hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Díjazták Velence ikonikus épületének felújítását

A David Chipperfield Architects milánói építészeti irodája segítségével valósult meg az a projekt, amely során felújították és modernizálták a velencei Szent Márk téren található Procuratie Vecchie épületét – ami a Generali "The Human Safety Net" programjának székhelye.

Tavaly tavasszal nyitotta meg újra a kapuit

A Generali elismerését fejezte ki Sir David Chipperfieldnek, a Pritzker Építészeti Díj 2023-as győztesének – ez ugyanis a világ legrangosabb építészeti kitüntetése. A David Chipperfield Architects milánói építészeti iroda tervezte azt a projektet, amely során felújították a velencei Szent Márk téren található Procuratie Vecchie-t (Régi Prokurátus épülete), és amely a Generali "The Human Safety Net" programjának otthona.

Philippe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója elmondta: „Szívből gratulálunk Sir David Chipperfieldnek a 2023-as Pritzker-díjhoz, amely elismeri munkáját és elkötelezettségét a reflektív építészeti tervezés iránt. A fenntartható és társadalmi kérdések tolmácsolójaként elismerjük és nagyra értékeljük, hogy ezen elkötelezettségét a velencei Procuratie Vecchie projektben alkalmazta, amely figyelembe vette a múltat, a történelmet, mellette viszont a jövőbe is tekintett. Ma ez az épület ad otthont alapítványunknak, a The Human Safety Netnek."

A Régi Prokurátus épülete 2022 áprilisában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, 500 év után először, egy komplex, 5 évig tartó restaurálási és újjáépítési folyamatot követően, melyet a Generali Real Estate irányított.

A milánói David Chipperfield Architects építészeti iroda egy olyan ötlet mentén dolgozta ki a projektet, amelyet nem egyetlen építészeti irányzat határoz meg, hanem egy sor olyan innováció, amelyek a mű egészét rugalmas látásmóddal közelítik meg. A Procuratie Vecchie harmadik emeletét a David Chipperfield Architects Milan építészeti iroda által tervezett rendkívüli boltívek enfiládja jellemzi. Ez az emelet ma a The Human Safety Net otthona.

Procuratie Vecchie.JPG



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Londonból szeretettel: a fény családi otthona
Szabálytalan formák és nem mindennapi megoldások képében valósult meg az észak-londoni viktoriánus családi ház korszerű kibővítése, melynek ...

Hírek
Április végéig lehet nevezni Év Homlokzata 2023 pályázatra
Április 30-ig várják a nevezéseket az immár tizenegyedik alkalommal meghirdetett Év Homlokzata pályázatra. 

Hírek
Megválasztották az év fáját
A közel 250 esztendős tatai platánt választották idén az év fájának.








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek