hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Menő kislakás a Balatonon

Amennyire modern, épp annyira klasszikus és nagy múltú az a balatonfüredi lakás, melynek fiatal tulajdonosa letisztult belsőépítészeti elemekkel és a Balaton ritkábban látott színeivel tiszteleg a ház története előtt

Méltán híres a balatonfüredi Horváth-ház, melyet néhány évvel ezelőtt felújítottak, így az impozáns épületnek nem csak a története magával ragadó, de igazán különleges élményt jelent benne élni. Egykor a Horváth-házban zajlott az első Anna-bál, ahol megismerkedett a ház tulajdonosainak lánya, Horváth Krisztina Kiss Ernővel, az egyik későbbi aradi vértanúval.

7H3A5489_OK.jpgA reformkorban fontos találkozóhely volt, itt szőtte terveit Deák és Széchenyi, innen üzent híres fürdőleveleiben Kossuth Lajos. A kiemelt védettséget élvező épület 2006-ban kapta vissza eredeti szépségét, és akkor alakították ki az emeleteken található lakásokat is. „Fantasztikus, hogy ebben az épületben juthattam hozzá a kislakásomhoz – meséli Zsóka.

7H3A5512_OK.jpgAz sem zavart, hogy nem túl nagy az alapterülete, mert tudtam, hogy ma már ez nem akadály, inkább csak kihívás. Épp ezért kértem szakértői segítséget a Három Bors Lakberendezés tervezőitől.” „A lakás a házfelújításnak köszönhetően jó állapotban volt, így nem tűnt szükségesnek semmilyen nagy változtatás. Zsóka kérésére terveztünk viszont egy galériát, hogy a nagy belmagasságot okosan kihasználjuk” – mesél a munkáról Óvári Bernadett. Olyan építményt álmodtak meg,amely könnyedségével nem uralja a nappali terét, ugyanakkor lehetőséget teremt rakodófelületek kialakítására is.


Galériához klikk a képre!

Az acélgerendás galéria gipszkarton takarást kapott, így az egyik oldalfal folytatásaként egy könyvespolcot is létrehoztak, ez a megoldás ráadásul a szpotlámpák elhelyezését is lehetővé tette. A kényelmes használat érdekében két méter magasra emelték a galériát, alatta pedig egy teljes értékű, hatszemélyes étkezőt rendeztek be. Az acélból készült lépcsőfokok mindössze 74 centiméter szélesek, dőlésszögük azonban mégis garantálja a könnyed feljutást. A légies megjelenést erősíti a galéria üvegszerkezete is: az üvegfalak nem akadályoznak a kilátásban, sőt lehetővé teszik, hogy Zsóka még az ágyból is rálásson a Tagore sétányra. A lakás hangulatát a főfalon elhelyezett poszter adja. „Gyakorlatilag ehhez a balatoni naplementét ábrázoló képhez terveztük a lakás színeit” – avat be a részletekbe Mezővári Edina társtervező. A bútorokon és kiegészítőkön visszaköszönnek a szürke, az acélés vízkék, a rózsaszín tónusai.” Bár a megfelelő árnyalatok kiválasztása nem volt kis feladat, a végeredmény épp olyan harmonikus és nyugodt lett, mint a naplemente csodája.

7H3A5436_OK.jpg

LESD EL A LEGJOBB MEGOLDÁSOKAT

Mire ad lehetőséget a gipszkarton? Gipszkartonnal nem csak a galéria tartópillérjét lehet eltakarni, de könyvespolc, illetve nyitott tároló kialakítására is lehetőséget nyújt.

Hogyan lesz még mutatósabb a fotótapéta? Egy poszter vagy karakteres tapéta kitűnő fókuszpont, főképp, ha falikarokkal megvilágítható.

Mit választhatunk falikar helyett? Mivel a hálórészen éppen csak elfér a kisasztal a franciaágy mellett, ezért lámpaként egy csomózott kötél függesztékre esett a választás.

Mi legyen a kiegészítő fűtés? A gázfűtésű lakásban a 3,8 méteres belmagasság mellett a vastag falakat nehéz felfűteni, így rásegítésként egy norvég elektromos fűtőpanelt szereltek a lépcső alá. 

szöveg: KOVÁCS NÓRA fotó: F. TÓTH GÁBOR tervezés: HÁROM BORS LAKBERENDEZÉS
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Balatoni nyaralás olcsón
Itthon is lehet olcsón, kényelmesen és zavartalanul nyaralni – legalábbis ez derült ki gyors keresésünkből. A legkedveltebb magyar régiót, a Balatont ...

Stílusos otthonok
Karibi hangulatban
A Balatonra néző lakás tulajdonosa, Olivér egy csipetnyi luxussal fűszerezett, vidám menedékre vágyott. Színek és érzelmek kavalkádja teszi ...

Inspiráló helyiségek
Kikötő, nem csak hajóknak
  Dorottya és családja nem nyaralónak hívják tihanyi házukat, hiszen az év bármely szakában örömmel töltődnek itt fel. De azért is különleges ez a ...

Inspiráló helyiségek
Mesés búvóhely a Káli-medencében
A Balaton melletti települések egyik legszebb részén épült fel Ágiék hétvégi háza, ami a hűvösebb hónapokban sem tátong üresen. Az év minden szakában ...

Stílusos otthonok
Távol a világ zajától
Nézd meg azt a gyönyörű, balaton-felvidéki otthont!

Inspiráló helyiségek
Béke és nyugalom - otthon a Balatonnál
Keleties hangulatával szokatlan nyugalmat áraszt a műemléki környezetben található harmonikus épület. Már első pillantásra is látszik, hogy ez a ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek