hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Férfias és trendi budapesti otthon

Egy körfolyosós bérház belső udvarra néző kis lakása is képes megújulni, ha megfelelő kezekbe kerül, amihez elengedhetetlen a tervező és a tulajdonos közötti összhang.

A pesti belváros eleganciája és a Duna-part közelsége vonzotta Attilát, amikor beköltözött legfelső emeleti lakásába. Bár az ablakok a belső udvarra néznek, a lakás elég magasan van ahhoz, hogy elegendő természetes fény jusson a szobákba.

DSC_1273_OK.jpgEzeket az adottságokat szerette volna jobban kihasználni a tulajdonos, amikor elhatározta, hogy modernizálja a nagyszüleitől örökölt értékes ingatlant. Mivel azonban hosszú távon Attila nagyobb térre vágyik, és idővel eladja vagy kiadja majd jelenlegi otthonát, a felújításnál nemcsak a saját igényeit tartotta szem előtt, hanem arra is gondolt, hogy piacképes megjelenést kölcsönözzön a belső tereknek. Annak érdekében, hogy az elvárásai valóra váljanak, Daruka Gergelyt kérte föl a tervezésre, aki falakat mozgatott és némiképp átszervezte az eredeti funkciókat, hogy jól használható, kényelmes és látványos enteriőröket hozzon létre.

DSC_1328_OK.jpg

Az új koncepció kedvéért szinte mindegyik falat elbontották, a konyha és az étkező a korábbi nappali helyiségébe került. Mivel az volt az elképzelés, hogy a lehető legtöbb fényt csalogassák be a lakásba, több helyen is üvegfelületeket alkalmaztak a tértagoláshoz. Nemcsak a nappali és az étkező között építettek be egy körbejárható üvegfalat, de az ablaktalan fürdőszobát és a konyhát is üvegfelület választja el egymástól, amihez elhúzható függöny is tartozik.

DSC_1352_OK.jpg

Mindebben a lakás szerencsés elhelyezkedése is segítségükre volt, mivel a folyosó végén nyíló hálószobai ajtót biztonsággal üvegesre cserélhették, illetve a háló és nappali közötti átjárót is üveg tolóajtó határolja, hogy lehetőleg semmi ne álljon a természetes fény útjába. Ami a látványos megjelenést illeti, nemcsak a Pannónia Bútorstúdió beépített és méretre gyártott bútorai gondoskodnak az egységes anyaghasználatról és stílusról, de a tervező a mennyezeten és a padlón is süllyesztett LED-csíkokkal tette érdekesebbé a tereket.

DSC_1341_OK.jpgEmellett az ötletes tértagoláshoz vizuálisan az is hozzájárul, hogy a nappalival egy légtérben berendezett konyha és étkező dobogóra került, ráadásul a mennyezeten és az oldalfalakon is falambéria jelzi a funkcióváltást.

DSC_1350_OK.jpgA színeket és a felhasznált anyagokat tekintve a fafelületek némi betonnal kiegészítve és a szürke különböző árnyalataival párosítva vállaltan férfiassá teszik az enteriőröket, ami a tervező és a tulajdonos ízlésének egyaránt megfelel. Attila mégis az ötletes és egyedi megoldásokat értékeli a legtöbbre, ami itt minden helyiségben tetten érhető.

Szöveg: Szász Katalin Fotó: Székely Péter Styling: Horváth Vera hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Napsugaras hangulatban
A hatvanas években épült budai társasházban minden szögletes, szimmetrikus és geometrikus. Ezt hangsúlyozza Orsi lakásának belsőépítészete is, ahol ...

Kislakás
Fiatalos lendület
Sok-sok egyedi ötlet egy praktikus és vidám belvárosi otthonban, mely mindössze huszonhét négyzetméteres. 

Dekor
Születésnap négy színben
Új színekben, de a megszokott, jól bevált formáit követve ünnepli 25. éves születésnapját a design klasszisnak számító Balance asztal.

Átalakítás
Csodás 3D betonburkolatok a falakra
A hazai tulajdonú Kaza Concrete újabb betonburkolatokat tervezett, amelyekkel trendi és modern külsőt kaphatnak a falak.

Inspiráló helyiségek
Bátorságpróba a kertvárosban
Ildikót egyetlen gondolat motiválta, amikor belevágott a pesti kertvárosi villa átépítésébe: szerette volna kipróbálni önmagát. Mivel remek érzéke ...

Stílusos otthonok
Izgalmas otthon a belváros szívében
Jó érzékkel adagolt minimál és a hozzá cseppenként kevert bársonyos elegancia egy belvárosi otthonban.   Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek