hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Térgazdálkodás a konyhában

Konyhából sosincs elég nagy. Ezt az alapigazságot csak az érti, aki már próbált konyhát berendezni és a gondos tervezés ellenére is fejtörést okozott neki egyik-másik háztartási készülék praktikus elhelyezése. Próbáljunk együtt megoldást találni!

A hűtőszekrények mérete változó: a 30 literes minitől a 450 literes óriásig bármelyik méret megfordulhat a konyhában. Arra figyeljünk, hogy ne vásároljunk nagyobbat a szükségesnél, mert ezzel nem csupán helyet, hanem energiát is pazarolunk. Egy négyfős családnak 3-400 literes hűtőre lehet szüksége a mindennapi élelmiszerek tárolásához.
A modell kiválasztásakor nézzük meg alaposan a hűtők belső felszereltségét: tojástartó, hidegvíz adagoló, jégkocka készítő, palacktároló, túlhűtés-mentes zöldségtároló. A hűtők többségének ajtaja jobb oldalra szerelt, de egyes modelleken ez változtatható.
Ha kicsi a konyha, érdemes külön beépíthető berendezéseket vásárolni. Így a beépített sütőt a legkényelmesebb magasságba szerelhetjük, a főzőlapot pedig közvetlenül a konyhapultba lehet integrálni.
Helyigényes készülék, és előfordul, hogy a konyhába kerül a mosógép és a szárítógép is. Nagy méretük miatt gyakran nehéz a megfelelő, kényelmes helyet megtalálni nekik. Ha nincs más lehetőség a mosógépet helyezzük a konyhapult alá, így legalább a felette lévő felületet használni tudjuk.Tippjeink
+ Ha nagy, fagyasztós hűtőt szeretnénk, de nincs elég magas helyünk ehhez, két külön készüléket, tehát egy hűtőt és egy fagyasztót vegyünk a konyhapult alá.
+ A magas hűtő, fagyasztó beépíthető a konyhabútorba, így egységes lesz az összkép. Állíthatjuk a pult végéhez, így kevésbé uralja a látványt.
+ Ha a konyhabútor egyetlen fal mentén fut, az egyik végébe állítsuk a hűtőt, a másik végébe egy magas szekrényelemet, így alkóvot hozunk létre.
+ Néhány hűtő előlapját furnérozott lap takarja, ami jobban alkalmazkodik a konyha stílusához, kevésbé tűnik ki a környezetből.+ A hűtő jól megfér a magas, keskeny fiókos tároló elemek mellett, melyben konzerveket, száraz élelmiszereket tarthatunk.
+ A hosszú és keskeny konyha adottságait kihasználva az egyik végében kialakíthatunk mosókonyhát: leválaszthatjuk egy rövid félszigettel, melyet tárolásra használunk, vagy egyszerű válaszfallal.
+ Egy magas helyiségben egymásra is állíthatjuk a mosógépet és a szárítót, ezzel kihasználhatjuk a magasságot, egyúttal helyet takarítunk meg. Ehhez persze mindkét készüléknek elölről kell nyílnia.
+ Kialakíthatunk alkóvot a mosógépnek, szárítónak, ha szekrényekkel építjük körbe. Olyan helyet válasszunk ehhez, ahol közel a vízvezeték.+ Ha a konyha nem jöhet szóba a mosógép, szárító elhelyezésére, a hosszú, keskeny fürdőszobában a fürdőkád vége és a fal között tarthatjuk a gépeket. Győződjünk meg arról, hogy ez a hely elég biztonságos-e.
+ Vásárolhatunk hagyományos kompakt tűzhelyet, de külön sütőt, főzőlapot és mikrosütőt is. Ha csak ritkán sütünk, főzünk, egy asztalra állítható kis készülék is megfelelhet a célnak.
+ Az önállóan beépíthető sütő és főzőlap változatosságot kínál, de gondos tervezést igényel: el kell döntenünk, hogy a sütő szemmagasságba vagy lejjebb kerüljön-e, és hogy a főzőlap főzőzónái, illetve gázrózsái a pult hátsó végében, egy sorban vagy a hagyományos elrendezés szerint, négyzetesen legyenek-e.+ Létezik olyan mikorsütő is, amit hagyományos tűzhellyel kombinálhatunk, ez sokoldalú és helytakarékos, kompakt megoldás.
+ Ha kicsi a konyha és keveset sütünk, főzünk, ideális megoldás lehet egy grillsütő, elektromos pároló-, illetve főzőedény és lemondhatunk a tűzhelyről.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Galéria, avagy levegőben egy új szoba
Nem új keletű megoldás a kis alapterületű, de nagy belmagasságú otthonokban a galéria építése. A bővülő család, egyre több helyet igényel, ezért jó ...

Gyerekszoba
Íróasztal, ami együtt nő a gyerekkel
Környezetbarát gyerekbútor kiegészítőkkel, tudatos szülőknek. A Brooklyn íróasztal erőssége a minimalista design mellett azok a levehető és ...

Dekor
Különálló konyhabútor a nappaliba
Amikor a konyha a nappaliba kerül, jól jön, ha igényes és szép a bútor, ugyanakkor a legtöbb konyhai jellegzetesség rejtve maradhat, hogy ne zavarja ...

Receptek
Tök és cékla, a nyerő páros
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Dekor
Mindentudó minikonyha
Helytakarékos, ugyanakkor praktikusan használható a jövő konyhája, amire a tervező szerint egyre nagyobb szükség van.

Inspiráló helyiségek
Meglátni és megszerezni
Sosem tudott úgy elmenni e ház előtt, hogy ne állt volna meg. Beát elvarázsolták a monumentális, romos falak, az elvadult romantikus kert és a ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek