hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Elegánsan pasztellben

Olykor nem egy fal kibontásával, hanem éppen a felépítésével lehet több helyet és lehetőséget nyerni: Judit modern és egyszerű eleganciával berendezett otthonában ennyi kellett ahhoz, hogy minden funkció a helyére kerüljön.

Aki autómentesen akarja berendezni az életét Budapesten, az jó eséllyel a belvárosban keresi az otthonát: minden karnyújtásnyira van, gyorsan és könnyen elérhető, jó a tömegközlekedés, ugyanakkor az alapterületet illetően talán kompromisszumot kell kötni. Judit választása egy klasszikus belvárosi garzonra esett, ahol azonnal a szűkös, folyosószerű konyhába érkeztünk. „Ezen mindenképpen változtatni szerettem volna – meséli. Tulajdonképpen az előszoba kijelölése határozta meg az átalakítás irányát.” A pesti bérházak nagypolgári lakásaiból leválasztott kislakások sokszor tartogatnak meglepetést a munkálatok során: kibonthatatlan tartófalak, emeleteken átvezető strangok bukkanhatnak elő, amelyek miatt a tér nem alakítható tetszés szerint. „Szerencsénk volt, hiszen a lakásban egyetlen szoba volt, így a falbontás helyett sokkal inkább a tér felosztására volt szükség” – magyarázza Blandl Inez és Rádonyi Tünde, a Salt Design tervezőpárosa. A nagyjából négyzetes alaprajz miatt viszonylag sok lehetőséget láttunk, de el akartuk kerülni az egyszobás lakások egyik legjellemzőbb hibáját: a fal mellé tolt bútorokat és a középen keletkező kihasználatlan teret.”


Galériához klikk a képre!


Izgalmas, ugyanakkor praktikus végeredmény született: egy pengefallal elhatárolták a konyhát és a hálószobát a bejárat felé eső részen, míg az ablakokhoz közelebbi traktusban a kis nappali és étkezőrész kapott helyet. Judit legfőbb kívánsága a sok-sok tárolóhely volt, elsősorban rengeteg könyvét szerette volna méltó módon elhelyezni. Az igényt egyedileg, méretre készült beépített bútor szolgálja ki, ami mintegy végighúzódik a lakáson. A nappalit elhagyva a konyhabútor is ebbe a vonalba illeszkedik – bár kissé visszahúzva –, illetve ugyancsak ezen a hosszanti falon található az előszoba beépített szekrénye. Judit ezen túl nem különösebben kötötte meg a lakberendezők kezét, de ragaszkodott ahhoz, hogy a lakás tónusa világos legyen, a finom kék pedig több helyen is megjelenjen.

3 (1 of 1).jpg

Mivel kész konyhabútort nem találtak az elképzelt árnyalatban, stílusban és színben, ezért az egyik nagyáruházban vásárolt darabokat maguk festették le. A falakra törtfehér árnyalatot választottak, a bútorok nagy része pedig világos tojáshéj tónusú, ami éppolyan letisztult, mint a fehér, ám annál melegebb, barátságosabb. A visszafogott enteriőrbe becsempésztek egy kis izgalmat is: az arany kiegészítők, foganytúk, vagy épp a dohányzóasztal lába az art deco világát idézik, olyan finoman, hogy a kicsi térben ékszerként hatnak.

SZÖVEG: LÁSZLÓ DÓRA, FOTÓ: RÁDONYI TÜNDE, LAKBERENDEZŐ: BLANDL INEZ, RÁDONYI TÜNDE

Még több nagyszerű ötletért és inspirációért keresd a Kislakás legújabb számát!

CÍMKÉK: belváros


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Közlekedési táblából készült székek
Az amerikaiak székeket gyártanak a régi és használaton kívüli közlekedési táblákból. Méghozzá egészen jól sikerült, stílusos darabokat. Az urban ...

Dekor
Az évtized leglátványosabb asztala
Egy egész város egyetlen asztalon. A modern technika vívmányait felhasználva, beleértve a 3D nyomtatást is, látványos bútor született.

Dekor
Ceruzaasztalok évkezdéshez
Stílusos, ceruzára emlékeztető asztalok, amelyek akár egy iskolában is jól mutatnának, ráadásul természetes anyagból készültek.

Dekor
Kalsszikus székek új köntösben
Néha a design klasszikusokra is ráfér egy kis ráncfelvarrás, hogy aktuális trendekhez igazítsuk őket. Ez történt azokkal a székekkel is, amelyek ...

Hírek
Kicsiben a legnagyobb! Ismét itt a Kislakás különszám
Tíz különböző élethelyzet, tíz egyedi stílusú lakás, tele izgalmas és praktikus megoldásokkal – ezt kínálja az OTTHON magazin legújabb Kislakás ...

Dekor
Szuper trendi fekete szőnyegek
A csúcsdesign rajongói számára készültek azok a fekete szőnyegek, amelyek mindegyike különleges, stílusos darab, egy fiatal, de annál ismertebb és ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek