, fertőtlenítésére is. Nem ajánlott ugyanakkor gőztisztítót olyan elektronikai eszközökhöz használni, amiket a víz vagy a forró gőz egyébként is tönkre tehet.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Csatlakozz a Föld Órájához és állj ki a természetért!
Nem lehetünk egészségesek, ha a minket körülvevő ökoszisztéma beteg. Itt az utolsó utáni pillanat a szemléletváltásra, mert amit ma teszel, az lesz a ...

Hírek
Korszerű melegvíz előállítás HAJDU hőszivattyús forróvíztárolóval
Napjainkban egyre gyakrabban kerül előtérbe a kérdés, hogy hogyan tudjuk családi házunk, lakásunk rezsiköltségét még jobban csökkenteni.

Hírek
Egy márka, amit a szeretet hívott életre
A Revitalash megérkezett Magyarországra! Készítményeik küldetése természet adta ékességeink – szempillánk, szemöldökünk és hajunk - szépségének és ...

Hírek
Flairspring, a stílus és az elegancia forrása
A Flairspring lakberendezési üzlet tavaly novemberben nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a Déli Pályaudvarhoz közeli Nagyenyed utcában.

Hírek
Megjelent a januári Otthon magazin!
Babonák, fogadalmak, új kezdet – van, aki hisz az újévi tradíciókban, mások az óévben megszokott módon folytatják az életüket. Pedig az életünk tele ...

Hírek
Creativeworld 2020: a nemzetközi DIY világ találkozóhelye
Továbbra is töretlen az érdeklődés a kreatív anyagok, termékek és eszközök iránt.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek