hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Merész húzás

A vagány és kalandvágyó Dorottya otthona ékes példája annak, hogy egy kislakásban sem kell félni a színektől vagy az extrém elképzelésektől, hiszen ha jó ízléssel alkalmazzuk őket, a végeredmény magáért beszél. 

Városi nomád hangulat a nappaliban, falra függesztett virágok, flamingómintás tapéta a fürdőszobában és cipőszentély a hálóban: ezek mind megférnek egymás mellett Dorottya újbudai otthonában, ráadásul nem is akárhogyan. Legyenek a részletek bármilyen extravagánsak, az összhatás mégis harmonikus, és ami a lényeg: tökéletesen tükrözi a fiatal lány személyiségét, ízlését. A minden falat megmozgató átalakítás és az új stílus Hujber-Nagy Aletta belsőépítész, Nagy Károly építész és Dorottya édesanyja munkájának eredménye. 
„A lakás minden négyzetmétere olyan lett, amilyennek elképzeltem – meséli Dorottya. – Talán egyik-másik megoldás merésznek tűnik, de teljes mértékben megbíztam Alettáékban és édesanyámban, így aztán végül minden a helyére került.” A ház közel fél évszázada épült, a lakást pedig eredetileg aprócska helyiségekre tagolták, amelyek ráadásul egymásból nyíltak. A felújítás során minden bontható falat eltávolítottak, és tágas tereket létrehozva az alapoktól kezdtek újra mindent.


Galériához klikk a képre!

Mivel Dorottya sokat dolgozik, interneten gyűjtött inspiráló képeket, de a konkrét szervezés, beszerzés az elhivatott kis csapatra hárult. Előfordult, hogy a mama meg sem állt Bécsig, hogy megtalálja a megfelelő kiegészítőket, ha kellett, tárgyalt az asztalossal vagy a tapéták között válogatott. Alettával nem ez volt az első közös munkájuk, így szinte félszavakból is megértették egymást. „Ha esetleg valamivel kapcsolatban elbizonytalanodott, készített egy fotót és átküldte nekem – meséli Aletta. – Egyébként nem sokszor adódott ilyen helyzet, nagyon jól ismeri a lánya ízlését és igényeit. A mosdó vagány virágmintás tapétájáról is azonnal tudta, hogy imádni fogja. Ő pedig még a legmerészebb ötleteknél is azt mondta: miért ne?”
Természetesen Alettáék a határokkal is tisztában voltak: az igazán extrém megoldásokat azokban a helyiségben alkalmazták, ahol viszonylag kevés időt tölt az ember egyszerre: a fürdőben, mosdóban, a konyha egy kis részletén. A nappaliban, étkezőben – ahol a lány sokszor fogadja a barátait is – sokkal inkább arra törekedtek, hogy meghitt és otthonos legyen, ahol a test, a lélek és a szem is pihenhet kicsit. A hálószoba az extrém és az intim ideális keveréke. Itt nem tobzódnak annyira a színek, helyette a szürke árnyalataival, a textúrákkal, különböző anyagokkal és felületekkel fejezték ki a lány kalandvágyó, szabad szellemét. 

SZÖVEG: VÁNYIK DÓRA FOTÓ: VIKMAN ANDRÁS STYLING: HORVÁTH VERA

CÍMKÉK:hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Így küzdj meg a vízkárokkal
A Ke Kelit szakértői válaszolnak a vízkárokkal kapcsolatban felmerült kérdésekre, és azok megelőzésére is hasznos tanácsokat adnak.

Inspiráló helyiségek
Béke és nyugalom - otthon a Balatonnál
Keleties hangulatával szokatlan nyugalmat áraszt a műemléki környezetben található harmonikus épület. Már első pillantásra is látszik, hogy ez a ...

Dekor
Környezettudatos WC
Az új környezettudatos WC nem használ vizet, mégis higiénikus. Hogyan csinálja?

Kislakás
Skandináv frissesség
Okos térelválasztó bútorozással és időtálló darabokkal Bea budai otthona épp olyan lett, mint amilyenről álmodott: modern, világos és tágas. ...

Átalakítás
Pompás padlószőnyegek
A Missoni színpompás mintákban gazdag textiljei és szövetei most a divatot hívták segítségül ahhoz, hogy megújuljanak. Padlószőnyegek ...

Dekor
Stílusos kiegészítők a fürdőszobába
A legnagyobbak az apróságokban is képesek emlékezeteset alkotni. Egy sztárdesigner kiegészítői következnek.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek