hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Friss lendület, új koncepció: ez Budapest legfrissebb lakberendezési üzlete

Megnyílt Budapest legfrissebb lakberendezési üzlete, amely egyesíti magában a szenvedélyes spanyol és francia eleganciát a fiatal magyar formatervezők lendületével!

Friss lendülettel és húsbavágóan új koncepció mentén nyitotta meg kapuit a Nemolasz Concept Store. A decens olasz eleganciát hanyagolva, a szenvedélyes spanyol formatervezés világába kalauzolnak el minket a tulajdonosok, akik immár több mint 20 éve vezető szerepet töltenek be a magyar design világában és a bútorszakmában.

1.jpg

(Balra: Viccarbe BURIN étkezőasztal és POCA szék, jobbra - Belta Frajumar ECKO fotel)

A Nemolasz fókuszában olyan világviszonylatban is elismert spanyol és francia bútormárkák állnak, amelyekkel a hazai közönség eddig jóeséllyel csak nemzetközi utazásai során találkozhatott. A Ligne Roset mellett, a spanyol Viccarbe, Belta Frajumar, Nomon és Sancal márkák kapnak főszerepet a kollekcióban, olyan sztár designerekkel mint Patricia Urquiola, Piero Lissoni, Naoto Fukasawa, Toyo Ito, vagy épp Karim Rashid de még sorolhatnánk. A nemzetközi porond mellett pedig olyan magyar márkákat is beválogattuk a kollekciónkba, mint Botos Balázs, ESSTRE és az OBAI Concrete.

2.jpg

(A Belta Frajumar kollekciójából POET íróasztal, EVEN szék, jobbra ADEX fotelek)

A concept store kínálatának összeállításakor egyértelmű célként került kitűzésre, hogy az ikonikus darabok mellett, a hazai vásárlók számára is elérhető design darabokat mutasson be, miközben a magyar tehetségek támogatására is különös figyelmet fordít. Ezért, a komoly hírnévre szert tett nemzetközi tervezők munkái mellett magyar formatervezők kiegészítői is jelentős hangsúlyt kapnak a Nemolasz Concept Store kínálatában.

3.jpg

(Az OBAI Concrete kollekciójából)

Honnan a rendhagyó névválasztás? A tulajdonosok fontosnak tartották, hogy a név kifejezetten rámutasson: ez valami más. Nem az, ami itthon megszokott és jellemző. Meglepően tapasztalták, hogy napjainkban a hazai közönség számára a design bútorok világa még mindig szinte csak az olasz márkákra korlátozódik. A német, spanyol vagy épp a francia márkák ismertsége és elfogadottsága jóval alacsonyabb. Az olasz design és minőség elvitathatatlanul különleges és mint bútoripari szereplőknek nagyon is kedves, de úgy tartják a design világa jóval gazdagabb és szerte ágazóbb annál, hogy bezárják magunkat és ne tegyenek kitekintést más régiók vagy tervezői attitűdök felé.

4.jpg

(Balra: NOMON CLOCKS óra, jobbra: Belta Frajumar fésülködő szett)

Jászay Elizabett a Nemolasz Concept Store társtulajdonosa 13 évig volt a Ligne Roset Budapest szintén társtulajdonosa és üzletvezetője, amely a mostani bemutatóterem megnyitásával átlényegült egy még nyitottabb, különlegesebb design befogadó hellyé. A kizárólagos olasz design iránti zártságot pályafutása alatt személyesen is számtalanszor tapasztalta, ami még egy érv volt a „lázadó” névválasztás mellett. Az eltelt évek során több olyan érdeklődővel is találkozott, akik a kezdeti kitörő lelkesedésük után, szinte felháborodtak mikor megtudták nem olasz, hanem francia design darabokkal állnak szemben. Persze ezen az érzésen a legtöbben gyorsan átlendültek, mikor leültek egy-egy ikonikus design kanapéba és annyira kényelmesnek találták, hogy fel sem akartak onnan többé állni.

A „nem, nem olasz” mondat napi szinten hangzott el a bemutatóteremben, így hát zsigerien beépült. Végül amikor az új üzlet márkanevét keresték, úgy gondolták tulajdonképpen annyiszor hangzik el ez a mondat, hogy akár névnek is választhatják. Van ebben a döntésben kellő humor és szeretet is egyaránt, és egy merész pikantéria is. (x)

5.jpg

(A Belta Frajumar kollekciójából a SUIT kanapé)



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
Ezek a 2022-es év kanapétrendjei
A kanapé trendek az idei évben igazán visszafogott színekkel és formákkal érkeznek meghódítani a nappalijainkat. A Bonami.hu szakértői ezúttal ...

Dekor
Új kanapé a design fenegyerekétől
Philippe Starck ezúttal a Cassina számára tervezett egy új, kényelmes és jól használható kanapét visszafogott színekben.

Dekor
Az anyag, ami uralja a 2024-es lakberendezési trendeket
A magazinok lapjain és online felületeken is egyre többet találkozol a buklé szóval? Igen, az anyag újra hódít a lakberendezésben! Jellegzetes ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek