hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Varázslatos magyarországi kertek

Sütő Enikő műsorvezetővel, és Szomoru Miklós kertészmérnök segítségével ismét mesebeli kerteket láthatnak a nézők a Spektrum Home-on. 

Az új évad minden epizódjában két olyan kertet mutatnak be, amelytől minden természetkedvelőnek eláll a lélegzete. De nem csak a látvány, hanem a szakértelem is nagy hangsúlyt kap, Szomoru Miklós ugyanis számtalan, saját kertben is jól hasznosítható tanáccsal és tippel látja el a nézőket.

kert1.jpg

Megtudjuk például, milyen igényei vannak a banánfának, milyen fényviszonyokat kedvel, és milyen helyekre érdemes ültetni hazánkban. A hortenzia metszésének idejére és helyes technikájára is fény derül, de árnyéktűrő évelőkre is remek példákat hoz a műsor.

A műsorból megtudhatjuk, hogyan és mivel érdemes beültetni egy erősen lejtős területet, vagy miként lehet fenntartani egy csodálatos virágos rétet, ami változatosságot varázsol a ház köré.

kert2.jpg

A 10 epizód alatt a páros ellátogat Tatabányára, ahol egy fantasztikusan felújított kertet látogatnak meg, melynek különlegessége, hogy egy gyártelep helyére épült. A kertben kertitó, és rengeteg, nagy gonddal kiválogatott növény biztosítja a harmóniát.

Pázmándon erdőkertet mutatnak be, ahol 20 év munkája jelenik meg, és érdekessége, hogy 10 méteres szintkülönbséggel épült.

Szentendrén pedig egy több mint egy hektáros levendulafarmot látogatnak meg, ahol több tízezer évelőt ültettek el, amelyet több száz méteren keresztül gyertyánsövény oszt fel kisebb nagyobb területekre. Patak, tó és egy gyönyörű platánsor is díszíti a területet, ahol emellett medence, kerti bár és egy borospince is megtalálható.

Egy különleges öko kertet is láthatnak a nézők, ahol 3000 m2-en több tucat ritkaságot ültettek el, amelyek holland, dél-afrikai és amerikai kertészetekből származnak. Kertből tehát nem lesz hiány, a változatosságról és a szakértelemről pedig a műsor házigazdái gondoskodnak.

Az Álomkertek augusztus 12-től minden szombaton és vasárnap 20:55-től látható a Spektrum Home-on. 

kert3.jpg



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Ez az 50 épület vesz részt az idei Budapest100 programjában
A Budapest100 közzétette az idén megnyitó és programmal készülő 50 ház listáját. A városegyesítés 150. évfordulóját közösségi művészeti projekttel is ...

Inspiráló helyiségek
Színpompás impressziók
Monet kertje – ami a francia Givernyben található – nagy hatást gyakorolt az új-zélandi Robyn Kiltyre, aki úgy gondolta, hogy Christchurch ...

Hírek
Egy hely, ahol virágzik a bioenergia-gazdálkodás
Hogyan valósult meg többek között kukorica-alkoholból a hazánkban egyedülálló DBD orchidea kertészet, és egy komplex, fenntartható rendszer ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek