hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Színkavalkád a teraszon

Ha kicsit hűvösebbre fordul az idő, nem kell azonnal minden növényt betelepíteni melegebb helyre. Inkább válasszunk pár olyan cserepest, melyek az első fagyig jól bírják a szeszélyes őszi időjárást, így még egy darabig teraszunk díszei lehetnek.

 

 

 

Ezen a nyáron sem panaszkodhattunk az időjárásra, bőven kijutott a délvidéki klímából. De mi a helyzet akkor, ha hűvösebbre fordul az idő, de még nem fagy, és remélhetőleg, még hetekig nem is fog?

 

 

Holland sziromerdő

Kevésbé napsütéses, szelesebb időben is lehetnek a növények dús, erőteljes növekedésűek, mindössze jó minőségű földre és megfelelő tápanyagokra van szükség.

 

Ajánlott növények: kerti repkény, dalmát harangvirág, piros gólyaorr, levendula (az első fagyig jól bírja a cserépben), kerti muskátli. Telepítsük ezeket kaspókba, ládákba.

 

Angol virágeső

Ha stílusunkhoz leginkább a komoly elegancia áll közel, akkor a terasznak is hasonló karaktert kell adni. Az északi, eleve hűvösebb, huzatosabb erkélyekre kerüljön sok örökzöld, közé kevesebb virágzó. Utóbbiak jobban is érvényesülnek az egyöntetű mélyzöld lombok között.

Jellegzetes növények: örökzöld puszpáng, talajtakaró hortenzia, borostyán, borostyánlevelű ciklámen, fekete hunyor, fehér árnyliliom. Természetes anyagú, hagyományos formájú edényekbe ültessük ezeket.

 

 

Japán színpompa
A japán kertekre jellemző higgadtság, nyugodtság elérése a cél, mélyzöld háttérrel, amely még jobban kiemeli a kevés, ám annál erőteljesebb színű virágzó növényeket.

 

Alapnövények: babérmeggy, japán juhar, mandzsu aktinidia, télálló fukszia, borostyán, kúszó hortenzia, kínai fagyal, borostáslevelű lonc, tapadó vadszőlő, rododendronok, japán azáleák.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert, növény
Virágoskert a szobában
Egész évszakban nyíló, valódi virágoskertet telepíthetsz a szobába színpompás kerti növényekből, ha virágzásuk idejét mesterségesen előbbre ...

Inspiráló helyiségek
Öt csodás növény a fürdőszobába: imádják a párát, meleget
A fürdőszobába is érdemes egy kis üdeséget varázsolni szobanövényekkel. Egyáltalán nem lehetetlen, vannak olyan virágok, amelyek kifejezetten ...

Inspiráló helyiségek
Májusi nappalink a kert
Ideális esetben kertünk híven tükrözi otthonunk stílusát. Ám az, hogy a külső és a belső tér a lehető legjobban passzoljon egymáshoz, nem kevés ...

Inspiráló helyiségek
Növények a magasban
Városi viszonylatban nincs felemelőbb látvány, mint a zöldellő tetőkert az emeletes házak tetején. Minden bizonnyal ez a műfaj a legtöbb városlakó ...

Inspiráló helyiségek
Edénykert influenza ellen
Zsálya, rozmaring, kakukkfű - a leggyakoribb fűszernövények, melyek influenza, meghűlés esetén is kiváló hatásúak. És nem utolsó sorban bármikor ...

Kert, növény
Mit ültess a balkonládába?
A színes virágok mindig jó hatással vannak érzékeinkre és jól esik díszítgetni a teraszt. A feng shui a különböző életterületekhez más-más ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek