Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

Télûző virágcsokrok

Mi lehetne hatásosabb a februári szürkeség ellen, mint egy hamvas, illatozó virágcsokor, vagy egy szép kompozíció a frissen vágott növényekből. Ha megfelelően illesztjük a virágokat és jól gondozzuk őket, sok-sok napra tavaszt teremthetünk otthonunkban.

Nem csak romantikusoknak!
Aki divatos is szeretne lenni, ám nem szereti a túl vad színeket, alkalmazzon pasztell árnyalatokat a kompozíció elkészítésekor. Keverjen szokatlan módon kéket, lilát, zöldet a rózsaszínhez és használjon újfajta kiegészítőket. A selyem, a selyemfény a mattal kombinálva nagyon izgalmas és szenvedélyes együttest alkot. A különböző textúrájú anyagok társításával sejtelmes hatást érhetünk el.Üde színfolt
Fiatalos, vidám látványt kelt ez a tulipánokból összeállított csokor. Az erős színek nem kívánják a túl bonyolult kötést. A lényeg, hogy használjunk kevés, de intenzív színt és az egy fajtából álló virágkompozíciónk egyszerű vonalvezetésű vázába kerüljön.

Forró hangulat
Valóságos budoárrá varázsolhatjuk a hálószobát egy ilyen rózsacsokorral. Válasszunk hozzá fémesen csillogó, barokkos vonalú vagy egy erőteljesen ívelt fekete porcelán vázát. Ha ebben az időszakban vásárolunk rózsát, meglehet, hogy nem érezzük rajta az erőteljes illatot. Ilyenkor csaljunk egy kicsit és párologtassunk néhány csepp rózsaolajat.
rose-1405552_960_720.jpg

A minimalizmust kedvelőknek
A szögletes, szigorú, minimalista bútorozást teszi még feltűnőbbé ez a csokor. Lakkozott, feltűnő színű váza illik hozzá, melybe kötözés nélkül állítsuk a virágokat, majd úgy osszuk el, hogy minden irányba kilógjon egy-egy szál, közöttük pedig maradjon elég zöld.


Vidéki stílusban
Nemcsak mezei csokrot helyezhetünk el egy country stílusú otthonban. A rusztikus felületekhez jól megy az elegáns kála, csak a megszokottól eltérően kössük meg a csokrot. A kötözéshez használjunk natúrszínű rafiát, majd az egészet állítsuk egy átlátszó, hosszúnyakú vázába.
marriage-168831_960_720.jpg

Virágfürdő
Ha nem szeretnénk egy egész csokrot elpazarolni, válasszuk a legegyszerűbb módját a dekorációnak. Vegyünk néhány szál apró virágú növényt, melyet általában a kiegészítő növényként használnak egy csokor megkötésekor. Vagdossuk le a színes virágfejeket és tegyük egy vízzel teli öblös edénybe. Nem tart olyan sokáig, mint egy csokor, de legalább olyan különleges.

Rózsadoboz
Aki valami nagyon egyedit szeretni alkotni, kövesse ezt az alkotást. Egy nagy csokor, azonos színű, félig kinyílt rózsának a fejére lesz szükség, melyeket egyenként, gondosan egy üvegdobozba kell helyezni. Hűvös helyen néhány napig gyönyörű dísz lehet.

Keleti módra
Zen hangulatot teremthetünk, ha egy szögletes fekete kerámiatálba néhány virágfejet helyezünk. Szórhatunk köré apró kavicsokat, díszhomokot, kagylóőrleményt vagy akár faforgácsot is.
 
Fotó: pixabay
CÍMKÉK: csokor vázábahirdetés

Legnépszerűbb témák
Inspiráló helyiségek
Variációk konyhára: hat mesés enteriőrt mutatunk
A konyha a lakás egyik központi helyisége. Nagyon fontos, hogy úgy rendezzük be, hogy minden igényünknek megfeleljen: legyen megfelelően gépesítve, ...

Inspiráló helyiségek
5 mérgező szobanövény, amit rejts el a kutya, macska elől
Szobanövény vásárlásakor több szempontot is figyelembe kell venni, többek között azt, mennyire szereti a napfényt és hogy bírja a szárazságot. ...

Dekor
Lakókocsiból igazi otthon: nézd meg, hogyan néz ki a felújítás után
Egy átalakított lakókocsiban éli mindennapjait Julia Dreds és párja. Megmutatjuk, hogyan néz ki otthonuk.

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Új őrület Amerikából: a kőkanapé
Alkotója esküszik rá, hogy a szokványosnak nem mondható szófát a Fifth Avenue, azaz Manhattan belvárosának leghíresebb utcája ihlette.

Praktikus ötletek
Így őrizzük meg a tisztánlátásunkat karantén alatt is
Ablaktisztítási és karbantartási tippek egy profitól.

Dekor
Légtisztító növények
Az egyszerű kaspóknak tűnő csüngő tartók - a bennük lakó növényekkel együtt - komoly légtisztítóként funkcionálnak.
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek