hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Vintage hangulatú kislakás

A vintage hangulat és a nőies báj egy apró lakásban is megédesítik az életet: világos színeivel ez a stílus tökéletesen áll Lilla és Norbi piciny galériás otthonának.

Mindenképpen belvárosi lakást szeretett volna Lilla és Norbi, akik ennek érdekében az alapterület kérdésében is hajlandóak voltak engedni. Ahhoz azonban, hogy mindkettőjüknek megfelelően komfortos legyen az otthonuk, galériázható belmagasságban gondolkoztak.

_DSC2728_OK.jpgA megvásárolt lakás első ránézésre kevés munkát igényelt, ám végül komoly feladatok elé állította a fiatalokat. Menet közben derült ki, hogy mind a villany-, mind a fűtésrendszer teljes felújítást igényel, ráadásul a régi parketta és a csempe elbontásakor egy részen a fal is leomlott a szemük láttára. „Szerencsére sikerült kalandként felfognunk az egész lakásfelújítást – meséli Norbi. Jó szakembereket találtunk, ám az építőanyagok és az egyebek beszerzését mi magunk vállaltuk.

9_OK.jpgEzzel elég sok pénzt sikerült megtakarítani, bár a szervezőkészségünket jócskán próbára tette.” A legnagyobb fejtörést a fűtésrendszer átalakítása jelentette, mert bár kis lakásról volt szó, a 4,2 méter belmagasság felfűtését a konvektor nem tudta megoldani. Egy gázkazán mellett tették le a voksukat, ami azonban azt jelentette, hogy a kéménybélelést is vállalniuk kell. Első emeleti lakásként a teljes öt emelet bélelése a lakásfelújítás legnagyobb tétele lett. A felújítások után a galéria kialakítása következett, ahol egy kényelmes, kétszemélyes hálót hoztak létre franciaággyal, éjjeliszekrénnyel és falilámpákkal. Alatta egy süllyesztett szekrény szolgál a ruhák tárolására, de a folyosóról elérhető kamra akár teljes belmagasságban gardróbként is használható.


Galériához klikk a képre!

A lakásban a fehér és más világos színek dominálnak: a vizesblokkokban és az előszobában krémszínű spanyol járólap, a szobában antikolt, fehér laminált padló adja meg az alaptónust. A vágyott vintage hangulatot a nappali teljes falára megálmodott rózsás tapéta egészíti ki, a bájos virágmotívum pedig több helyen is feltűnik, így a konyhában és a hálóban szintén romantikus kiegészítők. A pár hatalmas, kényelmes ülőalkalmatosságot képzelt el, a választott világos, U alakú kanapé pedig a színe miatt egyáltalán nem uralkodik a térben. Mivel kihúzható, így extra fekhelyet is tudnak biztosítani szükség esetén. Lilláék igyekeztek megőrizni a lakás századfordulós jegyeit, ezért felújították a nappali eredeti zsalugáterét, sőt egy régiségkereskedésben egy hozzá hasonló antik darabra is szert tettek, amely az előszoba falán kapott helyet, minden nap emlékeztetve őket a régi értékekre.

_DSC2689_OK.jpg

LESD EL A LEGJOBB MEGOLDÁSOKAT

Mire kell figyelni a bontott téglánál? Szép téglafal nincs térhálózással kialakított biztonságos alapozás nélkül. Ezután helyezhetők fel a 2 centiméter széles téglametszetek, azonban festés előtt felületkezelni kell, másként akár mérgező is lehet a szálló téglapor.

Hol vezessük el a kábeleket? Az aux-kábelek legtöbbször rejtett vagy süllyesztett sínekben futnak. Téglaburkolat esetén a kábeleket a szeletek közötti mélyített fugákban vezethetjük végig.

Mi az egység titka? Egy kislakást, ahol több helyiséget, funkciót is látunk egyszerre, akkor érzünk harmonikusnak, ha a színek és a választott fő motívum, esetünkben a rózsa több helyen is finoman visszaköszön.

11_OK.jpg

szöveg: KOVÁCS NÓRA fotó: SZÉKELY PÉTER styling: HORVÁTH VERA
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kislakás
Merész megoldások egy trendi garzonban
Fürdőszoba, fölötte hálógaléria a nappali sarkában. Régi gerendákból méretre gyártott étkezőasztal. Merész ötletekért nem kellett a szomszédba ...

Dekor
Lépcső másképp - bravúros belsőépítészet
Az antwerpeni Studio Farris Architect építészei rendhagyó irodát terveztek maguknak, ahol a lépcső fogalmát újragondolva bravúros belsőépítészeti ...

Praktikus ötletek
Mi van a galériaágy alatt?
Tény, hogy elsősorban a gyerekek szeretnek a magasban aludni. De mit lehet kezdeni a galériaágy alatt felszabaduló hellyel? Mutatunk néhány könnyen ...

Inspiráló helyiségek
Kis terek fényárban
Egy kislakás is megtervezhető úgy, hogy – pár apró, ötletes megoldás segítségével – ideális otthon maradjon, akármit hoz az élet. Enikő szingliként ...

Praktikus ötletek
Az egyedi fotóprintekről
A művészi igényű giclée nyomtatással foglalkozó Wallme tulajdonosát, Szabó Zsombort kérdeztük az egyedi fotóprintekről, aki szerint egy inspiráló ...

Stílusos otthonok
Elegáns, modern lakás egy csipetnyi art decoval
A múlt század húszas éveinek szofisztikáltságára, visszafogott csillogására vágytak Mariannék, amikor budapesti otthonukban art deco stílusjegyekkel ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek