hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Csökkent a használt téglalakások és a panelek ára

Csökkent Budapesten a használt téglalakások és a panelek ára tavaly év végén - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.

A legdrágább továbbra is az V. kerület

Az ingatlanközvetítő hálózat adatai szerint a fővárosban a használt téglalakások ára 3,5 százalékkal, a paneleké 2,5 százalékkal mérséklődött tavaly a negyedik negyedévben az előző három hónaphoz képest. Az OC ismertette: tavaly az év utolsó három hónapjában a budapesti téglalakások átlagos négyzetméterára 963 ezer forint volt. A legdrágább továbbra is az V. kerület 1,2 millió forintos átlagos négyzetméterárral, amelyet a II. és III. kerület követ 1,12 millió forinttal.

Rámutattak, hogy a fővárosban a téglalakások árai 2022 harmadik negyedévéhez képest hektikusan alakultak: az I. kerületben 8 százalékos, míg a IV., V., XII. kerületben 10 százalékot meghaladó áresést tapasztaltak. Ugyanakkor ez utóbbi három kerületben volt a legnagyobb mértékű áremelkedés tavaly a harmadik negyedévben. A másik véglet a III. és X. kerület volt, ahol 15 százalékkal emelkedtek az árak negyedéves szinten. 

architecture-ga2561dca7_1280.jpg

A panellakások piacán szintén fordulatot hozott 2022. A házgyári lakások átlagos négyzetméterára 743 ezer forint volt tavaly az év utolsó három hónapjában, 2,5 százalékkal alacsonyabb az előző negyedév átlagánál. Ettől a III., a IX. kerület tért el, ahol 4, százalékkal, valamint a VIII. kerület, ahol 8 százalékkal csökkentek a négyzetméterárak, míg számottevő, 16 százalékos áremelkedést mutattak ki a XIII. kerületben.

A legdrágább kerület a XIII. volt 928 ezer forintos négyzetméterárral. Ezzel a belvárosi kerület megelőzte a sokáig listavezető XI. kerületet, ahol átlag 900 ezer forintért cseréltek tulajdonost a panellakások. A dobogóra még a XIV. kerület fért fel 800 ezer forintos négyzetméterárral.

A fővárosban a családi házak négyzetméterára elérte a 739 ezer forintot tavaly év végére, ami 23 százalékos emelkedés az előző negyedévhez képest. Ez összefügghet azzal, hogy Budapesten elsősorban a jó állapotban lévő házak iránt volt nagyobb a kereslet.

Forrás: MTI, fotó: Pixabay



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Nézz be Budapest százéves házaiba
A Budapest100 szervezőinek segítségével most virtuálisan kukkanthatunk be a magyar főváros 100 éves épületeibe.

Hírek
Eladó a világ legmagasabban fekvő lakása: a kilátás elképesztő
Ha csodás kilátásra vágysz és anyagilag is megteheted, most akár meg is vásárolhatod a világ legmagasabban fekvő lakását.

Hírek
Belvárosi praktikum
Sokak számára fontos, hogy a belvárosban éljenek vagy a munkájuk, vagy személyes preferenciáik, illetve a szolgáltatások közelsége miatt. Ehhez egyre ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek