hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Térben másképp

Egy kislakásban még fontosabb, hogy jól használjuk ki a tereket, és lehetőleg ne falakkal oldjuk meg a funkciók elválasztását. Egy-egy térbe forgatott bútor tökéletes megoldást hozhat.

A nagy bútorforgalmazóknak külön kell gondolniuk azokra, akik kisebb lakásban laknak?
Mindenképpen. A mi cégünk például jelen van a japán piacon, ahol köztudottan nagyon picik a lakások, és általában többfunkciós bútorokkal oldják meg, hogy az aprócska helyeket a lehető legsokoldalúbban használják ki. Az olyan darabok is nagyon népszerűek, amelyekkel meg tudjuk törni a teret anélkül, hogy falat kellene húznunk.

Manapság melyek lehetnek ezek a bútorok?

Például a nyitott polcrendszerek, vagy a komódok, asztalok. Sőt, akár a kanapé térbe forgatásával is nagyon elegánsan el lehet választani egymástól a nappali és más helyiségek funkcióját.

Milyen kanapét kell ahhoz választanunk, hogy a térelválasztást szolgálja, ugyanakkor ne tűnjön erőltetettnek ez a megoldás?

Fontos, hogymeggondoljuk, milyen méretű kanapé kerül a nappaliba, hiszen ha túl nagy bútort vásárolunk, azzal nagyon megterheljük a teret. Ezenkívül lényeges, hogy a kanapé minden oldalát olyan alaposan
és szépen dolgozzák ki, hogy a hátulját is bátran megmutathassuk.

_MG_4750_OK.jpg

Hogyan nyerhetünk még helyet a bútorok megfelelő kiválasztásával?

Falra szerelhető bútorokkal, olyan asztalokkal, amelyeket, ha nincsenek használatban, akár le is hajthatjuk a fal síkjába. Ma már a kanapék között is több olyat találunk, amelyeknek a karfájában tárolóhelyeket alakítottak ki, illetve olyan mobil asztalkát is fel lehet rájuk szerelni, ami kiválthat egy nagyobb dohányzóasztalt is.


Mi a titka egy jól kiválasztott, térbe forgatott darabnak?

Egy átlátható polc remek térelválasztó, de ugyanígy egy térbe forgatott bárasztal sem nyomasztó hatású. Egy beforgatható vagy akár a sarokba tökéletesen illő darab is nagyon jól jöhet egy kis lakásban, ezért fontos, hogy széles legyen méretválaszték az üzletben, ahol megoldásokat keresünk. Nálunk jellemzőek a letisztult vonalak, ám ezeket lágyabb, organikus formákkal vegyítjük, és ez sokat segít, hogy tágabbnak, szellősebbnek érezzük a teret, ráadásul fel is dobja az enteriőrt, ha egy ilyen darabbal jelöljük ki a nappali határát.

FOTÓ: ILLÉS KATA, ILLÉS BARNA

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Céklarizottó
A világ legkedveltebb előétele, főétele, desszertje, sokak számára egyszerűen a napi betevő: a rizs. Ismerünk hosszú szemű, pergő fajtát, nagyra ...

Gyerekszoba
Égi falvak - interaktív játék a falon
Nem csak mutatós és esztétikus, de alakítható is az új fali installáció vagy éppen kreatív játék - ahogy tetszik.

Dekor
Design és kávézás
A kávé iránt igazán rajongók megadják a módját a forró fekete elfogyasztásának: kényelmesen hátradőlve, néhány percre ellazulva a megfelelő ...

Hírek
Egy építkezés titkos élete
Az építkezések menetéről az emberek többségének van némi fogalma, hisz vagy "túléltek" már egyet (s mást), vagy barátaik, családtagjaik osztottak meg ...

Világítás
Világító cseresznyék
Bár a gyerekek által kedvelt formavilág ihlette, a csillárként funkcionáló cseresznyék kimondottan elegánsra sikerültek.

Stílusos otthonok
Emlékőrző eklektika
Éváék budai otthona a régi értékek megőrzéséről, az újraértelmezett tárgyakról, a bohém sikkről szól. Úgy próbáltak ki extrém társításokat, tették ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek