hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Pasztell romantika

Judit budapesti otthona a példa rá, hogy a szürke sok árnyalata valóban lehet divatos és romantikus még egy kicsi térben is.  Az aprócska lakás természetesen a praktikus ötleteket sem nélkülözi.

A Károlyi-kert közelében áll egy egyemeletes, barokk stílusú épület, amelyet még a XIX. század közepén emeltek, és amelyben sokan örömmel vásárolnának lakást, legyen az alapterülete bármilyen kicsi. Éppen így érzett a környékkel és az épülettel kapcsolatban Anna, amikor befektetésként megvette a rossz beosztású garzont. Amint legjobb barátnője, Judit tudomást szerzett a tervéről, az ő szíve is megdobbant, és azonnal lecsapott a lehetőségre. Hosszú távra kibérelte a lakást, így lehetősége volt arra is, hogy a saját stílusát becsempéssze a falak közé. Judit, Anna és a tulajdonos által megbízott lakberendező, Visnyei Renáta sok mindenben egyetértett, amikor lefektették az alapokat.


Galériához klikk a képre!


Az eredeti beosztás meglehetősen elaprózta az egyébként sem nagy teret. „Volt a lakásban egy parányi, meg egy picit nagyobb szoba és egy kicsi konyha – meséli Anna. – Renáta javasolta, hogy a konyhát és a kisebb szobát nyissuk össze, hogy szellősebb terek jöjjenek létre, ugyanakkor maradjon egy megfelelő méretű, zárható hálószoba.” Bár a lakás csupán huszonnyolc négyzetméter, a nagyvonalú belmagasság lehetővé tette, hogy egy galériával további hat négyzetméterrel megnöveljék az alapterületet, így tulajdonképpen két külön hálóhelyet alakíthattak ki. „Ha édesanyám látogatóba jön, örömmel költözöm fel a galériára. Imádok bekuckózni egy jó könyvvel, így természetesen a világítást is úgy alakítottuk ki, hogy kényelmesen elérhető legyen a kapcsoló” – mondja Judit. Az okos térkihasználásra és a lehető legtöbb rejtett tárolóra ugyancsak nagy szükség volt. „A hálószoba okkersárga szekrénye felett például a fehér roló mögé rengeteg ruhát el lehet rejteni – avat be Visnyei Renáta a titokba. – Ráadásul ez a tároló átnyúlik a fal túloldalára, a zuhanyzó fölé, így arról az oldalról is használható.”

7H3A4963_OK.jpg

A világosszürkére és ekrüre festett falak remekül tágítják a teret, ám a tulajdonos és a leendő bérlő is szerette volna, ha a természetet is be tudják csempészni a lakásba. A növényminták mellett a madármotívumokra esett a választás, hiszen az épület Budapest egyik zöld szigete közelében áll. „Kétségkívül a hálószoba tapétája az egyik legfeltűnőbb darab, de a kanapé feletti vászonkép is vonzza a tekintetet. A díszpárnák textiljét együtt választottuk, ezen szintén megjelennek a természet ihlette, romantikus minták.” Ennek a bájos lakásnak épp ebben a finomságban rejlik az ereje. A szürke és fehér mellé ugyanis jó ízléssel társították a meleg okkersárga és a kék árnyalatait, a kedves, de nem hivalkodóan nőies kiegészítők pedig barátságossá teszik a kislakást.

SZÖVEG: VÁNYIK DÓRA, FOTÓ: F. TÓTH GÁBOR, STYLING: VISNYEI RENÁTA

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
A dupla vastag hőszigetelés nem dupla költség
Régebben a hőszigetelést csak hosszútávon megtérülő befektetésként értékelték, mára az egyre magasabb gázárak miatt az is fontos szempont, hogy az ...

Világítás
Herendi porcelánlámpa - Interjú Sass-Hegedüs Ágnessel
A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj legutóbbi programja keretében a Herendi Porcelánmanufaktúrával közösen tervezett porcelánlámpát ...

Bútorok
Rendezői szék otthonra
Hollywood aranykorában vált divatossá az összehajtható rendezői szék, ami most korszerűbb megjelenést kapott a design fenegyerekétől.

Étkezők és konyhák
Csalóka napfény
Bódító fűszeres illatok, perzselő napsütés, kabócák zenéje, azúrkék tenger, hamisítatlan életkedv. Igaz, hogy elsőre ezt a képet egy takaros ...

Dekor
Vidám színű, stílusos dohányzóasztalok
Stílusos, kerek dohányzóasztalok vidám színekben, és némi vizuális trükkel megspékelve. Könnyed design színes egyéniségeknek.

Inspiráló helyiségek
A fészekrakók – MA
A Mihály család története mesébe illő: a pilisszentlászlói Waldorf-iskolával, egy aktív közösséggel, no meg három gyerekkel és egy lakókocsival ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek