hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Pompa és puritanizmus a vidéki lakban

A tulajdonosok egy ügyes lakberendező segítségével olyan egyedülálló hangulatú, fiatalos, mégis a múlt jegyeit is felvillantó nyári rezidenciát teremtettek maguknak, mely gyakorlatilag az év bármely szakában a pihenés és a feltöltődés helyét kínálja.

Bizonyos értelemben szerencsés az, aki több várost is az otthonának nevezhet. Vendéglátóink munkájuk miatt több otthont is laknak egyszerre, mikor hova szólítja őket a kötelesség. Aki otthonülő típus, azt talán zavarná a folytonos vándorlás, ám annak, aki szereti a nyüzsgést, a változatosság örömét nyújtja. A több helyszín lehetőséget nyújt arra, hogy többféle stílust kipróbáljanak. Mégis kell egy olyan biztos pont, ahol összegyűlhet az egész család. Ezt a célt szolgálja ez a tóparti, felújított sorházban lévő nyaralólakás.
Nagyon modern berendezést kértek a lakberendezőtől, legalábbis ami a konyhát és az étkezőt illeti. Minimál konyhabútort sok-sok munkafelülettel, korszerű gépekkel felszerelve, hogy a közös együttlétekkor pompás ebédek, vacsorák is készülhessenek. Egy külföldi magazinban találtak egy képet, ahol a falat festés helyett simított cementtel dekorálták. A loftlakásokhoz illő, merész felület annyira megragadta a képzeletüket, hogy ilyet kértek a nyaralóba, a kiemelt falszakaszokra. Ez határozza meg a konyha látványát is. A mozgalmas struktúrájú, szürke fal előtt különösen jól mutat a wenge ajtófrontokkal gyártott, párhuzamosan, egymással szemben elhelyezett konyhaszekrénysor. Nem is került más burkolat a falra, így az öntött, szürke gránitmintás munkapult, a matt króm- és alumínium elemek, valamint az üvegfelületek társaságában a sötét fa igencsak elegánsan hat.
Hasonló egyszerűséggel komponálták meg a konyhával egy légterű ebédlőt, melynek meghatározó darabja az egyszerű vonalú, nyolcszemélyes wenge étkezőasztal. A felöltöztetett székek ugyancsak a minimál enteriőrbe illőek, függöny, kép vagy más dísztárgy szándékosan nem került ide.
Annál több személyes tárgyat rejt a könnyeden eklektikus nappali, mely egy szinttel lejjebb helyezkedik el. A padlóra igényes, wengeparketta került, ám a modern polcok, a high-tech tévé mellett itt van a rakott, zöld cserépkályha és a húszas évekből származó két, art deco stílusú karosszék is a hozzájuk illő, kerek kávézóasztalkával. Mindezt antik kávés- és teáskészletek, színes, absztrakt mintás kilimszőnyegek, érdekes szobrok, és sok-sok könyv rendezi egységbe és teszi otthonossá, személyessé.
Kiegészítőinek köszönhetően egyedi és kicsit egzotikus ízt kapott a fürdőszoba, amelynek formatervezett mosdói, rusztikus, bézs burkolata és cementfala együtt valami egészen különleges és pikáns összhangzatot eredményez.
Modern és hagyományos elemek együtt jelennek meg a szülői hálószobában is. A merészen bordóra festett fal a tüzes, selyem ágyneművel jól mutat, a mindezzel kontrasztos fehér falat pedig régi, személyes emlékeket hordozó tárgyak, egy ódon teniszütő és egy ovális aranykeretbe foglalt, festett női portré díszíti.
Stílusok keveredéséből gyakran feszültség, rosszabb esetben káosz származik, ám ebben a nyaralóban régi és új találkozása olyan természetességgel történik, hogy eszünkbe sem jut megütközni rajta.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Ha ősz, akkor függönycsere
Bármerre nézünk, láthatjuk, hogy „itt van az ősz, itt van újra“, sőt, lassan a tél is beköszönt. Itt az ideje egy alapos nagytakarításnak, otthon ...

Inspiráló helyiségek
4 tipp, hogyan harmonizáljuk a régi és az új értékeket
Nem egyszerű feladat egy régi házat mai igényeinknek megfelelő, korszerű otthonná alakítani, bár erre számtalan új technológia kínálkozik. Még több ...

Inspiráló helyiségek
Mindörökké nyár
Egy óbudai kapualjban álltam, a második emelet nyitott lépcsőfordulójában már ligetes kertvárosba képzeltem magam, majd amikor beléptem az ajtón, ...

Inspiráló helyiségek
Kerti parti otthon
A simogató napsütés, a májusi szellő mindenkit előcsalogatott az otthon melegéből a szabadba. Kezdődik az élet a kávéházak teraszain, a korzókon, no ...

Inspiráló helyiségek
4 tipp, hogyan tágítsunk a tereken
Fehéren ragyogó kavicsos utak, kis tuják, pálmák, virágos növények – mindezek cseppet sem szokatlan kellékei egy gondozott kertnek. Ha azonban ezen ...

Világítás
Hatásos fények a fürdőben
Ez a helyiség az önmagunkkal való bátor szembenézés helye. Itt nem csak arcunk kedvező megvilágítására kell törekednünk, hanem a valóságot kell minél ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek