hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

5 apró trükk, amitől a készlakás egyedivé válik

Amikor Kovács Dóra enteriőrtervező a saját otthonát álmodta meg, kötötte a kezét az idő szűke és a költségvetés határai. Így új lakásuk meglévő adottságait, a szokványos, semmitmondó burkolatokat színek és különleges anyagok játékával igyekezett ellensúlyozni.

Új építésű, kulcsrakészen átadott dabasi, 93 négyzetméteres lakásukat Dóra és Zsolt kész alaprajzi elrendezéssel vették át, és a költözésig mindössze egy hónap állt rendelkezésükre. Mivel a vadonatúj burkolatokhoz nem volt módjuk hozzányúlni, a lakberendező úgy döntött, hogy a kommersz, bükkszínű laminált padlót és az előszobát, konyhát borító, kissé mediterrános beütésű, terrakottás hidegburkolatot – amelyeket máskülönben esze ágában sem lett volna az otthonába tenni – merész színekkel és lakberendezési trükkökkel próbálja feledtetni.

1. VOND EL A FIGYELMET!
Elterelő hadműveletként, a nappali főfalát egy különleges palakőből készült burkolattal borították, amely magára vonja a tekintetet. A pala gazdag színjátékát, térbeli mozgását rejtett világítással is kihangsúlyozták, ami esténként hangulatfényt ad.2. SZÍNES KÖRNYEZETET!
A hatásosan kiválasztott, merész árnyalatok remekül beválnak, ha unalmas felületeket szeretnénk feldobni, főleg ha egész falszakaszokat emelünk ki velük. Dóra egy fiatalos, sárgászöld tónust választott.3. PÁROSÍTS KONTRASZTOS ÁRNYALATÚ FÁVAL!
Egy elcsépelt tónus is érdekessé válhat, ha kontrasztba állítjuk. A wenge éppen megfelelőnek tűnt erre a célra, a javarészt az Ikeából, illetve a Kikából való fiatalos bútorok remekül elütnek a padlótól.4. VARÁZSOLJ TEXTILEKKEL!
Egy-egy jól eltalált szőnyeg, függöny csodákat tehet. Dóra ezért választott a nappali közepébe, a falak zöldjével megegyező, süppedős szőnyeget, és ezért nem fukarkodott az anyaggal függönyözéskor sem.

5. DOBD FEL KIEGÉSZÍTŐKKEL!
Dóra nagy álcázási eszközei az extravagáns kiegészítők, még a fürdőszobát is sikerült ezzel a módszerrel megbolondítani. A kád mögé egy falfülkékkel kialakított előtétfal került, a falra pedig sorban a wenge színű tartók, melyekbe lila viaszkálákat tűzött – nőiesebbé, különlegesebbé téve a hangulatot.Ha többet olvasnál Dóráék otthonáról, lapozd fel az Otthon szeptemberi számát.

Pannonhegyi Katalin cikkéből
Fotó: Székely Péterhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Nőies otthon napsárgával és púder rózsaszínnel
Az élet csupa kompromisszum, ahogy általában egy otthon kialakítása is az. Kivéve, ha a tulajdonos egyedül él, és egy tervező segítségével minden ...

Inspiráló helyiségek
Regényes kívánságok
Milyen konyhában készült Miss Marple teája? Hol vitatták meg Márai hősei sorsdöntő kérdéseiket? Dórát mindig is szórakoztatta, ha olvasmányai ...

Stílusos otthonok
Ötletes legénylakás a szürke árnyalataival
Fiatalos legénylakás a nyüzsgő budapesti belvárosban, melyet tulajdonosa a maga igényei szerint alakított át, ötletesen és kreatívan kihasználva ...

Átalakítás
Ettől lesz vidám a reggel
A pirítós kenyér illata, és a kenyérpirító maga is olyan, ami bearanyozza a reggeleket. Különösen akkor, ha bűvész kalappá változik. 

Inspiráló helyiségek
Járatlan utakon
Mónika és Attila korábban egy Dabas környéki telken álló faházban éltek faragott, masszív, erdélyi fenyőbútorok között. Idővel azonban valami egészen ...

Inspiráló helyiségek
Kis lakás új színekkel felfrissítve
Nem kell feltétlenül válaszfalakkal vagy bútorokkal eltorlaszolnod a teret, ha kis lakásodban minden egy térbe került. Használd a színeket! Így tett ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek