hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Színpompás, kis terekben

Amikor a fiatal pár elhatározta, hogy összeköltöznek, egy belvárosi gangos ház földszintjén találták meg első közös otthonukat. A szerencsés beosztás lehetővé tette, hogy a rendelkezésükre álló szűkös anyagi keretből mégis stílusos otthont teremtsenek maguknak. 

Az egyetemisták dinamikus, friss terekre vágytak, olyan lakásra, ami kényelmes és ahol mindketten otthon érezhetik magukat. Bár belsőépítész segítségét kérték, a kialakított fiatalos stílus teljes mértékben megegyezik az ízlésükkel. Először a színeket találták ki: a fehér falakat a férfiasabb sötétkék ellenpontozza a lakásban, míg a piros kiegészítő színt a fiatal lány választotta. Újonnan vásárolták a bútorokat is – könnyed, praktikus és modern darabokat válogattak a szakember segítségével, és néhány egyedi darab is készült.


Galériához klikk a képre!

Aprócska kávézó 
Mivel még mindketten tanulnak, nem csoda, ha nem a konyhaművészet köti le az érdeklődésüket. Éppen ezért a kis konyhában mindössze egy reggelizőpultot alakítottak ki piros bárszékekkel, ami kisebb és gyors étkezésekre, illetve kávézásra alkalmas. A sötétkék szín itt is megjelenik: szemmagasságig matt zománcfestékkel festették le a falat, ami ezáltal írható felületté vált, éppúgy viselkedik, mint a tábla­festék, csak a felülete nem annyira porózus.  A nappaliból ismert egyszerű polcok itt is visszatérnek, és hogy a bárszékek se legyenek magukra hagyva, a kis asztalt megvilágító puritán villanykörte piros foglalatot és szintén piros textilkábelt kapott. 

Konyha kezdőknek 
Bár az új konyhabútor egyelőre csak álom maradt, lecserélték a régi konyhaszekrény ajtajait, és asztalossal új, fényesre fújt frontokat csinál­tattak, így ismét megjelenhetett a sötétkék szín az alsó fronton. Már nagyobb beruházást jelentett, hogy szagelszívót és mosogatógépet is be kellett szerezni, de ami igazán sokat változtatott a konyha megjelenésén, az a falat védő inoxlap volt. Ettől az egész professzionálisabb benyomást kelt, emellett a fémes felület megsokszorozza a fényt a konyhapultnál, ugyanakkor gyorsan és könnyen tisztítható.  

Hálószoba nőies energiákkal
A régi polgári lakásokra jellemzően itt is egy nappali méretű szobába került a háló. A pontos méretek és a sötétkék-piros megjelenítése kedvéért egyedi ágyat csináltattak, illetve kárpitossal húzatták át az ágyvéget, ami mögött szintén sötétkék festett falfelület jelenik meg. Az étkezőből ismert villanykörte ebben a helyiségben megkettőzve falikarrá alakult, illetve két kis lebegő polcot is rögzítettek az ágy mellé éjjeliszekrénynek. 

Tértágítás csempefestéssel
A szűkös zuhanyzós fürdőszobába egy helytakarékos kis mosdó került, illetve mivel minden burkolatot megőriztek, itt azzal próbálták optikailag tágítani a teret, hogy lefestették a csempét. Ez a falakon és a falburkolaton megjelenő fehér szín jóval világosabbnak és nagyobbnak láttatja a fürdőszobát.   

Szöveg: Szász Katalin, Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna, Styling: Horváth Vera

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Megoldjuk
Kültéri tapéták unalmas homlokzatokra
Új értelmet ad a homlokzatnak a tűzfalaknak vagy egyszerűen csak a sima és unalmas falfelületeknek a kültéri tapéta. Íme néhány átváltozás, amivel ...

Dekor
Az iPad és a hintaszék keresztezése
Csak első ránézésre hagyományos a forma, az iRock valójában egy high-tech hintaszék, ami a legmodernebb kihívásoknak is megfelel. 

Inspiráló helyiségek
Minimál és egzotikum egy helyen
Ha egyszer új ház építésébe fogunk, azt csináljuk jól! – ez volt Margó és Attila jelszava, amikor több mint két évvel ezelőtt belevágtak az ...

Praktikus ötletek
Napelemmel működtesd a konnektort
Könnyű, gyors és olcsó, mindemellett látványnak sem utolsó az ablakra tapasztható konnektor, amit akár az irodában is feltölthetsz.

Dekor
Légtisztító növények
Az egyszerű kaspóknak tűnő csüngő tartók - a bennük lakó növényekkel együtt - komoly légtisztítóként funkcionálnak.

Dekor
Sakktáblamintával frissítenek New York-ban
A New York-i Supreme frissítette fel az ikonikus design széket feltűnő sakktáblamintával. Úgy látszik, a fekete-fehérrel nem lehet mellényúlni, sőt, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek