hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Szürkületi zóna

Ha valakinek tehetsége van valamely művészethez, többnyire más művészetek sem idegenek tőle. Igaz ez a most bemutatásra kerülő otthon házigazdáira is – mindketten táncművészettel foglalkoznak. Otthonuk ehhez méltón igazi kortárs élettér, a távol-keleti lakásművészet európai változata egy csipetnyi retróval fűszerezve.

Juronics Tamásnak – a Szegedi Kortárs Balett vezetőjeként és koreográfusaként – pontos elképzelései vannak a játéktér kialakítását és a díszletek felépítését illetően. Tapasztalatát és képességeit ezúttal is remekül kamatoztatta. Ebben a tetőtéri lakásban is megtalálta a helyét az egyébként igen kevés válaszfalnak és azok mutatós megjelenítésének.

A nappalit a hálótól két pengefal választja el, melyeket betonból öntöttek ki – falfülkékkel és áttörésekkel különlegessé téve.
Mögöttük rejtőzik a gardrób és a hálóhoz ajtó nélkül kapcsolódó fürdő is. Házigazdáinkat az egybefüggő terek és az épületet körülölelő fák inspirálták.
A bejáratin kívül egyetlen ajtót sem szereltek fel. Az étkezőnek a nappali felőli falát áttörték, ezzel utat engedtek a fény szabad áramlásának keletről nyugatra – a napszakok változása mellett az évszakok eltérő fényviszonyait is kihasználva – ez tette lehetővé a falak nem mindennapi színezését. A hol acél-, hol bazaltszürke árnyalatok a beáramló fény mennyiségétől és élességétől függően válnak a szemünk láttára barnával vagy mályvával telítetté.
A melegburkolatok wengéje a keleties, míg a hidegburkolatok fémes felülete a high-tech hatást erősíti.
A berendezési tárgyak mind kiváló minőségű design daraboknak tűnnek, pedig a Kare fehér szófáján kívül az összes többi saját tervezés és kivitelezés: asztalos-, kárpitos- és lakatosmesterek munkái.

A háló egyszerű, puritán berendezésű, kimondottan funkcionális a nem túl magas helyiséget teljesen betöltő impozáns ággyal, melynek tojáshéj színű, műbőr fejtámláját és a gömblámpát tartó lerakórészét a fekvőfelülettel egybeépítették. A falakat itt merészen csokoládébarnára festették.

A szürke falak között élő színes egyéniségek önmagukból sugározzák a vibráló árnyalatokat. A művészpáros életviteléhez jól illeszkedik ez.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Világítás
Sziromszerű lámpakollekció
A fénytechnikával foglalkozó B.lux tervezőgárdája új emberrel gazdagodott, ezúttal Fabien Dumas személyében. A jelenleg Berlinben élő és dolgozó ...

Világítás
Lámpával védekezz az eső ellen
Íme az időjárás-érzékeny asztali lámpa, ami tetszés szerint változtatható, a a hangulatnak és a fényviszonyoknak megfelelően.

Világítás
Haranglámpa pompás fényhatással
Szerethető harangforma lágy fényhatással és csodás árnyékokkal. Egyedülálló szerkezetű, esztétikus lámpa következik.

Praktikus ötletek
Fénycsengő hallássérülteknek
Íme egy praktikus találmány, amivel a hallássérülteknek sem fog gondot okozni a csengő. A Light Bell ugyanis nem a hangra, hanem a fényre ...

Inspiráló helyiségek
Szemléletváltás
Változunk, akár az évszakok – vallja az újlipótvárosi lakás tulajdonosa, aki korábban inkább egyenes vonalvezetésű bútorokkal vette körül magát, azok ...

Tárolás
A fonott reneszánsza
A nyaralások felhőtlen hangulatához hozzátartoznak a melegséget és természetességet árasztó fonott bútorok. Ennek a ténynek köszönhető az az új ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek