hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Őszi kert

Sok kert októberben mutatja a legszebb arcát.

Talán valamennyien álmodtunk arról, hogy hazatérhessünk a nagyi hatalmas, vadregényes kertjébe, ahol sok titkot rejtenek a zugok, be lehet gyűjteni a tojást a tyúkoktól, és ha úgy alakul, akkor még tökfaragásban is kiélhetjük magunkat. A sok színben játszó levelek, az éretten lepotyogó gyümölcsök az őszi avarban, a beérő szőlő vagy éppen az óriási almafa a maga sok-sok piros gyümölcsével megkapóan szép látvány. 

pumpkin-1030817_960_720.jpg

Tippek az őszi hangulatú kerthez
Ha az a célunk, hogy ősszel is vonzó és hangulatos legyen a kertünk, akkor olyan növényeket is érdemes telepíteni, amelyek októberben is szépek. 

fall-leaves-1959162_960_720.jpg
A gyümölcsfák közül a birs a legkésőbbi, amely beérleli a termését. A gyönyörű nagy, sárga almák vagy körték nemcsak lekvárfőzésre inspirálnak, hanem a sokszínű kertnek is karakteres árnyalatot adnak.

holly-4522943_960_720.jpg
Több fának és bokornak is őszre színesedik be a piros vagy narancssárga termése. Ilyen például a berkenye és a madárbirs, de megunhatatlanul szép a vadrózsabokrokon megjelenő csipkebogyó is. A konyhakertben a másodvetésből ilyenkor még szüretelni lehet például babot.

dahlia-1643808_960_720.jpg
A bordó, a rézszínű vagy sárga krizantémok a virágok közül az aduászok ősszel, télállóak, és idővel szépen megbokrosodnak, így nincs velük sok gond.

Szöveg: Boda Ildikó Fotó: pixabay

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Világítás
Mennyezeti lámpák alacsony terekbe
Pompás világítás alacsony belmagassághoz és akár ferde falakhoz is. Íme a süllyesztett lámpák stílusos utódai.

Átalakítás
Íme az első foltálló festék
Egy esős, sáros séta után a kutya megrázza magát az előszobában; a fiúk a lakásban fociznak és a labda pont a sáros felével pattan a falhoz; a kicsik ...

Inspiráló helyiségek
Családi birtok
Használaton kívül a denevéreknek is lakhelyül szolgáltak vidéki építészetünk jellegzetes képviselői. Róluk kapta a nevét ez a vendégházzá alakított ...

Dekor
Látványos kerti tűzrakó
Régi rozsdás kéményre emlékeztet az amszterdami tervező feltűnő kerti tűzrakója.

Inspiráló helyiségek
Triumvirátus teljes összhangban egy pesti lakásban
Nehéz elképzelni azt a lakást, ahol három fiatal lány él együtt, mégis olyan tökéletes harmónia uralkodik, hogy ez minden helyiségben tetten érhető. ...

Átalakítás
Csempe fából
Ha csempe, akkor legtöbb esetben a hagyományos kerámia jut eszünkbe, a fára ritkán gondolunk. Pedig igazán ötletes és egyedi faburkolat készülhet ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek