hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Zöldfalat kreatívan

Miért ne lehetne a növényeinkből stílusos térelválasztó, függőleges fürdőszobai dekoráció, vagy egész falat beborító installáció? Függeszd fel, lógasd le, futtasd be, alkoss zöldfalat.

Élőfalként Ha igazán közel szeretnéd hozni magadhoz a természetet, tervezz zöldfalat az otthonodba: nem csak stílusos dekoráció lesz, de a levegőminőséget is javítja. Többféle módon megvalósíthatod: vehetsz egyszerű, beültethető, falra szerelhető virágtartó állványt, de léteznek automata öntözőrendszerrel ellátott kialakítások is. Ezeket te magad töltheted fel vízzel bizonyos időközönként, ám ha van rá lehetőség, a vízvezeték-hálózatra is rákötheted. Bármelyik megoldás kiegészíthető a napfényt imitáló világítással, így még egy sötétebb sarokba is csempészhetsz egy kis életet.

Névtelen-1.jpg

Bio térhatárolás Élő, folyamatosan változó és izgalmas térelválasztót alakíthatsz ki néhány cserép szobanövény segítségével. Egy plafonról belógó polcrendszeren is elhelyezheted őket, de ha jó előre gondolkodsz, akkor a padlóba süllyesztett változat igazán exkluzív hatású. Ilyenkor a laposan gondold át, hol éreznék jól magukat a növények: a fényt, a páratartalmat, az egyéb speciális igényeiket is érdemes figyelembe venni, hiszen később nehéz módosítani az elhelyezésen.

3523.jpg

Meglepő helyeken Miért ne nevelhetnél az ablakpárkányon kis hajtásokat csinos üvegcsékben, keresztben kifeszített spárgára kötözve? A pici növények így biztosan elég fényhez jutnak, te pedig figyelemmel kísérheted a növekedésüket.
A trópusi növények között szép számmal akadnak olyanok, amelyeknek nem kell ültetőközeg, hiszen egész felületüket beborító pikkelyszőrökön keresztül veszik fel a vizet. A szakállbroméliák, illetve az orchideák számára például épp ideális a párás fürdőszoba.

Névtelen-1dfss.jpg
Ha a futó- vagy kúszónövényekről neked is a damilos megoldás jut eszedbe, akkor ideje újragondolni. A futóka vagy az apró levelű borostyán egy mutatós támasztékra futtatva máris kiléphet a megszokott keretek közül.
Az ipari stílusnak és a kokedamáknak éppúgy rajongója vagy? Íme egy ötlet, hogyan kombináld a kettőt. Egy vagy több vékony láncra felakaszthatod a mohagömböket, akár térhatárolót is készíthetsz így.

bx.jpg

SZÖVEG: MÁTYÁS LARA FOTÓ: FSM TECIDOS DE DECORACAO, IKEA, MENU, TESS KELLY

CÍMKÉK: növény


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Világítás
Korunk csillárja néhány íves vonalból áll
Kecses forma, vékony, hajlított ívek, és minőségi technológia. Ilyenek az új LED-lámpák, amelyek akár általános világításként is megállják a ...

Dekor
Színpompás majom-vázák és -tányérok
Főemlősök néven mutatta be legújabb kollekcióját Elena Salmistraro a párizsi Maison et Objet kiállításon. A vázákból és tányérokból álló kollekció a ...

Átalakítás
Lambéria helyett modern fa falburkolat
Bár a hagyományos fa lambériának már régen leáldozott, íme egy új, esztétikus fa burkolat, ami igényes megoldást nyújt a falburkolás ...

Inspiráló helyiségek
Színkavalkád
A jó legénylakáshoz – az ötven négyzetméteren kívül – kell még sok-sok szín, nem számít, ha rikítóak… És kell még fiatalos lendület, amiből ezúttal ...

Világítás
Rajzfilmhős az asztalon
Tréfás formával párosuló natúr design. Egy tehetséges diák asztali lámpája következik.

Étkezők és konyhák
Mondern, country, konyha
Amikor a country stílusú konyhára gondolunk egy svéd falu vagy az angol vidék jut először eszünkbe - legalábbis a tervezők szerint.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek