hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Vintage ékszerdoboz

Fiatalos, meglepően tágas terek, furmányos tervezés teszi egyedivé a csöppnyi városi lakást, amelynek minden négyzetméterén találni jó megoldást. Vintage ékszerdoboz ez kényelmes galériával.

A mindig lüktető, nyüzsgő belvárosnál nincs ideálisabb helyszín egy mozgalmas életet élő fiatalnak, így nem meglepő, hogy Csilla is Budapest egyik legnépszerűbb központi negyedében keresgélt. Annak ellenére, hogy erősen leromlott állapotban talált rá erre a 38 négyzetméteres lakásra, az elrendezésével alapvetően elégedett volt, ezért biztosra vette, hogy Zsoltai Tünde segítségével megvalósíthatja álmát saját aprócska otthonáról.

_MG_4940_OK.jpg

Két fontos kérése volt a tervezőhöz: az egyik, hogy a felújítás költségei ne legyenek túl magasak, a másik pedig az, hogy érjék el egy nagyobb, levegősebb tér érzetét. Ahelyett, hogy ez a két komoly elvárás gúzsba kötötte volna Tünde kezét, inkább megmozgatta a fantáziáját, és olyan trükköket vetett be, amelyek nagy anyagi ráfordítás nélkül hoztak látványos változást.


Galériához klikk a képre!

A költséghatékonyság jegyében nem változtattak az alaprajzi elrendezésen, és megtartották az eredeti galériát is, amely most újrafestve simul bele a lakás fiatalos vintage hangulatába. De nem csupán a galéria érett fenyő színét fedi fehér festékréteg, hanem az alatta lévő beépített szekrényt is, így mára nem hogy nem tűnik robusztusnak, de szinte észrevétlenné vált. Ugyanakkor azt az előnyt is élvezheti Csilla, hogy nem kellett értékes négyzetmétereket áldozni a gardróbszekrények kialakítására. Plusz hozadékként pedig tágasabbnak és légiesebbnek érezni a szobát.

_MG_4967_OK.jpg

A leghatásosabb vizuális csel mégis a tapéta. Pofonegyszerű a trükk: a vízszintesen futó csíkok mélységet adnak a térnek, már csak ki kellett választani azt a fa hatású tapétát, amely a modern vintage stílust is megalapozza a lakásban. A parketta, ami párhuzamosan fut a tapéta famintázatával, szintén jótékonyan hat a térérzetre, ahogy a nappali gipszkarton polca és a galéria dekorációs fényei is. Nagy kérdés volt, hogyan lehet kényelmes egy falatnyi fürdőszoba, de a precízen megtervezett zuhanyzónak, valamint a magasfényű fehér falburkolatnak és a hatalmas tükörnek köszönhetően ez a helyiség is komfortos térré alakult. Igaz ez a törtfehér bútorral és kétszemélyes étkezősarokkal kialakított konyhára is. Mindez azonban stílus nélkül csupán praktikus megoldások tárháza volna, az otthonos és barátságosan friss hangulathoz találtak egy kellemes kék árnyalatot, ami a tapétával együtt a természetközeliség és a szabadság érzését is megadja ebben a kislakásban.

_MG_4958_OK.jpg

Szöveg: Kurucz Adrienn Fotó: Téglásy Zsuzsa

 

CÍMKÉK: galéria garzon


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Otthon csillagokkal
Lesd el egy építész ötleteit egy stílusos és vidám minigarzon berendezéséhez.

Kislakás
Fiatalos lendület
Sok-sok egyedi ötlet egy praktikus és vidám belvárosi otthonban, mely mindössze huszonhét négyzetméteres. 

Inspiráló helyiségek
Kis terek fényárban
Egy kislakás is megtervezhető úgy, hogy – pár apró, ötletes megoldás segítségével – ideális otthon maradjon, akármit hoz az élet. Enikő szingliként ...

Inspiráló helyiségek
Egy rusztikus ház vidéki bája
Egy régi ház átalakítása nagy lehetőség, izgalmas kihívás, különösen akkor, ha az épület értő kezekbe kerül. A fiatal tulajdonosok családi segítséget ...

Inspiráló helyiségek
Mesteri leválasztás - Életvidám sárgával
Adott két barát, egy építész és egy közepes méretű belvárosi lakás. Az eredmény: két hasonló elrendezésű, mégis különböző stílusú, ötletesen ...

Stílusos otthonok
Otthon pöttyökkel
A markáns pöttyök és csíkok mellett megjelenő csipetnyi rózsaszín teszi  igazán nőiessé ezt az édes minigarzont.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek