hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Újraindítják a világ textilipari szakvásárait Frankfurtban

A Techtextil, a Texprocess és a Heimtextil Summer Special június 21-24. között nyitja meg a kapuit Frankfurtban. A világjárvány okozta szünet után örömmel várják a kiállítók és a látogatók a személyes találkozást. A világ szakmai közönségét számos innováció és fejlesztés várja. A párhuzamosan rendezett szakvásárok a teljes textilipari értékláncot leképezik a szövetektől a feldolgozáson át a végtermékig.

A Techtextil, Texprocess szakvásárokkal és a Heimtextil nyári különkiadásával a Messe Frankfurt felvonultatja a textilipari értéklánc teljes folyamatát és a világjárvány két évét követően ismét lehetővé teszi a személyes kapcsolatépítést, a szemtől szembeni nemzetközi találkozásokat, az inspiráló üzleti beszélgetéseket, valamint az átfogó, koncentrált és hathatós piaci összképet. A szakvásárokkal egy időben (2022. június 24-26. között) rendezi a Messe Frankfurt a D2C Neonyt Lab -ot, de ekkorra tervezi Frankfurt városa is a Frankfurt Fashion Week számos, a nagyközönséget váró rendezvényét is. Mindez páratlan szinergiát kínál egyetlen helyen. A kiállítók élvezhetik a kapcsolt értékesítési lehetőségek előnyét és merőben új felállásban építhetik üzleti kapcsolataikat. A látogatók egy helyen ismerhetik meg a textilipari értéklánc világméretű trendjeit, termékeit és újdonságait. A bemutatott kínálat a szálaktól és a fonalaktól a funkcionális textíliákon, textilipari technológiákon és kikészítési folyamatokon át a textil lakberendezési végtermékeken át a csúcsteljesítményű textíliákig, a funkcionális ruházatig és a divatruházatig terjed. A fenntartható körforgásos gazdaság tudatos térnyerése mellett bemutatnak modern újrahasznosítási eljárásokat is.

A jelenleg érvényes járványügyi intézkedések alapján a rendezvényeket kapacitási és beléptetési korlátozások nélkül és ezért védettségi igazolás nélkül lehet megtartani. A higiéniai óvintézkedéseket, mint például az online jegyelővételt, a szellőztetést, a szellősebb csarnokkiosztást és az alapos takarítási rendet változatlanul alkalmazzák a vásárszervezők.

heimtextil1.jpg

Texpertise Network: a világ teljes textilipara egyetlen helyen

A textilipari szakvásárok átfogó világpiaci kínálatának összefogására kínál a Messe Frankfurt 58 szakvásárt szerte a világban. A Texpertise Network együttműködési hálózatban értékes információkkal szolgál a textilipari vásárokról, ahol a kapcsolatépítési és szakmai eszmecsere színtereként az iparág mindenkori legújabb, erőforrásokat kímélő és klímabarát fejlesztései állnak az előtérben.

„Az utóbbi két év bizonyította, hogy a textilipari szakvásárok piacvezetőjeként komoly felelősséggel tartozunk az iparágért. Ebben a szerepkörünkben sikerrel kísértük a textilipart a válságban. A bizonytalan időkben szerte a világban tartott rendezvényeinkkel nem csupán a piaci orientációt és az üzleti kapcsolatokat tudtuk fenntartani, hanem piacvezető szerepünket is” – fejtette ki Detlef Braun a közös sajtótájékoztatón. A lendületes frankfurti újranyitást megelőző, világszerte rendezett legújabb kiemelkedő seregszemlék közé tartozik a Texworld Evolution 2022 februárjában Párizsban, az Interior Lifestyle Tokióban 2022 júniusában, valamint a „Techtextil” és a „Texprocess” márkák hat további rendezvénye Észak-Amerikában és Ázsiában.

A Texpertise Network 2019 óta az összekötő kapocs a Messe Frankfurt a Conscious Fashion and Lifestyle Network-kel és az ENSZ partnerségi irodájával folytatott együttműködésében. A közös cél: jelenjenek meg az ENSZ fenntartható fejlődési céljai (SDG-k) a Texpertise Network minden textilipari rendezvényén szerte a világban.

Az Euratex vezérigazgatója, Dirk Vantyghem a közös sajtótájékoztatón kitekintést nyújtott a textilipar jövőbeni fejlődésére is: „Az Európai Unió most megjelent textilipari stratégiájával egyértelmű menetrend áll előttünk arról, hogy miként kell megváltoznia az európai textiliparnak. A júniusi seregszemle kitűnő lehetőség a menetrend bemutatására és a szükséges támpontok beszerzésére a résztvevő textilipari vállalatoktól.”

heimtextil4.jpg

Heimtextil Summer Special: világméretű elköteleződés és személyes üzletkötés

A Heimtextil szakvásárt idén júniusban rendhagyó módon egyfajta „nyári különkiadásban” rendezik meg 800 bejelentett kiállítóval és jelentős nemzetközi részvétellel 47 országból. A rendkívüli nyári seregszemle két kiemelt területe a nemzetközi nagyszabású üzletkötés, valamint a kiskereskedelem. A kiskereskedőkre koncentráló kiállítókat már a szakvásár előtt célirányosan lehet felkutatni a kiállítói adatbázisban. Az innovatív textilipari megoldásokat felvonultató kiállítók szintén nyárra időzítik újdonságaikat az intézményi textilek területén. Június 21-től kínálják az „Interior.Architecture.Hospitality TOURS” vezetett bejárásait az AIT folyóirat, a bdia, a német belsőépítészek szövetsége és a World-Architects együttműködési hálózat szakmai támogatásával.

A Heimtextil egyértelműen a fenntarthatóságra és az erőforrások kíméletes felhasználására irányuló trendjeit nyáron a „Next horizons” jelmondattal, a 4.0 vásárcsarnok közepén mutatják be. A bemutató területét a Material Manifest alapján alakítják ki: a stand kialakításához helyi erőforrásokat, környezetbarát vagy kölcsönzött anyagokat használnak. A látogatókat a színek, anyagok, szakmai igényességgel kiválasztott kiállítói tárgyak, előadások és saját készítésre ösztönző akciók ötletadó sokasága várja. A Heimtextil podcast legújabb részében Anja Bisgard Gaede kurátor egy rendkívül különleges szemszögből világítja meg a trendeket, amivel gyakorlati támpontokat kínál a kereskedőknek a trendbemutató látogatásához.

A 3.0-ás vásárcsarnokban rendezett „Heimtextil Conference Sleep & More” kínálja az ágy- és matrackereskedőknek, környezettudatos kiskereskedőknek és szállodaipari vezetőknek elsőrangú előadók közvetítésével többek között a legújabb alváskutatási ismereteket, nyomkövetési technológiákat és szállodaipari fenntarthatósági megoldásokat.

A seregszemle további fénypontját az egy-egy órás Green Tours „zöld bejárások” jelentik független tanácsadókkal a zöld szegmenshez kapcsolódó legújabb fejlesztéseket bemutató és azokat ismertető válogatott kiállítókhoz. A 3.0-ás vásárcsarnokban kialakított Green Village-ben a textilipari fenntarthatósági tanúsítványok szakértői mutatkoznak be, többek között a Blauer Engel vagy a Grüner Knopf. A fenntartható termékek kiállítóit online kereséssel kutathatjuk fel, de a vásárközpontban is egy falevél is jelöli a standjaikat. A nemzetközi partnerekkel folytatott együttműködés közös célja az SDG-k fokozott kiemelése a Heimtextil szakvásáron.

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Inspiráció
Top 5 múzeum, amiket most online is körbejárhatsz
A világ legszebb múzeumai online is megmutatják legérdekesebb kiállításaikat. A karosszékből élvezheted a műalkotásokat.

Hírek
Vasárnaptól látható a Határtalan design - Reflexiók kiállítás
A Határtalan Design kiállítás és összművészeti rendezvénysorozat első ízben valósul meg tematikus tárlatként 14 ország 76 művészének részvételével a ...

Kert, növény
Lebegő bonsai fák és buja kertek: 2017-ben is vár a Gardenexpo
Az első melengető napsugarak megjelenésével azonnal felébred szívünkben a szabadságvágy. Fél lábunk már a küszöbön kívül, az estéket legszívesebben a ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek