hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

5 tipp a keleties hangulat megteremtéséhez

Modern és különleges otthont akartak létrehozni. Ezért a házigazdák a minimál bútorokkal megtervezett lakást egzotikus alapanyagokkal, kiegészítőkkel és néhány rendhagyó belsőépítészeti elemmel bolondították meg.
1. ÉRTELMEZD ÚJRA A MINIMÁLT!
Amikor Zsolt megkeresett, hogy újonnan épülő, 170 m2-es szentendrei házának alsó szintjét rendezzem be számára, már jól ismertem az ízlését, hiszen előző otthonát is én terveztem. Tudtam, hogy csakis letisztult, minimál bútorokban gondolkodhatunk, ám ezúttal új arculatot szerettem volna adni nekik. A legkézenfekvőbbnek maga a minimál stílus ihletője, a Távol-Kelet puritán, mégis izgalmas világa bizonyult. Sikerült összhangba hozni ezzel a hangulattal a csíkozott, laminált frontokkal készült, modern konyhabútort, amelyet térhatároló étkezőpulttal kombinált főzőszigettel alakítottunk ki.


2. HASZNÁLJ TERMÉSZETES ALAPANYAGOKAT!
Az egzotikus belső terek elengedhetetlen kellékei a természetes alapanyagok, amelyek az ember és a természet harmóniáját jelképezik. Mi is igyekeztünk mindezt szem előtt tartani, amikor a lakásba kerülő burkolatokat, bútorokat válogattuk. Bár az előszoba, étkező, konyha kissé megemelt szintjére modern, textilnyomatos, mogyoró és krémszínű kerámiát raktunk érdekes, rácsos mintázatban, a vele egyterű nappaliba, illetve a szomszédos hálószobába sötétbarnára pácolt tölgypadló került, amelyet a Trópusifa Stúdió kínálatában találtunk a fürdőszobai olajjal kezelt, wenge fapadlóval egyetemben.


3. KÜLÖNLEGES LÁTVÁNYELEMEK
Ha illúziót szeretnénk kelteni, ahhoz díszletek is szükségesek. Az egyik leglátványosabb megoldás az előszobából a nappaliba vezető közlekedőrész oldalfalára applikált bambuszliget lett. Gipszkartonból keretet készítettünk a méretre vágott rudaknak, alulra pedig fából kis kaviccsal megtöltött vályút, slagvilágítással kiegészítve. Ugyancsak megvilágítottuk a padlóba vágott, kavicsos medencét, melyre lépésálló üveg került.


4. SZÍNEK KELETIES STÍLUSBAN
Szükségünk volt egy olyan árnyalatra, amelytől az alapvetően föld színekben, barna és krémszínű tónusokban játszó enteriőr élőbbé és egzotikusabbá válhat. Ez pedig a lilába hajló bordó lett, amit a bambusztapéta ihletett. Ilyenre festettük a nappali három pillérjét, illetve a komód mögötti falszakaszt, melyet fehér kavicsmozaik sávokkal tettünk még látványosabbá.

5. NE FELEDD A KIEGÉSZÍTŐKET!
Bár az építkezést Zsolttal kezdtük, mire a kiegészítőkre került a sor, már Timi is bekapcsolódott a szépítgetésbe. Kínai motívumos futót tettünk az asztalra, és a díszpárnák között is akad ilyen. A képek is ilyen témájúak, ahogy a dísztárgyak, vázák, gyertyák, lakkozott dobozkák és tálak is a Távol-Keletről valók.

Pannonhegyi Katalin cikkéből
Fotó: Székely Péter

Ha többet olvasnál Zsolték otthonáról, lapozd fel az Otthon májusi számát.

hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Otthonteremtés angol módra
Catherine az itt töltött évek során rátalált a megfelelő kivitelezőkre, évente ellátogat Párizsba textilbemutatókra és Angliai hazaruccanásairól is ...

Inspiráló helyiségek
Regényes kívánságok
Milyen konyhában készült Miss Marple teája? Hol vitatták meg Márai hősei sorsdöntő kérdéseiket? Dórát mindig is szórakoztatta, ha olvasmányai ...

Dekor
Így tisztítsd meg a levegőt az otthonodban
A légszennyezés mértéke egyre komolyabb gondokat okoz a nagyvárosokban, ezért a designerek újra és újra különböző elegáns eszközökkel igyekeznek ...

Inspiráló helyiségek
„Olyan az albérletem, mint a saját otthonom”
Vannak, akik körül minden rendben van. Az életük, a munkájuk, a lakásuk. A 166 négyzetméteres otthon házigazdája Szilvi pont ilyen. Nem véletlenül ...

Dekor
A konyha, mint gyönyörű laboratórium
Bár mostanában a természetesebb anyagok is hódítanak, a minimalista konyhák között újabb díjnyertes született - nem is indokolatlanul.

Inspiráló helyiségek
Álmodni csak nagyot érdemes!
Egyszer lefotóztattam magam egy mediterrán villa előtt. Ilyen házam lesz – gondoltam és a képet azóta is őrzőm. Hasonló dolog esett meg Krisztinával ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek