hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Vízkő: a nemkívánatos vendég a házban

Önnek is ismerős az állandó és fárasztó súrolás és fényesítés a konyhában és a fürdőszobában, hogy a csempék és csaptelepek és a zuhanykabin tiszták legyen? És az is tudja, hogy mindezért ki vagy mi a felelős? Például a vízkő! Vagyis tulajdonképpen: a túl kemény víz. De mit tehetünk a vízkőmentes otthonért?

Mi okozza a vízkövet?

Ha a vízben oldott bizonyos ásványi anyagok értéke meghaladja a 14 német keménységi fokot, már kemény vízről beszélhetünk. Kemény víz esetében azt tapasztalhatjuk, hogy a készülékeinkben és a felületeinken bosszantó fehér réteg képződik, amelynek a letakarítása idő és vegyszerszerigényes, amit ráadásul akár minden héten kezdhetünk elölről. A legkézenfekvőbb megoldás a vízkőproblémára a lágy víz. És  egészen egyszerűen biztosítani tudja egy olyan vízlágyító berendezés, mint például a BWT AQA PERLA BIO készülék.

A víz keménységről a helyi vízműszolgáltató tud pontos információt adni, vagy vízkeménységteszter segítségével lehet megmérni. 

bwt2.jpg

Miért veszélyeztetheti a szerelvényeket és a készülékeket vízkő?

Az építkezés vagy felújítás során, a gondosan kiválasztott csempe, a zuhanykabin vagy épp a szaniterek akár pár hét után elveszíthetik újszerű kinézetüket a vízkő miatt, közép-, hosszútávon pedig a vadonatúj háztartási készülékeink, kazánunk megfelelő működését is veszélyeztetheti.

A vízkő mindenekelőtt ott okozhat problémát, ahol a vizet melegítjük, gőzöljük vagy párologtatjuk. Például átfolyós vízmelegítőkben és mosógépekben, kávégépben és vízforralókban, bojlerekben és melegvíztárolókban, és minden vízszerelvényben. 

Mi a következménye? A készülékeket gyakrabban kell vízkőteleníteni – néha agresszív, környezetkárosító szerekkel. Egy elvízkövesedett fűtőszál miatt pedig megnövekedhet az energiaigény, továbbá és a készülékek élettartama jelentősen csökkenhet is. Számolnunk kell a javítás költségével, vagy rosszabb esetben új készülék beszerzésével. Ezenkívül, ha a víz túl kemény, akár több mosogató- és tisztítószerre lehet szükség. Ez természetesen pénzbe kerül, és környezetünknek sem tesz jót.

bwt3.jpg

Tartós megoldása a vízkő ellen

Érdemesebb már előre, az építkezés vagy felújítás során a tartós megoldásra, megelőzésre koncentrálni, és betervezni egy központi vízlágyítót, amely az egész házban lágy vizet biztosít, mint utólag küzdeni a makacs vízkővel. A BWT vízkezelő berendezései a pincétől a padlásig komplex védelmet biztosítanak a felületeknek és a háztartási készülékeknek a vízkő okozta problémák ellen. 

A vízlágyító készüléket közvetlenül a bejövő vízre kell kötni, helyileg annyi helyet foglalnak, mint egy mosógép. ABWT Hungária Kft.vízlágyító választékában mindenki megtalálja a lakás méretéhez és az életstílushoz megfelelő készüléket, hiszen a népszerű BWT Aqa Perla Bio készüléktől az applikáción keresztül kontrollálható, extra vízkár elleni védelmi funkciókkal rendelkező BWT Perla készülékig nagyon sok modell közül lehet választani. Egy dologban azonban nincs kompromisszum a BWT esetében: a higiéniai védelmet és a biztonságot minden készüléke esetén maximálisan szem előtt tartja, így Ön biztos lehet benne, hogy az otthonában kiváló minőségű, lágy víz folyik a csapból és búcsút mondhat a bosszantó vízkőlerakódásoknak! (x)

bwt4.jpg

Fotók: BWT AG



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Megoldás rosaceára hajlamos arcbőrre
Jó hír a natúrkozmetikumok szerelmeseinek: megérkezett a SCHÜSSLER arckréme rosaceára hajlamos bőrre.

Hírek
Nézz be Budapest százéves házaiba
A Budapest100 szervezőinek segítségével most virtuálisan kukkanthatunk be a magyar főváros 100 éves épületeibe.

Hírek
Egyre több az állatbarát albérlet
Míg korábban a bérlők nagyon nehezen találtak állatbarát albérletet, a felmérések szerint egyre növekszik azoknak a kiadó lakásoknak a száma, ahova a ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek