Ételkínálat
Az étlapon a párizsi és budapesti nagykávéházakra jellemző könnyed bisztró konyha mellett megtaláljuk a progresszív, egyedi ételeket „comfortfood” stílusban. Ebben szerepel a nagyon hangsúlyos reggeli- és brunch kínálat, egyedi süteményekkel, klasszikus és különleges tojásételekkel. A kínálat lehetővé teszi, hogy a nap bármely szakában, bármilyen alkalom, esemény mellett megtaláljuk a saját stílusunkat. Legyen szó baráti vagy üzleti találkozóról, vasárnapi családi ebédről, vagy egy péntek-szombat piano báros vacsoráról.
Desszertek
Az elmúlt több mint 130 évben a Centrál híres volt a desszertjeiről, így ez az egyik fő rendezőelve az étlapnak. A nagy klasszikusok és modern versenytársaik együtt nyerik el vendégeink kegyeit.
Champagne & Koktél Bár
A Central Grand Cafe bárt, a lezser elegancia, az érzéki játékosság, a kifinomultság jellemzi leginkább. Egész nap élvezhetjük a klasszikus és kortárs kávékat, különleges hideg-meleg italokat. A történelmi nagykávéházakkal ellentétben hangsúlyosak a frissítő-hűsítő italok, melyek között megtalálhatók az ikonikus és modern kedvencek egyaránt. A kora esti óráktól átadjuk magunkat a Piano kísérte Grand Cafe életérzésnek, ahol reflektorfénybe kerülnek a nagy francia házak által kínált champagne-ok, illetve a ház signature koktéljai.
A Centrál vendégköre
A Centrál mindig is egy nagy forgalmú közösségi tér volt, vendégei között az elmúlt 130 évben számos híresség, író, költő, zenész fordult meg. Jelentős részük országunk szellemi és kulturális elitjének tagjai voltak, sokak közülük ünnepelt progresszív gondolkodó. A Centrál Grand Café mindenkié: idősé, fiatalé, magyaré, külföldié, dolgozóé vagy baráti éppen baráti beszélgetésben elmerülőé. A Centrál nagykávéház sosem volt luxus, inkább egy hatalmas nappaliként, találkozó- és beszélgetőhelyként szerepelt az egyes korok gondolkodóinak életében, minden társadalmi réteg megtalálta a maga kínálatát és helyét.
Az épület
Modern világban klasszikus vendégszeretet. Az újranyíló kávéház egyszerre tiszteleg a Centrál aranykora előtt, egybeolvasztja a korabeli szellemiségen t a jelenkorra jellemző modernséggel és progresszivitással, ezzel együtt minden napszakban, minden alkalomból, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva áll.
A Centrál belterének megújításakor fontos szempont volt a kávéház múltjához méltó, kedves, ám elegáns otthonosság érzetének elérése, amelyben a vendég nem feszeng, amelyben fel tud engedni. A kávéja mellett – ha ehhez van kedve - kicsit elveszhet a történelmi időutazásban, nagypolgári életérzésben, felfedezheti a kávéház apró, rejtett szépségeit, meg is örökítheti ezeket, ha épp úgy látja jónak. Ellenben, ha elektronikus leveleire kell válaszolnia vagy egy prezentációt összeállítania, itt ahhoz is talál megfelelő inspirációt.
A kávéház felosztása
A kialakítás során négy nagy térben gondolkodtak:
Változások
Az ötletgazdák
A Centrál belső élményének megteremtésén az Eventrend által összefogott, de különböző tudású és múltú szakemberek dolgoztak. Így kapott helyett a csapatban Hergenrőder Ildikó belsőépítész, Meskó Zsolt színházi rendező, Tihanyi Péter kreatív stratégiai vezető, valamint a belső csapat: Mancza Norbert ügyvezető, Juhász Dániel séf, valamint Nagy Gábor, Kőrössy Zoltán alapító partnerek.
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat