hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Beosztás kérdése

Egy valamikori tágas, polgári otthon múlt századi szétdarabolásának köszönheti önálló létét Adrienn budapesti garzonja, amely az okos átalakításnak köszönhetően megtelt  fénnyel és kreatív energiával.

Néhány lépésre csak a Jezsuita lépcső és a Budapest egyik legszebb panorámáját nyújtó Clark Ádám tér. Ezen a mindig pezsgő, történelmi környéken talált rá Adrienn egy rossz állapotú lakásra. „A szobában volt egy rozoga, fényrabló fenyőfa galéria, ami nagyon aránytalannak tűnt a keskeny térben. A falakkal leválasztott, pici és sötét helyiségek: a konyha, fürdőszoba, kamra, plusz az előszoba sem tűnt túl barátságosnak. Ekkor még a nagy belmagasságnak csak annyi szerepe lehetett, hogy a lakás fűtését nehezítse” – emlékszik vissza a kezdetekre Adrienn, akinek mindezek ellenére mégis meglódult a fantáziája. 


Galériához klikk a képre!

Egy világos, modern lakást látott maga előtt, amikor belevágott a nagyszabású átalakításba, amelynek során kulcsszerepet szánt az új galéria kiépítésének. „Miután eltűntek a válaszfalak, fellélegezhetett a lakás, és bár az udvarra néz, sokkal világosabb lett” – mondja Oláh Ildikó, aki lakberendezőként kapcsolódott be Adrienn elképzeléseinek megvalósításába.  
A falbontás után csak a fürdőszoba maradt külön helyiségben, ami megkapta az egykori kamra terét is. A konyhát és a nappalit ugyancsak összenyitották. A fürdő és a konyha fölé egy acélvázas, stabil állógaléria került, amely így ugyan elvett a belmagasságból, de cserébe nyertek egy kényelmes méretű hálórészt. „A hagyományos, szédülős galériák helyett, ahová az ember félve lépked fel, sikerült egy teljes értékű szintet létrehozni, ahol szívesen időzöm, ráadásul lentről nézve is mutatós része lett a lakásnak” – mondja Adrienn. 


Galériához klikk a képre!

A berendezéskor fontos cél volt, hogy a kellemes térérzet ne menjen a praktikum rovására. Ennek érdekében a lépcső alatti teret teljes egészében hasznosították: polcos részekből áll, illetve itt rejtették el a bojlert és a háztartási eszközöket is. A konyhában nincs felső szekrény, de az U alakú kialakítás elegendő tárolóhelyet biztosít, és egy étkezőpult is kapcsolódik hozzá. A tágasság érzetét fokozza, hogy a lakás uralkodó színe a fehér, amit a piros székek, valamint a központi helyre függesztett festmény keltenek életre. A költségek csökkentése miatt ugyan laminált padlót és cementlap hatású csempét fektettek le, de ahol csak lehetett, igyekeztek természetes anyagokat választani. Ezt képviseli a marhabőr szőnyeg, a régi Chesterfield kanapé, és legfőképp a boltozatos téglamennyezet, amitől Adriennek olyan érzése van, mintha egy miniloftban élne.

Szöveg: Kurucz Adrienn Fotó: Székely Péter Styling: Horváth Vera

CÍMKÉK: lofthirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hálószoba
Inspiráló hálószobák
Közeledve a tavaszhoz távolodva a téli ágyban olvasgatás és a fekve tévézés legszebb napjaitól itt az idő újragondolni a kuckózás helyszínét. És ha ...

Receptek
Borban párolt mangalicapofa
Párolt mangalica sült kacsával és lencsés parajfőzelékkel párosítva.

Bútorok
Virágcsokorból lerakóasztal
Három szál virág, azaz egy kis csokor alkotja az új organikus lerakóasztalkát, ami nem szokványos, dekoratív látványt nyújt, ha megfelelő környezetbe ...

Dekor
Fókuszban: dr. Virág Judit
Művészettörténész és igazságügyi képszakértő. A Virág Judit Galéria és Aukciósház tulajdonosa. Judit nevét mindenki ismeri, aki – akár csak ...

Dekor
A ruhaállvány is lehet szép
Elegáns, helytakarékos és praktikus. A jó design összes ismérvét felvonultatja a német designer szobainasnak is beillő ruhaállványa.

Inspiráló helyiségek
Hétvégi ünnepnapok
Csukd be a szemed és képzelj el valami csodálatosat! Legyen benne természet, hegyek, gyümölcsös, tó, nyugalom, harmónia, csend. Nem, kedves olvasó, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek