hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Kevés fénnyel is beérik: szobanövények sötét helyiségekbe

A növények többsége nagyon igényli a napfényt és látványosan szenvednek, ha sötétebb helyiségbe tesszük őket. Szerencsére azonban akkor sem kell lemondanunk a virágok látványáról, ha nem túl napfényes a lakásunk.

Gyompálma

Gyompálmát mindenképp érdemes szobanövényként tartani, mert amellett, hogy egzotikus hangulatot visz a lakásba, még az olyan helyiségekben is jól megél, amelyet csak kevés természetes fény ér.

Rákvirág

A trópusoktól származó szobanövény a rákvirág. Jó az alkalmazkodóképessége, még a sötét szobákban is eléldegél, viszonylag kevés törődést igényel. Többféle változata kapható, vannak olyan fajtái is, amelyeknek színesek vagy cirmosak a levelei.

Sárkányfa

A sárkányfa vagy más néven dracéna igen mutatós szobanövény. Nem kedveli a közvetlen napfényt, sötétebb helyiségekben viszont annál jobban érzi magát. Elmondható továbbá az is róla, hogy tisztítja a levegőt, így mindenképp érdemes beszerezni egyet belőle.

houseplant-4832361_1920.jpg

Zöldike

A zöldike egy kedves kis szobanövény, amit érdemes lenne minden lakásban tartani. Zöld-fehér csíkos, hosszúkás leveleivel igazán feldobja a helyiséget, ráadásul jól megvan kevés fénnyel is.

Agglegénypálma

Az agglegénypálma vagy más néven ZZ pálma korábban a kipusztíthatatlan szobanövények című cikkünkbe is bekerült. Viszonylag lassú növésű, de levelei nagyok, csodásan fényesek. Tehetjük olyan helyiségekbe is, ahol kevés napfény éri.

Szobapáfrány

Dús lombozatával üde, trópusi hangulatot visz otthonunkba a szobapáfrány. Jól tűri azt is, ha nem kap sok napfényt, és kifejezetten kedveli a nedves, párás környezetet, így akár a fürdőszobában is tarthatjuk.

boston-fern-5114414_1920 (1).jpg
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Pálmlevélre emlékeztető stílusos karfás székek
A fa szépségéhez semmi nem hasonlítható, különösen akkor, ha finoman kidolgozott, mégis modern forma társul hozzá. A következő karfás székeket a ...

Világítás
A jövő lámpája egy vékony és hajlítható lap
Az ultra vékony Link nevű lámpa jól mutatja, milyen messzire jutott a világítástechnika. A fejlődés csúcsa jelenleg a hajlítható világító ...

Bútorok
Pihenj pálmalevélszékben
A fa szépségéhez semmi nem hasonlítható, különösen akkor, ha finoman kidolgozott, mégis modern forma társul hozzá. A következő karfás székeket a ...


Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek