hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Merész megoldások egy trendi garzonban

Fürdőszoba, fölötte hálógaléria a nappali sarkában. Régi gerendákból méretre gyártott étkezőasztal. Merész ötletekért nem kellett a szomszédba mennie Szilviának, aki a látványos részleteket egyszerű alapokkal ötvözte.

Első látásra szerelem volt az izgalmas kis lakás Budapest belvárosában, a fényűző palotákkal és kúriákkal beépített városrészben. A valamikor még Mágnásfertály névre keresztelt, ma Palotanegyed valóban vonzó helyszín.

7H3A7928_OK.jpgKauker Szilvia, a MOZA cementlap manufaktúra alapítója szerencsére belelátta a klas - szikus csőszerű szoba-konyhás hajlékba a mai színes, levegős, jól funkcionáló otthont, amit első leánylakásnak tervezett, és ami azóta már egy fiatal pár lakhelye. „Az alaprajzi elosztás viszonylag egyszerű volt, a picike tér a nagybetűs szobából és egy kis, három részre szabdalt, meglehetősen magas és keskeny folyosóból állt.

7H3A8005_OK.jpgHogy használhatóvá tegyem, ezeket a falakat azonnal megszüntettem, ezzel a bejárati rész az előszobával, konyhával, étkezővel és a szeparált mosdóval egységes és egybefüggő lett, amit egy méretes tükörrel tágítottam tovább. Ugyanitt, a mennyezet alatt egy 70 centiméter mély tárolót is beépítettünk, ami rengeteg holmit elnyel” – avat be az átalakítás részleteibe Szilvia. Az ide választott élénk, játékos és könnyen tisztítható cementburkolat saját készítésű, abból az időből, mikor még a manufaktúrát üzemeltettem” – mesél tovább. A konyhában a falba simuló konyhaszekrény rejti a vízórát és a gázórát.

7H3A8039_OK.jpg

A világosszürke, fényes csempét parkettamintában tették a falra és „összemosták” a falfestéssel. A szoba nappaliként, hálóként és dolgozóként is funkcionál, és rendhagyó módon itt kapott helyet a fürdőszoba. Mivel nem szerettek volna további falakat felhúzni, ezt egy függönnyel lehet elkülöníteni, amikor szükséges. A belmagasság lehetővé tette, hogy a fürdő fölé kényelmes, kétszemélyes fekvőgalériát építsenek, ma ez az egyik kedvenc részük, a mellvédként szolgáló vascsövekkel együtt.


Galériához klikk a képre!

Szilvia az egyedi megoldások híve, bolhapiacokon, az interneten keresgélte a megfelelő bútorokat és használati tárgyakat, a berendezés szép fokozatosan érkezett a lakásba. Minden tárgynak története van, barátságokról, emlékekről és véletlenekről mesélnek: a hatalmas lámpákat egy ismerős vastelepéről mentette ki és újította fel. A hokedlik a lakás eredeti tartozékai voltak, csak újrakárpitozták őket, az étkezőasztalt méretre készíttették a magyarpolányi parasztházuk bontott gerendáiból. A kis térben meghatározó szerep jut a világításnak: több mennyezeti függeszték, falikar és szpotlámpa adja meg a lehetőséget arra, hogy hangulatosan kiemeljenek egy-egy részt, vagy épp teljes fényárba boruljon a bohém kis otthon.


Galériához klikk a képre!

LESD EL A LEGJOBB MEGOLDÁSOKAT

Hová rakjuk a ritkán használt holmikat? Szinte láthatatlan az előtérben a nagyméretű tükör fölé beépített tároló, ami ugyan meglehetősen magasan van, de a nem mindennap használt dolgoknak, ruhaneműknek tökéletes.

Hogyan játszhatunk a belmagassággal? A falfestés egyszerű és hatásos módja annak, hogy optikailag csökkentsük a belmagasságot. Az már csak ráadás, hogy a szobában dekorálásra alkalmas polcocskák választják el a fehérre festett falat a pasztellzöldtől.

Mi helyettesítheti a csempét? A fürdő falát szürke színű folyékony fóliával kenték le, hogy majd rácsempéznek, de ez végül elmaradt, és azóta is hibátlanul funkcionál a vízálló megoldás.

szöveg: MOLNÁR ÉVA fotó: F. TÓTH GÁBOR styling: HORVÁTH VERA lakberendező: KAUKER SZILVIA
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Képernyővédők
Ha otthon zavartalanul akarunk szórakozni, vendégeket fogadni, vagy tartalmas beszélgetésekre, meghitt együttlétekre vágyunk, jól tesszük, ha ...

Inspiráló helyiségek
Egy rusztikus ház vidéki bája
Egy régi ház átalakítása nagy lehetőség, izgalmas kihívás, különösen akkor, ha az épület értő kezekbe kerül. A fiatal tulajdonosok családi segítséget ...

Gyerekszoba
A tökéletes gyerekszoba kellékei
Alakítsd kényelmessé, vidámmá és praktikussá a gyerekszobát, hogy a tanuláshoz és a játékhoz is tökéletes terepet nyújtson. 

Praktikus ötletek
Mi van a galériaágy alatt?
Tény, hogy elsősorban a gyerekek szeretnek a magasban aludni. De mit lehet kezdeni a galériaágy alatt felszabaduló hellyel? Mutatunk néhány könnyen ...

Inspiráló helyiségek
Kis terek, nagy ötletek
19 négyzetméter olyan kevés, hogy sokan el sem tudnánk képzelni, miképpen lehet otthont teremteni ekkora térben. Pedig lehet, nem is akárhogy. ...

Praktikus ötletek
Minden, amit tudni akarsz a galériáról
Garzonlakások praktikus tér- és értéknövelő megoldása a galériaépítés. Hol, milyen galéria alkalmazható, és miféle szerkezeti kialakítások ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek