hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Kerti parti otthon

A simogató napsütés, a májusi szellő mindenkit előcsalogatott az otthon melegéből a szabadba. Kezdődik az élet a kávéházak teraszain, a korzókon, no meg a kisebb nagyobb kertekben, balkonokon, erkélyeken. Teremtsünk hát hangulatot ehhez!

Alapvető kellékek
Még a legparányibb erkélyt is érdemes letakarítani, kisasztalt és székeket kitenni, hogy a nyitott ajtóval beengedjük a fényt és a természetet a szobákba. Az utóbbi évek nagy trendje a kerti parti. Bár így hívják, mégis teraszokon is meg lehet rendezni, persze az igazi mégiscsak a kertkapcsolatos ház vagy lakás. Ennek az új divatnak számos relikviája van, amit kizárólag ezen alkalmakkor használunk és ami egész télen arra vár, hogy valaki újra beüzemelje. Ilyenek a faszénsütők és kőből készült társaik a kerti sütők, de ilyen tárgy a kerti fáklya vagy a hatalmas üvegváza szerű gyertyatartó, ami arra hivatott, hogy a szél ne tudja elfújni a benne égő gyertyát. Előkerülnek a kerti garnitúrák, újabban nemcsak műanyag, hanem fa és kovácsoltvas  is, és befejezik csipkerózsika álmukat a nyugágyak, a hinta- és függőágyak.
 Gondoljunk a gyerkőcökre is!
Gyerekzsúrra szerezzünk be bolondos abroszokat, mintás viaszosvászon terítőket, műanyag tányérokat és poharakat, vagy eldobható, mintás papírtányérokat. Ha így terítünk, pénztárcánk ugyan soványabb lesz, de nem törik el semmi a készletből és minden az alkalomhoz illő, esztétikus és praktikus lesz. Egy-egy gyerekzsúrra pedig -valljuk be - mással is kell készülni, nemcsak a terítékkel. Játékok és a program ugyanolyan velejárói mint a torta.
 Textíliából sosem elég

 


+ Ha nincs elég egyforma székünk vagy padunk, kiegészíthetjük az ülő alkalmatos-ságokat párnákkal, csinálhatunk egyen székruhákat, de leteríthetjük a padlásról, innen-onnan elővett régebbi darabokat könnyű, színes pléddel vagy más textiliákkal, melyek a nyár üdítő színeit viselik, moshatók és eső esetén egyszerűen bevisszük őket a szabadból.
+ Ezeket a textiliákat elláthatjuk klasszikus rojttal, vagy bármilyen szegővel, ha romantikus, akár fodorral vagy csipkével, ha modern egyszerűen egy szélesebb, elűtő színű- vagy mintás szegéllyel.
+ Nem kell, hogy drága, értékes legyen, hiszen a nyár, a meleg, az eső és a nap egy szezon alatt kiszívja és jól is esik jövő nyáron új színekben pompázni.
 + Alkalmi vásárlási lehetőségek is akadnak mindig, a textilnagykereskedők is kiürítik néha a raktárakat vagy megválnak potom áron a lejárt – olykor kissé piszkos – mintasáljaiktól.
+ Ha valaki azonban több szezonra tervez, akkor a fehér és törtfehér színekben gondolkozzon. Ebből már jobb minőséget is érdemes használni, mivel jó esetben fehéríthető, a bor- és ételfoltokat el lehet róla távolítani, ha struktúrált szövet, jobb a tartása is és bútorruhaként télen is lehet a szobában használni. Ezt már érdemes fazonra varrni, helyenként fliessel bélelni, hogy kényelmesebb legyen és a kemény fa- olykor kovácsoltvas székeken több kényelmet nyújtsanak. Célszerű  úgy kialakítani őket, hogy alattuk elférjenek a komfortot biztosító különálló párnák.
+ A fehér szín másik előnye, hogy kiemeli az asztalra kerülő ételek színeit, no meg a nyári ruhák mozgalmasságát, aláhúzva ezzel a party résztvevőinek trendi megjelenését!
 

 

www.adesign.huhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Hogyan frissítsük fel a kertünket?
Sokszor nagyon megszokottnak tűnik a kert. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan frissítsük fel saját kezűleg, s mindezt viszonylag ...

Dekor
Pompás kerti kanapé és hintaágy egyben
A kültéri bútorok mestere ezúttal olyan kanapét tervezett, amivel akár hintázni is lehet és a lakásban vagy a kertben egyaránt megállja a ...

Stílusos otthonok
Varázslat francia módra
Megkapó, franciásan elegáns és már kis mennyiségben alkalmazva is nagyon hatásos. Jó ízléssel, érzékkel és mértékkel használva a Toile de Jouy ...

Dekor
Kültéri bútorok minden évszakra
Még egy vadregényes kertben sem veszhet nyoma azoknak a könnyed kerti bútoroknak, amikbe világítást is szereltek. Stílusos darabok ...

Átalakítás
Nem megy ki a divatból a fekete-fehér
A fekete-fehér is lehet változatos, ezt bizonyítja a kerámiaburkolatok új kollekciója, amelyek a variálhatóság számos lehetőségét kínálják ...

Inspiráló helyiségek
Virágzó teraszok
Ezen a pár négyzetméteres, szabad ég alatti területen megálmodhatjuk a vágyainkat. Berendezhetünk akár tengerpartot vagy múlt századot idéző ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek