hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Zseniális megoldások kis helyen

István lakásában szinte minden megoldás és trükk felfedezhető, amitől egy kislakás kényelmessé, élhetővé válik. A többfunkciós bútorok, térelválasztók, a burkolatok adta lehetőségek kihasználása mind-mind ellesni való ötlet.

Kis alapterületű otthonokat berendezni mindig kihívás, ráadásul István 35 négyzetméteres lakásának eredeti elrendezése igazán előnytelennek bizonyult a külön fürdőszobával és mosdóval, valamint az önálló, zárt konyhával. „Minden más esetben jó, ha kialakítható egy külön mosdó, itt azonban két értékes négyzetmétert elvett a térből – meséli Jaksa Szilvia Anita, az átalakításra felkért szakember. Azt javasoltam, hogy teljesen szabjuk át a tereket, és a legtöbb falat bontsuk le.”


Galériához klikk a képre!

A terveket szemlélve Istvánt meglepte, milyen ügyesen elhatárolhatók a funkciók falak felhúzása nélkül is. „Nagyon tetszettek az ötletek, így belevágtunk a munkába. Végül csak a fürdőszoba maradt zárható helyiségben, minden mást összenyitottunk.” Arra azonban ügyeltek, hogy mindennek meglegyen a helye. Az U alakú konyha organikus folytatása egy kiforduló falpanel, amellyel kijelölték az étkező helyét. A félköríves asztal nem csupán kevesebb helyet foglal, de biztonságosabb is: egy kis lakásban jó kerülni az éles sarkokat. Az asztal ívét követi a mennyezeti gipszkartonozás és a beépített világítás, ez pedig egyszerre összekapcsolja és finoman szeparálja a teret.

BT_20181128_Uteg_u_096-HDR_OK.jpgA hálórész a lakás túlsó sarkában kapott helyet egy olyan térelválasztó bútorral, ami a nappalitól elhatárolja, de nem zárja le. Ezzel létrejött a vágyott privát tér egy viszonylag nagyméretű ággyal. Szintén látványos változást hozott a külön mosdó elbontása: a felszabadult teret teljes egészében a tárolásnak szentelték. Az egyedi bútor részben az előszobai igényeket szolgálja ki, részben pedig klasszikus gardróbszekrényként működik.

BT_20181128.jpg

A fürdőszoba sem maradt a régi, itt a legtöbb helyet a kád zuhanyzóra cserélésével nyerték. Az egyébként is térnövelő hatású, hatalmas tükröt egy öt centiméteres előtétfallal kiugratták a síkból, így LED-sor kerülhetett mögé, ami megvilágítja a pultot. Itt helyezték el a mosógépet is, mégpedig úgy, hogy süllyesztett mosdót választottak, ami miatt a mosdópultot meg lehetett emelni, így befért alá egy 85 centiméter magasságú mosógép. A stílust illetően a harmonikus, letisztult hatásra törekedtek. Ugyanabból a bútorlapból készítették mindenütt a beépített bútorokat, amit fehér falakkal és szintén fehér, magasfényű frontokkal kombináltak. Hidegburkolatból egy fajtát választottak: ez került a konyhába és a fürdőbe is. A tapéta esetén ugyanígy jártak el, ebből egy darabka az előszobát díszíti – így kapcsolva össze a tereket egymással az aprócska garzonban.

BT_20181128_Uteg_u_026-HDR_OK.jpg

LESD EL A LEGJOBB MEGOLDÁSOKAT

Hogyan használjuk ki maximálisan a konyhát? Ha a hűtő nem beépíthető típus, a fölötte elhelyezett felső szekrényekkel plusz rakodóterületet nyerhetünk.

Lehet egy bútor ergonomikus? A gardróbszekrény konyha és étkezőrész felőli sarkát a könnyebb közlekedés miatt 45 fokban lecsapták és bepolcozták.

Hol tároljunk, ha kicsi a gardrób? Az ágy alatti tárolókkal észrevétlenül nyertek helyet mindennek, ami nem fért el a gardróbban.

Milyen polcot érdemes választani? Fali polcokkal könnyen helyet teremthetünk a virágoknak, egy-két dekortárgynak. A láthatatlan konzolos kivitel miatt nem nehezednek rá a térre, csupán könnyedén „lebegnek”.

szöveg: SZABÓ EMESE, fotó: BATA TAMÁS, lakberendező: JAKSA SZILVIA ANITA

Még több nagyszerű ötletért és inspirációért keresd a Kislakás legújabb számát!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Otthon pöttyökkel
A markáns pöttyök és csíkok mellett megjelenő csipetnyi rózsaszín teszi  igazán nőiessé ezt az édes minigarzont.

Kislakás
Stílusos minigarzon
Külön említést érdemel a kislakás kategórián belül a minigarzon, ahol akár mindössze húsz négyzetméteren kell kényelmes életteret ...

Dekor
Egyedi klaviatúra
Minek az a sok billentyű, ha csak a felét használjuk? Erre a problémára nyújt megoldást a puzzle-billentyűzet.

Dekor
Gyönyörű etetőszék lélegző szövettel
Ez etetőszékek forradalmának eredményeként a hintaszékekkel vetekedő, gyönyörű bútorok jönnek létre, amelyek bármely modern lakásban megállják a ...

Kislakás
Menő minigarzon
 

Kislakás
Fiatalos lendület
Sok-sok egyedi ötlet egy praktikus és vidám belvárosi otthonban, mely mindössze huszonhét négyzetméteres. Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek