hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Ízek, illatok, tánc és zene: Rosalia Fesztivál a Városligetben

Elérkezett az idő, hogy mindannyian mosolyogva tekintsünk előre, és újra nekilóduljunk a tökéletes nyárnak. A napsütés hívogatóbb, mint valaha, a természet rezgése, pezsgése, vibrálása szinte kézzel fogható. Nekünk, borrajongónknak nincs más vágyunk, mint újra együtt koccintani a legkedvesebb barátainkkal egy gyönyörű ligetben, hatalmas fák árnyékában és örülni egymásnak, a pillanatnak.

10. Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget 

  • Időpont: 2021. július 2-4.
  • Helyszín: Budapest, 14. kerület, Városliget, Vajdahunyadvár mögötti árnyas rét

Idén tizedik alkalommal élvezhetjük a nyarat rosékkal, pezsgőkkel, finom borokkal, ínyenc gasztronómiával Budapest egyik legkedvesebb boros eseményén. Több mint 60 borász borai mellett a trendi street food ételek legfrissebb kínálata, páratlan sütemények és édességek, valamint a Máltai Manufaktúra is bemutatkozik különleges termékeivel. Lesz Liget Bora választás, ahol kiderül, melyik a Rosalia látogatók kedvenc roséja, mely egyben a Liget Budapest reprezentatív bora lesz az év hátralévő részében. Szakmai főtámogatóként üdvözölhetjük a SPAR Magyarországot, akinek a jóvoltából Rosalia néven a fesztivál első saját bora is bemutatkozik, nem csak a rendezvényen, hanem az üzletlánc polcain is. A fesztivál Magyar Zene Háza Színpadán egymást váltják a könnyű- és világzene, a jazz és a folklór előadói, esténként pedig hatalmas buli vár mindenkit. Az új, vidám grafikákkal díszített poharak már bevetésre készen állnak, hogy belopják magukat a közönség szívébe.

Borok, buborékok

Az ország számos borrégiójából érkező borászok legfrissebb rosé boraikkal készülnek, de természetesen a habzóborok és pezsgők szerelmesei is megtalálják majd idei kedvenceiket. Külön öröm, hogy az idei, 22. VinAgora Nemzetközi Borverseny legjobb roséja és legjobb gyöngyözőbora is kóstolható lesz a rendezvényen, előbbi a Szentpéteri Borpince, utóbbi a Gál Szőlőbirtok és Pincészet standjánál. A teljesség kedvéért pedig számtalan fehér- és vörösbor is kóstolható lesz. A Rosalia idén is menő kóstolópoharakkal várja a látogatókat: új grafikákkal és szlogenekkel, illetve pároknak szóló poharakkal – utóbbiak erősen limitált számban, kizárólag elővételben vásárolhatók meg.

48097540727_fbb686e497_c.jpg

Ízek, illatok, új élmények

Ebben az évben is ínycsiklandó különlegességeket próbálhatnak ki a látogatók a fesztiválon. A Stelázsi standjánál a gazdag és különleges hidegtálak mellett tépett szarvas szendvics, sonkaválogatás és tepertőkrémes kenyér is megtalálható lesz. A kürtőskalácsot idén is a Vitéz Kürtős kínálja, akik a faszénparázson sütött klasszikus finomságaik mellet meglepnek minket egy különleges desszerttel, ami a Rosalia Kürtős Szelet nevet kapta. A Pizza Me 100%-ban eredeti összetevőkből készült pizzája elhozza a hamisítatlan olasz konyha élményét, míg a Szittya Pita helyben gyúrt tésztából és kizárólag magyar alapanyagokból készült kenyérlángossal és házi rétessel készül. Az Országkonyha különlegessége a tépett malac burger és a magyaros fűszerezésű lepény mellett a helyben füstölt lazacfilé. Vétek lenne kihagyni az Ami Burger természetes alapanyagokból, egyedi receptek alapján készült hamburgereit. A Reinpold’s Kolbice magvas lisztkeverékből sütött kenyértészta-tölcsérbe, sertés- és csirkehúsból, háromféle egyedi fűszerezéssel készült kolbászokat helyez, amit pirított hagymával, bajor káposztával, sajtszósszal és bacon szalonnával körít. A Lili’s Truck minden étele teljes mértékben glutén- és laktózmentes, de találhatunk köztük minden-mentes finomságokat is, többek között hamburgereket és csirkés tortillát kóstolhatnak az érdeklődők. Az ételérzékenyek számára desszert vonalon is kínálunk megoldást: a The Cake hoz nekünk minden-mentes pohárdesszerteket, friss aprósütiket és gluténmentes szendvicseket. A szokásos, de meg nem unható macaronok mellett a Bolka Desszert Butik az idei Rosalián a házi készítésű fagylaltjával debütál, macaronba töltve, csokiba mártott pálcikás jégkrém formájában, vagy ostyakehelyben kínálva, sok-sok gyümölccsel. Ha valaki kissé elálmosodna, látogassa meg az OMV VIVA Café standját, ahol a VIVA kávé mellett a Palágyi Eszter séf által megálmodott gourmet termékeket is megkóstolhatja. A hátrányos helyzetűeket foglalkoztató Máltai Manufaktúra idén először állít ki a fesztiválon, az ország legszegényebb településein készült, csakis kézműves finomságaikkal.

Zene, tánc, végre buli

A Magyar Zene Háza Színpad gazdag zenei kínálattal készül, igazi nyári borozgatós és bulizós hangulat szórakoztatja majd a vendégeket. Pénteken a Catsby kezdi a sort, aki zenéjében az 1920-as évek elegáns, életigenlő swing muzsikájának stílusjegyeit ötvözi korunk kedvelt műfajaival. Őket követi a Mongooz and the Magnet, Magyarország talán legmultikultibb zenekara: a jelenleg Pécsett operáló triót ugyanis egy ír, egy norvég és egy magyar srác alkotja. Az este legnagyobb meglepetése a Random Trip lesz, aki a Rosalia korábbi fellépőiből, erre az estére összeállt formációval érkezik. Az éjszakába nyúló buli hihetetlen hangulatát DJ Dynastar, avagy Pécsi-Szabó Dénes biztosítja.

A szombati nap a Szakál Tamás – Darvas Kristóf – Soós Csaba trióval kezdődik, akik a különböző akusztikus műfajokat vegyítik, így hozva létre egy kellemes, „chilles” hangulatot a színpadon. Őket követi egy újabb, fiatal tehetségekből álló formáció, Horváth Tojás Gábor vezetésével. A trió saját szerzeményeiben ötvözi a jazzt egy kis r’n’b-vel, népzenével vagy akár klasszikus zenével. A hangulatot egy magyar-orosz testvérpár, Muzsik és Volkova fokozza, akik egyedi, greengrass-nek keresztelt stílusban játszanak saját, magyar nyelvű dalokat és orosz feldolgozásokat is. Az est nagy fellépője a Kéknyúl zenekar, akik a 70-es évek soul- és funk stílusából kifejlődött tánczenéjükkel várják a lelkes hallgatóságot. Az estét a Rosalia Fesztivál szinte rezidens lemezlovasa, DJ Juhász Laci zárja.

A vasárnap első fellépői, a DALINDA együttes és vendégzenészeik vegyítik a magyar népzenét modern hangzásokkal. A három fiatal lányból álló formáció a capella előadásaikon keresztül mesélnek nekünk a női létről. Őket követi a BaHorKa Társulat: Pletykázó asszonyok koncertje, akik zenés folklórszínházukkal szórakoztatják a közönséget. A Bazseva zenekar célja, hogy megmutassa a mai embereknek a népzene szépségeit és azt, hogy a népzene ugyanúgy a városi kultúra része, mint a jazz, a rock vagy a hip-hop. A színpadon este háromnegyed 6-tól tartják a Liget bora díjátadót, amit 6 órától Odett koncertje követ, a színpadi programok lezárásaként.

48097457116_00c6896105_c.jpg

Egy játékos világ

A 10. születésnaphoz új arculat, és az arculathoz passzoló új pohárgrafikák dukálnak. A fantasztikus fotók Lampert Benedek, másnéven Lampi (FigsFanPhotos) keze munkáját dicsérik, aki a képein keresztül kelt életre különböző játékfigurákat. Bár boros- és pezsgősdugókkal még sosem foglalkozott, ő maga „építette” meg a kis figurákat a kezüktől kezdve a mini napszemüvegekig. Végül négy fénykép készült, melyek kivétel nélkül árasztják magukból a Rosalia hangulatot és életérzést. Ezekből a képekből szerezte Juhász Attila hobbigrafikus az ihletét az idei pohárgrafikákhoz: elkészült a baráti társaságok kedvéért a F∙R∙I∙E∙N∙D∙S felirat kis parafadugó figurákkal, a MEGADOM A MÓDJÁT! annak, akinek már elege van a korlátozások miatti tréningnadrág-számítógép kombinációból, és az #ÉNIDŐ azok számára, akik kikapcsolódni érkeznek a fesztiválra; és természetesen idén sem maradhat el a páros pohár a romantikus együttlétekhez.

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Irány Tihany: itt az év egyetlen gourmet gasztrofesztiválja
Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges ...

Hírek
Jön a 30. Budapest Borfesztivál
1991-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Magyarország ikonikus borfesztiválja a Vörösmarty téren, az akkor még csak néhány száz ...

Hírek
Június második hétvégéjén jön a 11. Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget
Alig élveztük ki a tavaszi napsütés simogató melegét, az ébredő természet csodáit, a nyár máris türelmetlenül kopogtat az ajtón. Ami következik, az ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek